Hva er en GIF? Hvordan (og når) å bruke en

Hurtigkoblinger

Viktige takeaways

  • GIF-er er bildefiler som kan være vert for flere statiske bilder og spille dem av i rekkefølge, og skape en animasjon.
  • GIF-er er nyttige for å legge til humor, reagere på nettinnhold og demonstrere trinnvise prosesser.
  • Du kan finne GIF-er i nettbiblioteker, sosiale medieplattformer og lage dine egne ved hjelp av ulike verktøy.

Dagens digitale kommunikasjon dreier seg ofte om raske meldinger og visuelle signaler. Du har kanskje kommet over begrepet GIF og sett andre bruke det. Men hva er egentlig en GIF, og hvordan kan du bruke den som alle andre gjør? La oss snakke om opprinnelsen til GIF-er og når og hvordan du bruker dem.

Hva er en GIF, og hva brukes den til?

GIF står for Graphics Interchange Format. Det er en bildefil som støtter statiske bilder, som andre formater som JPG og PNG. Men i motsetning til disse tradisjonelle formatene, kan en GIF være vert for flere statiske bilder. Hvert av disse bildene er en ramme som spilles av etter hverandre.

Når du ser på et GIF-bilde og alle rammene spilles av, ser det ut som en animasjon. Resultatet er noe som ligner veldig på flippbøkene vi likte som barn.

  Få Google Nå Hotword Detection i Apex, Nova, TouchWiz og Sense

GIF-formatet ble først introdusert i 1987 av CompuServe, en av de tidligste store online tjenesteleverandørene. CompuServe utviklet opprinnelig GIF-formatet for å vise fargebilder på dataskjermer effektivt.

GIF-er ble populære på grunn av deres evne til å formidle bevegelse i en liten filstørrelse, og de er fortsatt mye brukt for nettkommunikasjon i dag.

Tenk på GIF-er som korte videoer uten lyd. De er et mer praktisk alternativ for bruk på internett enn videoer fordi de er lettere og ikke krever innbygging eller spillere for å fungere. Du kan ganske enkelt legge til en GIF på en side, og den vil begynne å spille.

Takket være deres allsidighet og lille størrelse, har GIF-er blitt den beste metoden for å legge til humor, personlighet og visuell interesse til interaksjoner på nettet. De er også nyttige for å demonstrere trinnvise prosesser eller veiledninger visuelt. Du kan for eksempel legge til animerte GIF-er i Google Docs-dokumentet ditt for å gjøre emnet lettere å forstå.

Hvor og hvordan finne GIF-er

Med det store internett kan det å finne den perfekte GIF-en for å uttrykke deg virke som å søke etter en nål i en høystakk. Heldigvis er det mange kilder som er vert for biblioteker med GIF-er om praktisk talt alle emner eller følelser.

  Excel-passordgjenoppretting er enkelt med disse 8 verktøyene

1. Online GIF-biblioteker

Online GIF-biblioteker er digitale depoter fulle av animerte bilder, og tilbyr en samling GIF-er for å formidle følelser og reaksjoner. Giphy er kanskje det mest kjente biblioteket av GIF-er på internett. Med en enkel søkelinje og en stor samling av kategoriserte GIF-er, gjør Giphy det enkelt å finne den perfekte GIF-en for enhver anledning.

En annen populær plattform er Tenor, som tilbyr et mangfoldig utvalg av animerte bilder. Som Giphy lar Tenor deg søke etter GIF-er etter nøkkelord eller bla gjennom kategorier og samlinger. Etter å ha funnet ønsket GIF på en av disse plattformene, kan du dele den direkte på sosiale medier, bygge den inn i bloggen din eller lagre den for senere bruk.

I tillegg, hvis du foretrekker å bruke Google til å søke etter alt, kan du også søke etter GIF-er i Chrome med en utvidelse.

2. Sosiale medieplattformer

Med den økende populariteten til GIF-er har nesten alle nettplattformer forsøkt å inkorporere dem i systemene sine. Sosiale medieplattformer som Facebook og X (tidligere Twitter) har sin egen innebygde GIF-søkefunksjon hvor du kan finne og dele GIF-er. Dessuten kan du også lagre GIF-ene som andre brukere legger ut for å bruke dem selv.

Meldingsapper som WhatsApp, Telegram og Instagram tilbyr også en innebygd GIF-søkefunksjon som lar deg finne og dele GIF-er direkte i chatten din. Du kan få tilgang til GIF-søket ved å gå til emoji-panelet og trykke på GIF-knappen.

  Hvordan legge til kantlinjegradient i CSS [+3 Tools]

Reddit er en annen kilde hvor du kan finne GIF-er. Som et av de største nettsamfunnene, er Reddit vert for subreddits som er dedikert til å dele GIF-er, for eksempel r/gifs og r/HighQualityGifs. Du kan laste ned disse GIF-ene og dele dem hvor du måtte ønske det.

3. Tastaturutvidelser

Mange smarttelefontastaturer som Gboard for Android og standard iOS-tastaturet har innebygd GIF-søkefunksjonalitet. Alt du trenger å gjøre er å åpne tastaturet mens du skriver, trykke på GIF-knappen og søke etter GIF-er med nøkkelord eller bla gjennom trendkategoriene.

Hvis du bruker tredjeparts tastaturer på Android-enheten din, har de sannsynligvis GIF-søkefunksjonen sammen med andre funksjoner.

4. Lag din egen GIF

Hvis du ikke finner den perfekte GIF for dine behov, hvorfor ikke lage din egen? Det finnes ulike verktøy for å lage egendefinerte GIF-er fra videoer og bilder. I de fleste tilfeller trenger du ikke engang å installere en app for det, siden du kan bruke nettsteder som gjør bildene dine om til GIF-er.

Hvis du vil bruke appene du allerede har, kan du bruke PowerPoint til å lage GIF-er. Og hvis PowerPoint ikke er nok, kan du bruke Photoshop til å lage profesjonelle GIF-er. I tillegg tilbyr nettsteder som Giphys GIF Maker og EZGif intuitive grensesnitt for å gjøre videoene dine om til animerte GIF-er.

GIF-er er en allsidig og morsom måte å legge til visuell interesse for interaksjonene dine på nettet. Så neste gang du leter etter en måte å uttrykke deg på, bør du vurdere å bruke en GIF!