q Google og Amazon dreper Smarthome Hub, og det er flott - tipsbilk.net

Google og Amazon dreper Smarthome Hub, og det er flott

Siden begynnelsen av det smarte hjemmet har det smarte navet vært hjernen i sentrum av operasjonen. Men takket være Google og Amazon er huber mindre nødvendige og kan snart bli en saga blott.

Huber var hjernen til smarthjemmet

I lang tid, hvis du ønsket kontroll over alle smarthome-enhetene dine på ett sted fra én app, var en smarthome-hub veien å gå. Smarthome-huber gjorde den beste jobben med å koble til alt fra Wi-Fi-uttak til Z-wave smartlåser. De introduserte rutiner, automatisering og et hendig dashbord for å kontrollere alt på ett dedikert sted. Enheter laget av forskjellige produsenter kan fungere sammen når de er koblet til et nav. Du var ikke begrenset til et enkelt merke, eller uheldig hvis favorittmerket ditt ikke laget en bestemt type enhet.

Smarthome-huber gjorde også Z-wave- og Zigbee-enheter virkelig smarte. Uten en, kunne du ikke fjernstyre en smartlås, og det var langt vanskeligere å administrere koder. Du kan overvåke en Z-wave- eller Zigbee-enhet og administrere den lokalt fra en dedikert app fra produsenten, men du trengte en hub for å utvide muligheten ytterligere.

Huber har ulemper

Dessverre har ikke smarthome hub-virksomheten vært spesielt stabil. Lowes har forlot sin Iris-plattform helt, og det er mange andre huber du sannsynligvis ikke bør bruke. De to største aktørene i smarthome-hub-bransjen, Wink og SmartThings, har gått gjennom oppkjøp som ikke har vært en stor suksess.

  5G E er ikke ekte 5G. Her er det du trenger å vite

SmartThings krever for øyeblikket to forskjellige apper for å få tilgang til alle funksjonene, og det er ofte forvirrende å vite hvilken app som skal brukes når, noe som beseirer tankegangen «én app for å kontrollere dem alle».

Winks historie kan til og med være mer full, Quirky eide tidligere virksomheten, men gikk konkurs og solgte Wink til Flex. Flex solgte på sin side Wink til i.am+, som ble grunnlagt av Will.iam.

Wink har ikke annonsert noen nye tredjeparts produktintegrasjoner siden september 2017, og det siste nye produktet Wink annonserte (Lookout) kom inn oktober 2017. For å gjøre vondt verre, er lite lager av nav et hyppig problem, som vist i flere Reddit tråder.

Google og Amazon har avvist nødvendigheten av huber

Heldigvis har Google og Amazon innledet et nytt alternativ for huber. Ikke bare gir Google Assistant og Alexa stemmekontroll av enhetene dine, men de replikerer nesten alle funksjoner som smarte huber tilbyr. Du kan sette rutiner i Google og Amazon-appen; du kan koble til enheter fra forskjellige produsenter, opprette grupperinger, flyter og andre automatiserte oppgaver.

Disse stemmeassistentene kan også koble til en rekke enheter, gjennom Wi-Fi eller tredjeparts appintegrasjon. Hvis du har et Echo Show eller Echo Plus, kan du også koble til ZigBee-enheter. I hovedsak, bortsett fra Z-Wave og Zigbee (for Voice Assistant-enheter som ikke er nevnt ovenfor), er det svært sannsynlig at Google Home eller Amazon Alexa-enheten din vil fungere med noen av smarthome-enhetene dine.

  Memory Diag og Battery Diag er to enkle systemovervåkingsapper [Mac]

Du vil motta de samme fordelene med enkel tilgangskontroll og automatisering, og få bonusen med stemmekontroll. Gitt størrelsen og styrken til Google og Amazon, er frykten for nedleggelse minimal. Den styrken viste seg kl CES 2019. Nesten hver smarthome-enhet kunngjorde utpekt kompatibilitet med disse plattformene. Hva manglet? Z-wave, ZigBee (utenfor Philips Hue), Wink, Smartthings.

Hovedproblemet med bekymring i en fremtid uten Hubs er imidlertid Wi-Fi og problemene det gir.

Wi-Fi er vanskelig, men blir enklere

Hvis hver smartenhet du kobler til nettverket ditt er Wi-Fi, vil du raskt få noen problemer. Wi-Fi har ikke den rene rekkevidden som et meshed ZigBee- eller Z-Wave-sett med enheter kan oppnå. Den er heller ikke batterivennlig, og jo flere enheter du kobler til, jo mer overbelastning kan du forårsake nettverket.

Den kommende Wi-Fi 6-standarden hjelper til med å løse de fleste av disse problemene. Wi-Fi 6 er enklere på batterilevetiden, forbedrer hastigheten på 2,4 GHz-spekteret og bør redusere generelle problemer med overbelastning.

Men det er en standard som kommer og løser ikke alle problemene helt. Google og Amazon vet det, og de har forberedt seg på fremtiden ved å hoppe inn på Mesh-nettverk. Google hadde allerede et eget rutersystem, og Amazon bare kunngjorde at de ville kjøpe Eero, selskapet som nesten startet Mesh.

  Hvordan sende høykvalitetsbilder på nettet

Med Mesh-rutere vil enhetene dine ha all rekkevidden de trenger, og overbelastning vil være et problem fra fortiden. I tillegg trenger du ikke å bekymre deg for å kjøre et 2,4 GHz-nettverk og et 5 GHz-nettverk, og hva du skal bruke når. Mesh-nettverk kjører begge deler for deg, og de gjør det sømløst, og velger for deg hvilken som passer best, noe som kan være nyttig, siden mange smartenheter bare fungerer på 2,4 GHz-nettverk.

Huber ser ut til å sakte komme til en smertefull død, og stemmeassistenter er klar til å ta deres plass triumferende. Totalt sett er dette en god ting, ettersom Google og Amazon er store nok til å styrke seg gjennom tøffe tider og i stand til å drive frem adopsjon og jobbe mot lavere priser. De har allerede integrert alle de beste funksjonene til huber samtidig som de har tatt inn sine unike egenskaper, enten det er en skjerm som viser din beste bilder, eller et intercomsystem uten alle ledninger.

Implementering av smarthomes er konstant i endring, og fremtiden til huber er bare ett eksempel på hvor raskt ting endrer seg. Og hvor mye smerte du må være villig til å akseptere for å ha et smarthjem nå, i stedet for å vente til standardene virkelig er standarder, og ikke bare heftige løfter.