Hva kan du forvente av talesøk?

Det er mye buzz rundt stemmesøk, en ny trend med markedsførere som klatrer opp ned på veggene.

Hva er alt oppstyret, og er det noen substans i denne trenden?

Ja, flere mennesker er komfortable med å bruke taleassistenter til å utføre oppgaver som å søke på nettet. EN rapport publisert av National Public Media sier at det er mer enn 40M+ smarthøyttalerbrukere i USA alene.

Kilde: 2018 Infinite Dial, Edison Research og Triton Digital

Og dette tallet forventes å vokse, ikke bare i USA, men også over hele verden.

Ikke desto mindre ser det ut til å være mange misoppfatninger om veksten av smarthøyttalere og bruken av talesøk spesielt. noen «studier, sier at innen 2020 vil mer enn 50 % av alle søk gjøres ved hjelp av tale. Dette tallet er 20 % for øyeblikket.

Ta deg tid til å reflektere over det hoppet på 30 % på bare ett år. Høres litt ut av denne verden, ikke sant? Det er fordi det er det. På det meste kan vi forvente at bruken av talesøk vil jevne seg ut og deretter se små økninger i ny tilpasning i løpet av de neste årene.

Kilde: nasjonale offentlige medier

Men markedsførere elsker å markedsføre ideer, og kanskje i tilfelle talesøk, med rette.

Å få et forsprang på å tilpasse seg denne teknologien vil gi deg en solid forretningsfordel i mange år fremover. Og om noe, vil stemmeassistentteknologien bare bli smartere og mer kapabel.

Talesøk lar deg snakke med smartenhetene dine i stedet for å la deg skrive søk manuelt. Du kan være på kjøkkenet og lage middag og se opp eventuelle manglende ingredienser uten å måtte distrahere deg selv fra prosessen.

Selv om buzz for stemmesøk ser ut til å dukke opp oftere nå, har det eksistert i flere år.

For eksempel har Apples Siri vokst jevnt siden 2011. På samme måte er Googles stemmeteknologi og Amazons Alexa gode eksempler på produkter som integrerer avanserte stemmefunksjoner.

Hvorfor er talesøk viktig?

Det er klart som dagen at den strålende høyttalerens popularitet er på vei oppover, og det samme gjelder bruken av mobilapper som tilbyr talesøk.

I Q2 2018 sendte Google og Amazon 10 millioner enheter for sine produktlinjer Google Home og Amazon Echo. Og hvis du teller i enheter solgt av Alibaba og Xiaomi – det er totalt 17 millioner enheter sendt i løpet av et enkelt kvartal.

  Slik bruker du Xubuntu på Raspberry Pi 4

Ettersom det verdensomspennende markedet for smarthøyttalere utvikler seg raskt, strekker brukstilfeller for smarthøyttalere seg utover bare det smarte hjemmet. «Mange aktører, inkludert Amazon, integrerer smarthøyttalere i vertikaler, for eksempel hoteller, detaljhandel, sykehus og andre bedriftsbedrifter,» sa Jason Low, senioranalytiker i Canalys.

Kilde: Canalys

Så det er mange gode grunner til å ta hensyn til stemmerelatert teknologi. Men enda mer hvis du aktivt optimaliserer for bedre eksponering på søkemotorer. Til tross for hva analytikere kan si om veksten i stemmesøk i løpet av de kommende årene – øker antallet mennesker som føler seg komfortable med å bruke stemme for søkene sine.

Hva kommer de beste talesøkeenhetene til å bli?

Det vestlige markedet for smarthøyttalerenheter er relativt lineært for øyeblikket, med merker som Apple, Amazon, Microsoft og Google som dominerer landskapet. Når det gjelder talesøk, er de fleste enheter mer enn utstyrt for å gi enkle tale-til-tekst-funksjoner.

Det kan imidlertid være nyttig å studere hvert produkt i dybden for å forstå dets unike funksjoner og muligheter bedre.

For eksempel gir Google Home Hub et skjermvedlegg, som ytterligere kan forbedre brukeropplevelsen ved å søke etter oppskrifter mens du lager mat. Men la også folk se på nyheter og andre programmer uten å stokke mellom TV og datamaskin.

Her er hele listen:

 • Amazon Echo
 • Google Home
 • Google Assistant
 • Microsoft Cortana
 • Apple Siri
 • Android stemmesøk

Bare varmt av pressen, vi har en kunngjøring som Amazon Echo har solgt mer enn 100 millioner enheter. Det burde gi deg muligheten for teknologisk popularitet for smarthøyttalere, og siden stemmesøk er så enkelt å bruke – «Alexa, hvordan …?» — Det er ingen grunn til at folk ikke vil prøve i det minste stemmesøk en stund.

E-handel: Det er usannsynlig å handle med stemmeassisterte enheter.

Suman Bhattacharyya fra Digiday mener at dette konseptet kommer ikke til å se mye trekkraft når som helst snart.

Selv om Amazon angivelig hadde en andel på 65 prosent av det amerikanske smarthøyttalermarkedet i september 2018, ifølge en fersk rapport fra The Information, kjøpte bare 2 prosent av personer som eier Alexa-utstyrte enheter med den.

Dette har med mange brukerbaserte faktorer å gjøre.

For eksempel er det dumt å tro at du kan kjøpe en ny vinterkåpe uten annet enn stemmen din. Det må være noen visuell utveksling, et element av forskning. Å blindt kjøpe produkter ved å bare si noen få ord er ikke noe som appellerer til de fleste forbrukere.

  Slik fikser du Netflix "Det ser ut til at du bruker en unblocker eller proxy." 2023 (februar)

Samtidig kommer vi til å se et økt antall brukere som bruker taleenheter til å handle innenlandsvarer:

 • Toalettpapir,
 • Utstyr,
 • Rengjøringsvæsker,
 • Rengjøringsartikler,
 • Og generelle husholdningsapparater.
 • Du vet, produkter fra merker du kan stole på. Enkle husholdningsartikler som du uansett trenger å få tak i. Men ikke noe mer enn det, i hvert fall ikke foreløpig.

  Dette betyr ikke at du ikke bør begynne å optimalisere e-handelssidene dine for talesøk-brukere. Å komme i forkant før alle andre vil gi deg et konkurransefortrinn i forhold til dine nærmeste rivaler. Det er også fordelaktig å se nærmere på eventuelle kommende casestudier for å forberede butikken din bedre for talesøk når trenden stiger over overflatenivået.

  Vet du hvordan merkevaren din høres ut?

  Mer eller mindre følger merkene alltid etter pengene. Og det betyr at det ikke vil være mulig å unngå talesøk på veldig lenge. Etter hvert som talesøk trenger inn i søkeindeksen, vil algoritmer lete etter brukervennlige og enkle svar å gi tilbake til brukeren.

  Å skrive SEO-vennlig kopi er én ting, men å sørge for at kopien også høres bra ut er noe helt annet. For merkevarer betyr veksten av stemmesøk å finne en autentisk merkestemme – en balanse mellom innsiktsfullt innhold og raskt talte svar.

  De fleste produktene annonserer i 3. person, spesielt startups fyller landingssidene sine med tredjepartssjargong. Det nye markedsføringsjaget vil være optimalisering av kopien slik at den høres bra ut når den snakkes av en smart høyttaler.

  Regner med at det blir mye mer utvikling på dette feltet.

  Markedsføring: Mat til ettertanke

  Markedsføring med smarte høyttalere? Hvor vanskelig kan det være? Stort sett er det ingen som kan fortelle hvor talesøket er på vei om kort tid.

  Men selv da forbereder markedsførere seg på betydelige endringer på feltet. Når du tar ut det visuelle aspektet fra vanlige søk, hvordan vil du fremme brukerengasjement utover 3 sekunders interaksjon når en bruker stiller et spørsmål? Kommer alt dette til å kaste bort alle de timene med hardt arbeid (og penger!) som har gått med til å designe nettsider?

  New York Times kjørte et stykke tenker på nettopp dette spørsmålet.

  Dette er fortsatt tidlige dager for markedsføring på taleenheter. Ms. Reubenstein sammenlignet det med da merker begynte å lage apper for mobile enheter. Men over tid, sa hun, vil stemmeinteraksjoner begynne å erstatte mange av aktivitetene som folk utfører på skjermer.

  Hvis du tenker på konteksten for talesøk, kan et enkelt spørsmål stole på ett enkelt svar. Som et resultat blir SERP-ene fullstendig omorganisert ettersom taleenheter favoriserer enkeltstående nettsteder for sine konsise svar.

    Hva er Amazon Rehire Policy?

  Du må også vurdere å få bedriften din foran talebrukere. Men det er for tidlig å si noe. Selskaper som eier den smarte teknologien vil diktere mye av retningen. Det er noe vi kan være sikre på.

  Hvis du er ny på talesøkoptimalisering, bør denne sjekklisten gi deg en klar ide om hva du står overfor.

  Fortsett å insistere på at forfatterne dine tilpasser seg samtaletoner og lettfattelige avsnittsstrukturer.

  • Legg til bedriftsinformasjonen din i lokale SEO-kataloger, og hold dem oppdatert.
  • Lær om «ferdigheter» som f.eks Alexa Flash Briefing. Ferdigheter kan hjelpe brukere til å få innholdet de liker raskere.
  • Fortsett å implementere AMP-sider for nettstedet ditt, og begynn å brukeSnakkelig« attributt fra Schema. Speakable (BETA) lar deg merke deler av passende innhold for tilgjengelig stemmeutgang.
  • Gå tilbake og optimaliser bildene dine med passende tagger og titler. Det er titalls millioner av Google Home-brukere som ønsker å se noen fantastiske bilder.
  • Arbeid med å polere merkevaretilstedeværelsen din på nettet. F.eks. Bli oppført på anmeldelsessider, men følg også med regelmessige opptredener. Bruk presist språk når du svarer på gode eller dårlige anmeldelser.
  • Hold deg til lister og utdrag som Google og andre søkemotorer kan plukke opp som fremhevet innhold.

  Fortsett å fokusere på søkeord med lang hale og skriv med klare hensikter om den strenge SEO-siden av ting. Hva har du tenkt at leserne skal lære av innholdet ditt? Hva er budskapet ditt?

  Alt annet følger de samme tradisjonelle reglene; ytelse, brukervennlighet osv.

  Avslutningserklæring

  Stemmesøket kommer til å bli interessant. Det er sannsynligvis det første året da mange flere markedsførere kommer sammen for å gjøre eksperimenter og andre spennende ting. Et marked med hundrevis av millioner av brukere vil ikke stå uutnyttet.

  Hold øye med store utviklinger fra Google og Amazon, siden begge selskapene vil fortsette å presse på for måter å tjene penger på dette fenomenet, uten tvil.

  Og hvis du ikke allerede har gjort det, skaff deg en intelligent taleenhet og kjør noen eksperimenter. Ingenting vil gi deg bedre innsikt enn å fikle med tingen direkte.

  x