Hva er etisk hacking?

Etisk hacking er definert som enhver form for hacking der det er et autorisert forsøk på å få uautorisert tilgang til data, applikasjoner eller datasystemer. Det er autorisert av eieren av systemet som er målrettet. Det inkluderer å duplisere metodene, perspektivene og strategiene til ondsinnede angripere. Dette er prosessen der sikkerhetstiltak iverksettes proaktivt for å hindre systemene fra hackere med ondsinnede eller ondsinnede formål for personvern. I tillegg til å ta opp spørsmålet om hva som er etisk hacking, vil vi også diskutere er etisk hacking lovlig, fordeler og ulemper ved hacking og omfanget av etisk hacking.

Hva er etisk hacking?

Nå som du har en grunnleggende forståelse av hva som er etisk hacking, la oss diskutere det i detalj. Etisk hacking er planlagt, lovlig og godkjent siden det bidrar til å motstå angrep eller avlede dem. Denne praksisen hjelper til med å gjenkjenne sikkerhetsfarene som kan sorteres og løses før en ondsinnet angriper har hatt sjansen til å utnytte dem. Organisasjonene som eier nettverket eller systemet gir tillatelse til Cyber ​​Security-ingeniører til å utføre slike aktiviteter for å teste systemets forsvar og utvikle løsninger for å unngå datainnbrudd.

Hovedmålet med etiske hackere er å undersøke nettverket eller systemet for svake punkter som ondsinnede hackere kan utnytte. Etiske hackere kan bidra til å forbedre sikkerheten til applikasjoner og systemer ved å samle inn og analysere informasjon for å motstå angrep eller for å avlede dem.

Når vi snakker om eksempler på etisk hacking, innebærer det vanligvis en form for penetrasjonstesting. Dette er et forsøk på å bryte et system, server, nettverk, program eller enhet. Penetrasjonstesting kan omfatte følgende:

 • I ekstern testing testes sårbarheter eller risikoer som om en utenforstående prøver å komme seg inn i et system. Ekstern testing finner problemer med brannmurer som potensielt er feilkonfigurert, svakheter i e-postservere, problemer med tredjepartsapplikasjoner og mer.
 • Intern testing finner problemer i en organisasjon; det er generelt relatert til menneskelig feil. Menneskelig feil er en vanlig cybersikkerhetstrussel for organisasjoner. Dette kan skyldes manglende oppdatering av systemer, svake passord, sosial ingeniørsvindel, risiko for nettfisking og mer. Etiske hackere vil se etter potensielle sikkerhetsrisikoer og sårbarheter.

 • Nettapplikasjonstesting er en type etisk hacking som finner problemer med applikasjoner og nettsteder. Dette kan utrydde potensielle sikkerhetsbrudd med nettsteder og applikasjoner før de distribueres.

Er etisk hacking lovlig?

Ja, etisk hacking er lovlig så lenge det er autorisert av eieren til å finne feilene og sårbarhetene til systemet og tilby løsninger for å forbedre det. Det forhindrer systemet fra mer skade som ellers kan være forårsaket av hackerne. Personer som er i dette yrket infiltrerer systemet som ondsinnede angripere, men i stedet for å stjele informasjon eller forårsake skade, rapporterer de systemets sårbarheter og risikoer og utvikler løsninger for å unngå datainnbrudd. Når du har det digitale systemet ditt etisk hacket, gir det deg innsikt i styrken til passord, brannmurer, protokoller og mer.

Foto av The Digital Artist på Pixabay

Hva er fordeler og ulemper med etisk hacking?

Mens målet med sertifiserte etiske hackere er å beskytte bedrifter mot cyberangrep, både fordeler og ulemper er involvert i det. Etter å ha lært hva som er etisk hacking og er etisk hacking lovlig, les om fordeler og ulemper med etisk hacking nedenfor.

Fordeler

 • Dette lar oss iverksette forebyggende tiltak mot hackere ved å gi kontinuerlige vurderinger.
 • I tillegg hjelper det å motstå sikkerhetsbrudd ved å tilby løsninger for sårbarheter.
 • Dessuten hjelper det å bygge et system som unngår og motstår enhver form for angrep og penetrering fra hackere.
 • Etisk hacking hjelper til med å finne ut og lukke åpne hull i et system eller nettverk.
 • Det hjelper til med å finne de svake punktene til et system eller nettverk som enkelt kan undersøkes og løses ved penetrasjonstesting.
 • Dessuten hjelper det kunder og investorer å stole på organisasjonen din dersom sikkerheten til dataene og systemet er godt vedlikeholdt.

Ulemper

 • Ved å ansette fagfolk som kan hacking vil selskapets kostnader øke.
 • Denne teknikken, hvis den faller i feil hender, kan sette noens personvern i fare.
 • Dessuten forstyrrer det også systemdriften.
 • Den har kapasitet til å ødelegge en organisasjons data eller filer.
 • Fagfolk som hengir seg til hacking kan bruke viktige data og informasjon de har fått og samlet til ondsinnede formål.

Hva er forskjellen mellom etisk hacking og cybersikkerhet?

Foto av Pete Linforth på Pixabay

 • Cyber ​​Security er et bredt begrep som omfatter ulike sikkerhetsteknikker, på den annen side er Ethical Hacking en del av Cyber ​​Security.
 • I cybersikkerhet er hovedfokuset på hvordan man kan beskytte nettverket eller systemet, mens ved etisk hacking er oppmerksomheten rettet mot hvordan man angriper systemet eller nettverket. beskytte nettverket
 • Cybersikkerhet handler i utgangspunktet om å motstå ondsinnede aktiviteter ved å løse sikkerhetsproblemene for å beskytte data og systemet, mens Ethical Hacking leter etter feilene og sårbarhetene til systemet og rapporterer det til eieren.
 • Innen cybersikkerhet gjøres det regelmessig vedlikehold for å sørge for at sikkerhetssystemet er oppdatert, på den annen side i etisk hacking blir det gjort regelmessige tester på systemet for å finne ut feil og sårbarheter som finnes i det slik at problemene kan løses.
 • Cybersikkerhet gir yrker som SOC Engineers, cybersikkerhetsanalytikere, CISOer og mer. De viktigste rollene for etisk hacking inkluderer penetrasjonstestere og sikkerhetsledere.
 • Cyber ​​Security er på den defensive siden, men Ethical Hacking er på den offensive siden.
 • Cybersikkerhet finner ut av problemer og beskytter systemet eller nettverket mot sikkerhetsbrudd. Etisk hacking utfører undersøkelser av nettverket eller systemet for svake punkter som ondsinnede hackere kan utnytte.

Hvorfor etisk hacking er viktig i cybersikkerhet?

Etisk hacking spiller en viktig rolle når det gjelder å gjenkjenne sikkerhetsfarene som kan sorteres og løses før en ondsinnet angriper får sjansen til å utnytte dem. Derfor er dens betydning for cybersikkerhet avgjørende. Teststrategiene og teknikkene representerer en proaktiv strategisk tilnærming til å kontrollere, administrere og unngå cyberangrep og risikoer. I det store og hele hjelper det organisasjoner til å bli ofre og møte destruktive konsekvenser.

Hva er omfanget av etisk hacking?

Etisk hacking er en viktig komponent i risikovurdering, mot svindel og mer. Den brukes som penetrasjonstesting for å finne risikoer og sårbarheter, og den fremhever hullene i systemer eller nettverk slik at forebyggende tiltak iverksettes mot angrep.

 • Omfanget av etisk hacking har fantastiske karrierer med varierte muligheter. Det er et viktig aspekt ved enhver organisasjons sikkerhetsmetode, da tradisjonelle cybersikkerhetsmetoder ikke er nok for alle selskap i dag.
 • Etiske hackere er ansatt av organisasjonene for å finne eventuelle sårbarheter eller risikoer som kan eksistere i et nettverk og for å finne løsninger for å fikse dem. De kan også bli en del av offentlige organisasjoner så vel som private firmaer som eksperter på nettsikkerhet.
 • Det har også blitt sett at mange etiske hackere har vært ansatt av selskaper som Airtel, HCL, Reliance, Mahindra, TCS og IBM.
 • Utenom det har etiske hackere også vært etterspurt blant National Security Agency og Federal Bureau of Information.
 • Videre er det mange organisasjoner som ansetter dem til å revidere systemene og sikkerhetstesterne deres.

***

Etiske hackere fungerer som bedriftens messias som beskytter organisasjonen med et etisk hackervåpen. Det er og mer så, vil være avgjørende for å beskytte mot digitale trusler om noen år. På grunn av dette har mange institusjoner begynt å begynne på cybersikkerhetskurs. Foruten spørsmålet om hva som er etisk hacking, nå har du sannsynligvis funnet ut omfanget av etisk hacking og viktigheten av denne karrieren som definitivt vil vokse i fremtiden. Jeg håper du likte å lese artikkelen vår. Fortsett å sjekke siden vår for mer slik informasjon og slipp forslagene og spørsmålene dine nedenfor.

  Hva er billigst: Skrive ut dine egne bilder eller bruke en utskriftstjeneste?