Google URL Shortener er en flott uoffisiell Goo.gl Android-klient

URL-forkortere som bit.ly eller tinyurl er ikke nye. De har blitt stadig mer populære for å dele lenker på sosiale medier, spesielt Twitter. For de uinnvidde gjør disse tjenestene ganske enkelt lange hyperkoblinger mye kortere, slik at du kan dele dem uten å bekymre deg mye om tegngrensen. Mange populære lenkeforkortere kan også overvåke ulike analyser som klikkteller og tilby koblingstilpasning. Google kjører en URL-forkortingstjeneste kalt Goo.gl, men søkegiganten har ennå ikke tilbudt en offisiell Android-klient. Inntil da kan du bruke tredjeparts Google URL Shortener til formålet.

Appen lar deg ganske enkelt bruke Goo.gl rett på mobilenheten din, slik at du kan logge på kontoen din, overvåke statistikk og forkorte lenker mens du er på farten.

Når du starter appen for første gang, blir du bedt om å logge på Google-kontoen din. Etter det viser appen startskjermen, som er delt inn i Nylig og Stjernemerket faner. Tidligere forkortede lenker vises under Nylig, mens alle favorittkoblinger sendes til stjernemerket-delen.

Det er to måter du kan forkorte en kobling ved å bruke Google URL Shortener. Den første, mer åpenbare måten å kopiere koblingen på, trykk på «+»-knappen i appen, lim inn i adressefeltet som følger og trykk på «Ferdig» for å få den forkortede versjonen. Appen lar deg deretter velge den forkorte lenken for ytterligere handlinger som å kopiere den til utklippstavlen eller åpne den i standardnettleseren, og viser også et handlingsbart varsel med alle de samme alternativene.

Den andre måten er fra Del-menyen i andre apper. For eksempel, for å forkorte koblingen til en side du surfer på i din favoritt Android-nettleser, bare få frem Del-menyen og velg Google URL Shortener fra listen. Du blir deretter presentert med et flytende panel med ytterligere handlinger. Du kan også få disse handlingene overført til varslingsskjermen i form av et handlingsbart varsel.

Ved å velge en forkortet lenke fra Nylig eller Stjernemerket kan du også se statistikk som antall klikk for de siste to timene, siste dagen, uken, måneden eller for alle tider. Ettersom alle dataene dine automatisk synkroniseres til Goo.gl-servere, kan du få tilgang til informasjon om lenker du har forkortet på Android-en din fra en nettleser på PC-en og omvendt.

Hvis du vil slå av varsler, slå på automatisk synkronisering eller spesifisere standardintervallet, kan du gjøre det fra appens Innstillinger-skjerm. I tillegg kan du endre standard klikkanalysefilteret som jeg nevnte tidligere, og tilpasse lyd-, vibrasjons- og LED-innstillinger for varsler.

Appen er tilgjengelig gratis i Google Play Store. Last den ned til enheten din fra lenken nedenfor.

Installer Google URL Shortener fra Play Butikk