Google Meet lanserer 1080p-videosamtaler og forbedret verktøylinje

Hallo! 🙋Vi har følgende oppdateringer til deg i dag! 📣

Google Meet lanserer 1080p videosamtaler

I følge den siste Google-oppdateringen vil Google Meet nå aktivere 1080p-videosamtaler. Den er foreløpig kun tilgjengelig for betalende abonnenter.

Fordi Google Meet tidligere bare støttet oppløsninger på 720p eller lavere, er det flott å endelig se høyoppløselige videosamtaler. Zoom og Microsoft Teams, blant andre videokonferanseprogrammer, tillater allerede 1080p-samtaler.

Ifølge Google er 1080p-videosamtaler tilgjengelig for utvalgte betalte brukere, for eksempel standard- og bedriftsutgaver, i tillegg til Education- og Frontline-planer.

Den er også tilgjengelig for de med et Google One-abonnement med minst 2 TB lagringsplass. Brukere med personlige Google-kontoer har ikke tilgang til den.

Funksjonen er ikke aktivert som standard; brukeren må slå den PÅ ved å klikke på de tre prikkene i øverste høyre hjørne av videostrømmen og velge Slå på HD-video.

  Hvordan lage en trinn-for-trinn datadrevet markedsføringsstrategi for virksomheten din

I den siste kunngjøringen annonserte Google en ny funksjon kalt Enhanced Tool Finder som vil hjelpe brukere raskt å finne ofte brukte verktøy uten å måtte sjonglere gjennom ulike menyer og verktøylinjer.

Denne nye funksjonen rulles ut i Google Dokumenter, Regneark og Presentasjoner fra og med 25. mai 2023.

Det er egentlig et smart verktøy som automatisk registrerer brukerhandlinger mens du oppretter et nytt dokument, regneark eller presentasjon og foreslår vanlige handlinger som sideoppsett, rullegardin, møtenotater, sette inn rader/kolonner, slå sammen celler og fryse rader/kolonner i Regneark, stavekontroll, Rediger tema i Slides, og så videre.

Før dette verktøyet måtte brukeren navigere på tvers av ulike menyer i Google Workspace-apper for å finne den nødvendige funksjonen, men nå er det ganske enkelt å finne og bruke det umiddelbart.

  Hva er en god normal GPU-temp for spill?

Verktøyet vil være nyttig for ulike formateringsfunksjoner, samarbeid eller smart lerret, som vil spare tid og strømlinjeforme arbeidsflyten din ved å la deg oppdage de spesifikke funksjonene og bruke dem med en gang.

AI Startup Runway lanserer video-til-video generativ AI

Runway ga ut sin første generative AI video-til-video-mobilapp for iOS-enheter. Ved å bruke bilde- eller ordmeldinger, lar dens Gen-1 video-til-video-generative AI deg forvandle 15-sekundersfilmene på telefonen din til fantastiske ferske kreasjoner.

Brukere av applikasjonen vil kunne ta opp en video fra telefonene sine og produsere en AI-video umiddelbart. Enhver video i biblioteket deres kan endres ved hjelp av tekstmeldinger, bilder eller forhåndsinnstillinger for stil.

  Slik aktiverer du tofaktorautentisering og sikrer ringekontoen din

Stable Diffusion, en tekst-til-bilde-diffusjonsmodell som kan lage fotorealistiske bilder fra alle ordinndata, ble også introdusert av Runway.

Applikasjonen tilbyr mange forhåndsinnstillinger, for eksempel «Cloudscape», eller lar brukere endre videoens utseende slik at det ligner en leire, kullskisse, akvarellmaling, papirorigami og mer.

Ifølge rapporter vil Gen-2 snart være klar og muliggjøre lengre videoer og andre AI-funksjoner som bilde-til-bilde-generatoren. Appen støtter for øyeblikket Gen-1-modellen.

Runway har utviklet forskjellige AI-drevne videoredigeringsprogramvare som rammeinterpolering, fjerning av bakgrunn, uskarphet effekter, en funksjon som renser eller fjerner lyd, og bevegelsessporing, blant mange andre.

Selskapet samlet inn 50 millioner dollar i en serie c-finansieringsrunde i desember 2022.

For flere oppdateringer, sjekk ut kategorien Siste teknologi.