Hva var Omegle? Og hvorfor ble den stengt?

Viktige takeaways

  • Omegle var en nettpratplattform som koblet sammen fremmede over hele verden for chat og videosamtaler. Den hadde over 3 millioner daglige aktive brukere før den ble stengt.
  • Brukere ble tilfeldig sammenkoblet med en annen bruker og kunne begynne å chatte umiddelbart uten å legge dem til nettverket. De kunne avslutte samtalen og starte en ny om ønskelig.
  • Omegle møtte press og kritikk på grunn av kontroverser og ulovlig innhold. Til tross for forsøk på å holde plattformen trygg, bestemte eieren seg for å stenge den på grunn av jobbens overveldende natur.

Omegle var en populær nettprattjeneste som lar deg snakke med fremmede fra hele verden via chat eller video. Men etter 14 år la Omegle ned for godt. Så, hva var Omegle, hvordan fungerte det, og hvorfor ble det stengt?

Hva var Omegle?

Leif K-Brooks, en 18-åring fra Vermont, opprettet nettpratplattformen i 2009. Dens primære formål var å koble tilfeldige fremmede fra hele verden for å chatte og utveksle ideer.

  Hvordan fikse "Filutforsker svarer ikke"[ 7 Solutions]

I 2010 la den til en videochat-funksjon, slik at brukerne kan se hvem de snakker med. I følge a uttalelse fra K-Brookshvis internett er en global landsby, var Omegle ment å være en av gatene i den landsbyen, hvor du kunne spasere og starte samtaler med folk underveis.

Rett før Omegle la ned 8. november 2023, hadde den over 3 millioner daglige aktive brukere, ifølge Hjelp Lamanoe som gjør det til et av de største nettstedene for å snakke med tilfeldige fremmede.

Hvordan fungerte Omegle?

Omegle fungerte ved å pare deg med en annen bruker. Dette ble gjort tilfeldig – du trenger ikke legge til den andre brukeren i nettverket ditt for å chatte med dem. Da Omegle fortsatt var aktiv, trengte du bare å gå til den offisielle nettsiden eller iOS-appen, og du kunne umiddelbart begynne å chatte når du er sammenkoblet med en fremmed (selv om du noen ganger må bevise at du ikke er en bot).

Hvis du ikke likte hvordan samtalen gikk, kan du klikke på Stopp-knappen for å avslutte chatten og deretter Ny for å få en ny samtalepartner. Alternativt kan du trykke Esc én gang på tastaturet for begge handlingene.

  Best betalende vertspartnerprogrammer for bloggere

Omegle lar deg også komme i kontakt med personer som har lignende interesser når du fylte ut Hva vil du snakke om? oppføring på hjemmesiden. Plattformen kan også importere interessene dine fra Facebook hvis du lar det, og hjelpe deg med å få kontakt med likesinnede fremmede.

Plattformen hadde flere andre moduser, inkludert Spy (spørsmålsmodus), som tillot deg å stille to fremmede et spørsmål og se hvordan de diskuterte det. Det var også høyskolestudentchat, som lot studentene komme i kontakt med jevnaldrende. Dette trengte imidlertid en bekreftet utdannings-e-postadresse før du kunne bruke den.

Hvorfor slo Omegle seg av?

Den 8. november 2023 ble Omegle-fans overrasket da deres favorittchatplattform ikke lenger eksisterte. I stedet for Omegle-hjemmesiden, landet brukerne på Leif K-Brooks sitt brev til Omegles brukere.

Han sa at selv om det var mange høydepunkter under Omegles tid, møtte den også press, kritikk og negative tilbakemeldinger på grunn av kontroversene på plattformen.

Siden Omegle var anonym av natur, ble noen brukere oppmuntret til å vise ulovlig innhold.

Omegle tok skritt for å holde det trygt. Den introduserte moderering, la til advarsler og til og med «overvåket» videochatter for å oppdage dårlige skuespillere. Likevel var disse trinnene ikke veldig effektive, med noen brukere som fant måter å bli utestengt fra Omegle.

  Slik legger du sammen rader og kolonner i Microsoft Word

Mens den var i stand til å rapportere noen brukere til myndighetene og stoppe kriminalitet, var disse stort sett ineffektive. På grunn av disse problemene bestemte K-Brooks seg for å legge ned Omegle for godt. I følge han:

Å drive Omegle er ikke lenger bærekraftig, hverken økonomisk eller psykologisk. Ærlig talt vil jeg ikke ha et hjerteinfarkt i 30-årene.

Og dermed eksisterer ikke lenger en av internetts største chat-plattformer.

Hvis du vurderer å flytte til et Omegle-alternativ, sørg for å beskytte din personlige informasjon på nettet for å være trygg. Det finnes typer informasjon du aldri bør legge ut på nettet, selv om en tjeneste er anonym.

Omegle No More

Den anonyme chat-plattformen tillot millioner av brukere å koble til hverandre tilfeldig. Det tillot folk å se andre kulturer, snakke om forskjellige ideer, og til og med noen få fant sin sjelevenn på plattformen.

Imidlertid hadde Omegle også sine problemer. Eieren bestemte at denne kampen var for mye for ham. Så vi sier farvel til Omegle.