tipsbilk.net

Hva er en elektrisk enhjuling (EUC)?

Viktige takeaways

  • Elektriske enhjulinger revolusjonerer transport med sin futuristiske design og miljøvennlighet, og gir en unik og morsom kjøreopplevelse.
  • De drives av en elektrisk motor og batteri, noe som eliminerer behovet for å tråkke og gjør det lettere for folk å reise korte avstander uten å anstrenge seg ekstra.
  • Elektriske enhjulinger er praktiske for ulike formål, inkludert bypendling, overkomme parkeringsproblemer og utforsking av ulendt terreng, samtidig som de tilbyr funksjoner som fjæring, portabilitet og selvbalanserende teknologi.

Med sin futuristiske design, miljøvennlighet og unike funksjonalitet revolusjonerer elektriske enhjulinger hvordan folk kommer seg rundt.

Men hva er egentlig en elektrisk enhjulssykkel, og er det trygt for vanlige folk å kjøre på et av disse etthjuls vidunderne?

Hvordan fungerer elektriske enhjulinger?

En elektrisk enhjulssykkel er et personlig elektrisk kjøretøy (PEV) ment å brukes av en enkelt rytter. Det kalles også et elektrisk monohjul på grunn av sin enkelthjulede design. En elektrisk motor driver den elektriske enhjulingen, så du trenger ikke å tråkke. Selv om pedaler er tilgjengelige på sidene av hjulet, brukes de for rytteren å stå på. Rytteren kan deretter kontrollere kjøretøyets bevegelse, bane og balanse ved hjelp av kroppsbevegelsene.

Hovedforskjellen mellom en elektrisk enhjuling og en konvensjonell er at elektriske enhjulinger drives av en elektrisk motor og et batteri i stedet for musklene dine. Dette betyr at du ikke trenger å anstrenge musklene når du tråkker rundt. Selv om dette kan betraktes som en ulempe av treningsentusiaster, letter det oppgaven for folk som ønsker å reise korte avstander uten å anstrenge seg ekstra.

Bildekreditt: I bevegelse

Den elektriske enhjulingen er avhengig av et innebygd hovedkort utstyrt med gyroskoper for å måle og regulere ulike vinkler som front, bak, venstre og høyre. Gyroskopene spiller en avgjørende rolle for å opprettholde balansen ved å øke eller redusere hastigheten på motoren for å kompensere for eventuelle vinkelskift og forhindre at enhjulingen snubler mens du sykler. Denne metoden for selvbalansering kalles gyrostabilisering.

  Lagre og avslutte Vim Editor: Forklart i enkle trinn

En elektrisk enhjulssykkel er ganske smart og føler bevegelser for å fungere. Hvis du vil stoppe enhjulingen, kan du gjøre det ved å lene deg bakover, noe som vil endre vinkelen din på en måte som gyroskopet oppdager og ber motoren om å bremse ned og stoppe.

Selv hjulene på enhjulingen er robuste av design, noe som betyr at de kan brukes i ulike terreng som snødekte stier, våte veier på grunn av regn, eller til og med litt humpete gater. Mens batterilevetiden avhenger av mange faktorer, varer en enhjuling vanligvis flere timer på en enkelt lading. Når batteriet er utladet, kan du koble det til over natten, og det vil bli fulladet om morgenen.

For eksempel fant vår gjennomgang av InMotion V12HT at EUC tar rundt ni timer å lade, mens InMotion v13 Challenger lader fra 0 til 100 % på omtrent seks timer hvis du bruker en enkelt 5A-lader og halvparten av tiden hvis du bruker to ladere. Selv om dette kan virke som mye, er det relativt raskt sammenlignet med andre enhjulingsmodeller.

Selv om det er en liten læringskurve for driften, når du mestrer den, blir enhjulingen lett å manøvrere og gir en morsom kjøreopplevelse.

Hvem kan bruke elektriske enhjulinger?

EUC-er kan komme godt med av mange praktiske årsaker. De brukes mest til å reise korte avstander i by- eller forstadsmiljøer. De kan også brukes av personer med parkeringsproblemer, da de lett kan bæres og oppbevares i et skap eller skap. Økobevisste mennesker som ønsker at deres karbonfotavtrykk skal være så minimale som mulig, vil også finne EUC-er som et fristende prospekt. Mens elbiler og sykler også oppfyller dette spesielle kravet, kan selv de billigste elbilene være svært dyre sammenlignet med en enhjuling.

  Google, Washington Post og Forbes retningslinjer oppsummert

I tillegg finner folk som bor i ulendt terreng EUC-er nyttige for å klatre i bakker og sykle på røffe veier. Selvfølgelig vil enhjulingen være din beste følgesvenn hvis du elsker eventyr og morsomme turer!

EUC-er er lovlige i de fleste stater i USA, og innbyggere i disse statene kan bruke dem fritt. Noen stater, som Alaska eller Alabama, krever en spesiell kjørelisens for å bruke disse kjøretøyene. Hawaii krever at du registrerer din EUC på det lokale rådhuset.

Imidlertid er det noen få steder hvor EUC-er er ulovlige, inkludert New York City og California, blant andre. Dette er fordi å kjøre en PEV med en motor over 1000 watt anses som en sikkerhetsrisiko på disse stedene, og EUC-motorer kan gå opp til 2000 watt.

Elektrisk enhjuling funksjoner

En EUC har mange funksjoner som gjør den til et praktisk kjøretøy for ryttere:

  • Fjæring: Humper på veien eller mindre hopp oppheves av luft- eller fjærdemperne på de nyere enhjulingene. Dette sikrer at turene dine er jevne og komfortable, selv i ulendt terreng.
  • Batteri: Litium-ion-batterier driver elmotoren på enhjulingen. De er oppladbare og brukes også til å drive lysene og kontrollkortet. Bildekreditt: I bevegelse
  • Bærbarhet: Ensykler er designet for å være ekstremt lette og kompakte, slik at de kan oppbevares og bæres uten problemer når du ikke sykler på dem. Noen modeller er tyngre, men utstyrt med innebygde støtteben slik at de enkelt kan parkeres.
  • Selvbalanserende teknologi: For å opprettholde balansen og forhindre at rytteren faller av, bruker enhjulinger banebrytende selvbalanserende teknologi. Dette er den samme teknologien som brukes i selvbalanserende hoverboards eller Segways. Bildekreditt: I bevegelse
  • Dekk: De fleste enhjulingsmodeller bruker gatedekk med en bredde på omtrent 2,125 til 3 fot. Men med tanke på offroad-terreng som gress, grus, gjørme og skitt, bruker noen modeller knudrete offroad-dekk for økt trekkraft.
  • Hastighet og rekkevidde: Den maksimale hastigheten en enhjuling kan oppnå avhenger av modellen. Mens noen avanserte modeller kan gå opp til 90 km/t eller høyere, opererer de fleste vanligvis innenfor 20 km/t-området. Rekkevidden varierer også på grunn av ulike faktorer som påvirker batterikapasiteten, men du kan forvente rundt 20-200 km på en enkelt lading.
  Fiks Apple TV Remote Fungerer ikke

Disse generelle funksjonene gjør EUC-er til et smart valg av praktiske og økonomiske årsaker. Ulike modeller av EUC-er har tilleggsfunksjoner som gjør dem bedre og smartere enn den forrige modellen. For eksempel har InMotion V11 EUC en 2200W vedvarende motor. I vår InMotion V11 EUC-gjennomgang fant vi ut at batteriet varer hele dagen, pluss at det kommer med en dobbel ladeport, et innebygd kjølesystem og en spin kill-knapp for å drepe motoren midlertidig.

Bildekreditt: I bevegelse

Hvor mye koster en EUC?

Kostnaden for en elektrisk enhjulssykkel kan variere mye avhengig av faktorer som merke, funksjoner og spesifikasjoner. Entry-level modeller kan starte rundt $500, mens high-end eller spesialiserte elektriske enhjulinger med avanserte funksjoner kan variere fra $1000 til over $2000. Det er viktig å vurdere faktorer som batterilevetid, motorkraft, byggekvalitet og tilleggsfunksjoner når du bestemmer hvilken elektrisk enhjuling du skal velge. Prisene kan også endre seg over tid etter hvert som nye modeller lanseres og teknologien utvikler seg.

Elektriske enhjulinger er fremtiden for pendling

Elektriske enhjulinger er en allsidig og økonomisk investering. Hvis du er en person som bare pendler korte avstander og er på et budsjett, bør elektriske enhjulinger være ditt foretrukne kjøretøy. De har mange funksjoner som gjør dem til et praktisk og svært tilpasningsdyktig kjøretøy.

Selv om det krever litt øvelse for å få taket på ting, sørger de selvstabiliserende egenskapene til kjøretøyet for at du mestrer å kjøre det på kort tid. De oppladbare batteriene er langvarige, og hastighetene er også misunnelsesverdige for et kjøretøy i personlig klasse.

x