Hva var Netflix Legg til en hjemmefunksjon, og hva skjedde med det?

Netflix introduserte sin Add a Home-funksjon som en ny måte å slå ned på passorddeling. Add a Home ble lansert i utvalgte land der strømmetjenesten er tilgjengelig fra og med august 2022.

Etter en kort stund bestemte Netflix seg imidlertid for å droppe funksjonen bare noen få måneder etter at den ble opprettet i oktober 2022. Her er alt du trenger å vite om Netflixs Add a Home-funksjon, inkludert hvordan den fungerer og hvorfor den ikke lenger er tilgjengelig.

Netflix introduserer Add a Home

Netflix lanserte en ny funksjon kalt Add a Home i juli 2022. Den nye funksjonen var ment å hjelpe Netflix med å håndheve sin enkelthusholdningspolicy.

Add a Home var et alternativ til Add an Extra Member, som strømmeselskapet introduserte i flere latinamerikanske land tidlig i 2022. Begge funksjonene er rettet mot å hjelpe Netflix med å slå ned på passorddeling. I august 2022 gikk funksjonen live i Argentina, Den dominikanske republikk, El Salvador, Guatemala og Honduras.

  Lås opp Shopify-salg gjennom Helpdesk med Gorgias

Hvordan Netflixs Add a Home-funksjon fungerer

I henhold til retningslinjene lar Netflix deg dele kontoen din innenfor en enkelt husholdning. I følge Netflixs hjelpesenter, er en husholdning «en samling av enhetene som er koblet til internett på hovedstedet du ser på Netflix.» Det har vært vanskelig for plattformen å håndheve denne regelen, men Add a Home var ment å hjelpe selskapet. For å oppdage ditt primære hjem bruker Netflix forskjellige faktorer som IP-adressen din, enhets-ID og kontoaktivitet.

Strømmetjenesten lar deg stille inn eller oppdatere en husstand manuelt på TV-en. Hvis du ikke gjør det, brukes de tre nevnte faktorene til å angi én på dine vegne automatisk.

Add a Home kom i bruk hvis du ønsker å bruke kontoen din i mer enn ett hjem (fysisk plassering). Du vil ha muligheten til å legge til en ekstra husholdning hvis du logger på kontoen din på en annen TV eller TV-tilkoblet enhet for 2,99 USD ekstra per hjem. Du kan imidlertid bare sette opp en Netflix-husholdning på en TV. Alle de andre enhetene som bruker samme internett som TV-en din, er automatisk en del av Netflix-husholdningen din.

  Beste ansattovervåkingsprogramvare for mer arbeidsproduktivitet

Når du reiser, vil Netflix tillate deg å streame på en ny TV i en begrenset periode på opptil to uker. Fangsten? Du må ikke ha brukt kontoen din på det stedet tidligere. Ved lanseringen sa en Netflix-støtteside at to ukers frist kun er tillatt én gang per sted per år. Når det gjelder hovedhjemmet ditt, kan du bare bytte det opptil tre ganger hver sjette måned.

Hvis du kjøpte et ekstra hjem og bestemmer deg for å ombestemme deg senere, ville Netflix tilby et alternativ for å slutte å betale for flere boliger. Alle enheter i det hjemmet vil bli logget av når gjeldende faktureringssyklus avsluttes, og du beholder standard Netflix-abonnementsavgiften, avhengig av Netflix-abonnementsplanen du valgte.

Hvorfor lanserte Netflix Legg til et hjem?

Hovedmotivet bak funksjonen er å slå ned på passorddeling, et av selskapets største problemer. I et brev til sine aksjonærer i april 2022 anslo Netflix at passord blir delt med over 100 millioner ekstra husstander. I løpet av første kvartal 2022 mistet Netflix 200 000 abonnenter, fulgt av nesten 1 million i andre kvartal.

  Volum+ legger til musikkkontroller og mer til volum-HUD [Jailbreak]

I en Netflix-kunngjøringChengyi Long, direktør for produktinnovasjon, sier: «dagens utbredte kontodeling mellom husholdninger undergraver vår langsiktige evne til å investere i og forbedre tjenesten vår.»

Hva skjedde med Netflixs Add a Home-funksjon?

Add a Home er ikke lenger tilgjengelig fra og med juli 2023. Funksjonen var ment å utvides til flere land, inkludert USA, men ble fjernet flere måneder etter kunngjøringen. Netflix avsluttet funksjonen i oktober 2022 og erstattet den med støtte for ekstra medlemmer.

Ved å bruke Extra Member-funksjonen kan du opprette Netflix-underkontoer for $7,99/måned eller mer (avhengig av planen din) som kan brukes utenfor husstanden din. Netflix la også til en profiloverføringsfunksjon samtidig for å hjelpe de som deler passord med å opprette nye kontoer og flytte profiler for å unngå å starte på nytt.

Netflix vil avslutte passorddeling

Nå mer enn noen gang er Netflix seriøst med å slå ned på passorddeling. Hvis du deler noens legitimasjon, ikke få panikk; du kan være lettet over å høre at selskapet har en billigere plan kalt Standard med annonser som koster $7,99/måned. Så lenge du kan tåle annonser, gjør denne planen Netflix mer tilgjengelig for mange.