q Hva er SD Express og hvor mye raskere er det? - tipsbilk.net

Hva er SD Express og hvor mye raskere er det?

SD-kort er i ferd med å bli større og raskere. Den nye SD Express-standarden vil øke maksimal kapasitet og hastighet betraktelig. SD Express-kort er bakoverkompatible med din nåværende maskinvare, men du trenger ny maskinvare for maksimal hastighet.

SD-kort når sine nåværende grenser

Siden vi bruker SD- og microSD-kort i 3D-kameraer, actionkameraer, stadig kraftigere smarttelefoner, DSLR-kameraer, nettbrett, videospillkonsoller og til og med biler, er det stadig økende krav til lagringsplass, samt raskere lese- og skrivehastigheter .

SanDisk kunngjorde nylig det de kalte verdens raskeste 1 TB microSD-kort, med lesehastigheter på 160 MB/s, som er nok til å «overføre 1000 høyoppløselige bilder og 30 minutter med 4K-video (24 GB) på mindre enn 3 minutter.» Noen kort har lavere lagringskapasitet, men høyere skrivehastigheter, som f.eks Delkin 128 GB microSD-kort som kan skryte av riktige hastigheter på 300 MB/s. Men produsentene presser allerede grensen for gjeldende standarder. Den teoretiske grensen for SDXC er for eksempel 2 TB.

  Mediespiller med et bredt utvalg av tredjepartsutvidelser

SD-kort får SSD-protokoller for raskere hastigheter

Gjennom inkorporering av PCIe (Peripheral Component Interconnect Expres) og NVMe (Non-Volatile Memory Express) protokoller vil SD-kort ha en ny teoretisk grense på 985 MB/s, mer enn seks ganger så raskt som 1 TB SanDisk-kort. Hvis PCIe og NVMe høres kjent ut for deg, er det fordi de har blitt brukt for SSD-er en stund nå, og SD Express-kort vil kunne fungere som flyttbare solid state-stasjoner.

SD Association sier at disse nye hastighetene vil tillate super sakte film, 8K-video og legge til støtte for rå kontinuerlig seriemodus, noe som vil være en velsignelse for digitale fotografer. I tillegg, ved å inkorporere PCIe 3.1, kan SD Express-kort bruke mindre strøm enn kortene kom før det. I teorien skal dette bidra til bedre batterilevetid på mobile produkter, men hvor mye er uklart.

Totalt sett er ideen at bruk av eksisterende teknologier vil fremskynde adopsjonen, siden nytt testutstyr og utviklingsprosesser ikke burde være nødvendig. Produsenter kan bruke det de allerede vet fra å lage solid state-stasjoner.

  Slik får du veibeskrivelser på Apple Watch

Lagringskapasiteten øker også

Som en del av overgangen øker størrelsen på SD- og microSD-kort, og skyver den øvre grensen fra 2 TB til 128 TB. Kort som kan inneholde mer enn 2 TB vil bli merket som SDUC, og legges til SDHC- og SDXC-kategoriene.

Som alltid er lese- og skrivehastigheter atskilt fra lagringskapasitet, så du vil se SDHC- og SDXC-kort merket som SD Express og i stand til raskere skrivehastigheter. Og alle disse fordelene kommer til både SD- og microSD-kort, og SD Express-kort er bakoverkompatible med tidligere enheter.

De er bakoverkompatible, men du mister hastigheten

All denne fantastiske hastigheten skyldes delvis en ny rad med pinner som finnes på SD Express-kort (og SD UHS-ii). Dessverre betyr det at de nåværende enhetene dine ikke kan bruke disse pinnene, de mangler den nødvendige maskinvaren. Men ifølge SD-foreningen får du fortsatt den ekstra lagringsplassen.

Som forbundet forklarer det i sin hvitbok, «kan det hende at kortet og enheten ikke når sin beste ytelse, men forbrukeren vil få tilgang til alt innhold. SD Express fortsetter dette langvarige løftet ved å beholde muligheten til å betjene de nye kortene i milliarder av eksisterende produkter tilgjengelig på markedet gjennom sitt eldre SD-grensesnitt.»

  Hvor mange mennesker kan bruke Netflix på en gang?

Når kan jeg kjøpe en og hvor mye vil den koste?

Det er ikke noen microSD-kort med det avslørende «Express»-merket i butikkene ennå. SD Association, som er industrigruppen som fører tilsyn med denne standarden, annonsert den nye microSD Express-standarden på Mobile World Congress 2019 25. februar 2019. Den er en del av den nye SD 7.1-spesifikasjonen. SD Express-standarden var annonsert tilbake 26. juni 2018, som en del av SD 7.0-spesifikasjonen.

SD Association kunngjorde ikke noen form for lanseringsdato når microSD Express-kort ville være tilgjengelig fra maskinvareprodusenter, og det har heller ikke dukket opp noen SD Express-kort på markedet siden kunngjøringen tilbake i juni. Vi er ikke sikre på når de vil være tilgjengelige, hvilke produsenter som vil lage dem, eller hvor mye de vil koste. Vi vet heller ikke når enheter som er kompatible med denne nye standarden vil være tilgjengelige for å dra full nytte av de høyere hastighetene. Alt vi vet er at standarden er der ute, og enheter bør til slutt lanseres for å dra nytte av den.