Hva betyr CTFU og når skal det brukes?

Takket være teknologi og internett har teksting blitt vårt viktigste kommunikasjonsmiddel, med forkortelser, slang og emojis som står i sentrum.

Selvfølgelig er det en tid og et sted hvor forkortelser og sjargong er tillatt, og vi vil vise deg nøyaktig hvordan du kan bruke det effektivt, og starter med CTFU.

Hva betyr CTFU?

CTFU er internettslang for Cracking the f*** up, og det er mest brukt på sosiale nettverksnettsteder når du snakker med venner og folk du ikke har noe profesjonelt forhold til.

  Hvordan fikse Valorant FPS-dråper

Det brukes ofte for å uttrykke ens underholdning, på samme måte som du ville brukt ROFL, LOL eller ROFLMAO.

Men å bruke det er ganske begrenset fra et sosialt synspunkt, gitt hvordan F i CTFU er et akronym for banning.

Når kan jeg bruke CTFU?

Som nevnt tidligere, brukes CTFU mest som en form for internettslang på enten sosiale medieplattformer eller offentlige fora.

Men husk at i motsetning til LOL, ROFL eller ROFLMAO, er ikke CTFU like kjent, så du risikerer å bli misforstått hvis du bruker den med feil personer.

Mer så, siden CTFU viser at du syntes noe (som en kommentar eller et bilde) var veldig morsomt, ikke bruk det for ofte, ellers risikerer du å miste troverdighet.

Til slutt, husk at CTFU kan brukes som et frittstående svar, eller det kan ledsages av ytterligere kommentarer. Uansett vil det samme generelle budskapet bli levert.

  8 advarselstegn Mac-en din kan ha et problem (og hvordan du fikser det)

Her er et eksempel når du skal bruke CTFU:

Person 1: Ta en titt på denne morsomme kattevideoen!

Person 2: CTFU, jeg kan ikke tro det!

Når bør jeg ikke bruke CTFU?

CTFU bør aldri brukes under formelle samtaler, for eksempel med arbeidsgivere, klienter eller dine jevnaldrende som du ikke ønsker annet enn et profesjonelt forhold.

I tillegg, fordi forkortelsen inneholder banning, bør den ikke brukes når du snakker med folk du respekterer, for eksempel foreldrene dine, besteforeldre eller eldre.

Som et ekstra tips, prøv å avstå fra å bruke CTFU når du faktisk ikke finner noe som er så morsomt, da en LOL eller en leende emoji vil være tilstrekkelig.

Her er et eksempel på når du IKKE skal bruke CTFU:

Klient: Jeg tror vi skal betale firmaet ditt bare $1000 av de lovede $2000.

  Slik bruker du høyttalernotater i PowerPoint

Du: CTFU!

KONKLUSJON: CTFU Betydning

For å avslutte ting, her er alt du trenger å vite om CTFU:

Unngå å bruke den i arbeidsmiljøer
Det skal stort sett brukes i tekstform
Det uttrykker et ekstremt høyt nivå av underholdning
Unngå å bruke den med folk som du aldri ville brukt banning med
Prøv å ikke overbruke det med mindre det du svarer på faktisk er morsomt

Vi håper at denne artikkelen gjorde det klart når du bør eller ikke bør bruke CTFU i en samtale, og at den hjalp deg med å forstå dagens språk bedre.

Hvis du vil lære mer om hvordan du bruker internettslang riktig, eller hvordan du unngår å bruke den ved et uhell på feil tidspunkt, kan du legge igjen forslagene dine i kommentarfeltet nedenfor.

Vi vil oppdatere artiklene deretter, og skrive nye guider som dekker andre vanlige slangord.