Hvilken av de to passer for deg?

FastAPI og Flask er Python-rammeverk du vil komme over når du lager nettapplikasjoner.

Python er et av de mest populære programmeringsspråkene, siden du kan bruke det til backend-utvikling, datavitenskap og apputvikling.

Utviklere elsker Python ettersom de kan bruke forskjellige programmeringsstiler, for eksempel funksjonell, objektorientert og reflekterende, til forskjellige web-/programvareapplikasjoner.

Et nettrammeverk er en samling av funksjoner, moduler, biblioteker og klasser som hjelper utviklere med å lage applikasjoner uten å tenke mye på tråd- og protokolladministrasjon. Django og Ruby on Rails er eksempler på rammeverk.

På den annen side er et mikrorammeverk et lite rammeverk som bare gir viktige tjenester.

FastAPI er klassifisert som et rammeverk, mens Flask faller inn under mikrorammeverk. Ruby Sinatra er et annet eksempel på mikrorammeverk.

Som utvikler har du kanskje allerede kommet over flere rammeverk og mikronettverk, og det er kanskje ikke så lett å bestemme seg for hvilke som passer dine behov best. La oss forklare i detalj hvordan FastAPI- og Flask-rammeverk fungerer:

Hva er FastAPI?

FastAPI er et Python-nettverk for å lage Rest APIer og raske webapplikasjoner. Nettrammeverket ble utgitt i 2018 og støttes av Python 3.6 og nyere versjoner.

FastAPI lever opp til navnet sitt ettersom den er rask, og dens høye ytelse kan sammenlignes med GO og NodeJS. Toppselskaper som Uber og Netflix bruker allerede FastAPI-rammeverket på tvers av appene sine.

Nøkkelfunksjoner i FastAPI

  • Avhengighetsinjeksjon. FastAPI har en innebygd avhengighetsinjeksjon som sikrer at klasser ikke er direkte avhengige av hverandre. Denne funksjonen gjør det enkelt å gjøre kodeendringer, og kodemodulariteten øker, noe som gjør det enkelt å skalere.
  • Samtidighet. FastAPI tillater ut-av-boksen samtidighet, noe som betyr at du unngår async/avvent-administrasjon eller oppretter hendelsesløkker.
  • Innebygd validering. Du trenger ikke lenger å validere ved hjelp av eksterne verktøy, da FastAPI har en innebygd valideringsfunksjon. Dette nettrammeverket oppdager ugyldige datatyper og vil returnere feilene i JSON-format. Datavalidering gjøres på Pydantic-biblioteket, noe som reduserer feil under kodeskriving.
  7 Beste Secure Web Gateway (SWG)-løsninger for små til store bedrifter

Fordeler med FastAPI 👍

  • Rask. FastAPI er et av de raskeste Python-rammeverkene. Du kan også bruke FastAPI til å lage APIer selv med begrenset programmeringskunnskap.
  • Innebygde overvåkingsverktøy. FastAPI kommer med innebygde overvåkingsverktøy som kan gi varsler når du når visse terskler.
  • Enkel å tilpasse. FastAPI bruker en verktøysett-basert tilnærming, slik at du ikke trenger å lage alt fra bunnen av. Du kan dermed bruke ulike boilerplates for å lage kraftige APIer.

Ulemper med FastAPI 👎

  • Mangler innebygd sikkerhetssystem. FastAPI mangler et innebygd sikkerhetssystem, men bruker fastapi.security-modul.
  • Fortsatt ny. FastAPI er fortsatt under utvikling, og det er mange ting som kan forbedres. Selv om fellesskapet vokser, er det fortsatt ikke sammenlignbart med andre Python-rammeverk.

Hva er Flask?

Flask er et lett, åpen kildekode Python mikrorammeverk med en enkel og utvidbar kjerne. Flask trenger ingen spesielle biblioteker eller verktøy for å fungere. Dette mikrorammen gir de nødvendige komponentene for webutvikling, som forespørselshåndtering og ruting.

Dette rammeverket ble utgitt i 2010 og er basert på Werkzeug og Jinja2. Flask støtter REST-applikasjoner som bruker utvidelser som Flask-RESTful, Flask-RESTPlus og Flask-Classful. Du kan bruke Flask til å lage sosiale medier-roboter, statiske nettsteder og e-handelsplattformer. Noen bemerkelsesverdige selskaper som bruker Flask i applikasjonene sine er Netflix, Lyft og Zillow.

Nøkkelfunksjoner i Flask

  • Innebygd server og en rask debugger. Du kan simulere produksjonsmiljøet gjennom den innebygde serveren i Flask. Du trenger dermed ikke sette appen din i produksjon for å feilsøke.
  • Bruker Jinja2-maler. Jinja2 er en uttrykksfull, rask og utvidbar malmotor. Malene har spesielle plassholdere som lar utviklere skrive kode som ligner på Python-syntaks.
  • Lett nettrammeverk. Flask er lett, men et svært skalerbart nettrammeverk. Du kan også legge til nye funksjoner mens du er på farten, noe som sparer tid.
  • Integrert støtte for enhetstesting. Enhetstesting er tilgjengelig på Flask. Du kan dermed simulere ulike scenarier og enkelt teste appen din.
  • Flott fellesskap. Flask har eksistert siden 2010 og er høyt dokumentert og kjent for sitt fantastiske fellesskap.
  10 verktøy for administrasjon av sosiale medier for å administrere flere kontoer

Fordeler med Flask 👍

  • Fleksibel. Som utvikler gir Flask deg kontroll over hvordan du vil at appen din skal oppføre seg og se ut.
  • Skalerbar. Hvis du vil lage en stor applikasjon, trenger du ikke å bekymre deg, siden Flask lar deg gjøre det med minimal innsats.
  • Har mange tredjepartsbiblioteker. Du kan gjøre så mye mer ved å bruke tredjepartsbiblioteker som er kompatible med kolbe.

Ulemper med kolbe 👎

  • Kompleks rammeverk. Det kan være vanskelig å forstå hvordan Flask fungerer, og du trenger litt programmeringsbakgrunn for å bruke den.
  • Langsom. Sammenlignet med FastAPI er Flask på en eller annen måte tregere.

FastAPI vs. Flask: En sammenligning av funksjonene

Datavalidering

FastAPI kommer med Pydantic-biblioteket for datavalidering, noe som gjør det enklere å validere data. Utvikleren kan dermed deklarere validering og ekstra informasjon om parametrene de har ved bruk av FastAPI.

Flask, derimot, mangler validering. For eksempel, når programmet trenger et heltall som inngang, men du gir en streng, vil programmet definitivt krasje. Utvikleren må ta seg av validering når han arbeider med Flask. Du kan fortsatt bruke Flask-Marshmallow-utvidelser eller Flask-Inputs på fellesskapsbiblioteket for datavalidering i Flask. Imidlertid utvikles slike biblioteker separat fra hovedrammeverket og kan føre til kompatibilitetsproblemer.

Dokumentasjonsstøtte

Dokumentasjon er veldig viktig siden den veileder andre brukere som bruker API-en din. Dokumentasjon genereres mens du bygger API ved hjelp av FastAPI. Nettrammeverket produserer også et rent brukergrensesnitt (UI), og du kan til og med teste API selv om du ennå ikke har skrevet front-end-koden.

Du kan enkelt få tilgang til de automatiserte dokumentene etter å ha truffet endepunktene med /docs eller /redoc og Swagger UI mens du bruker FastAPI. Dokumentene vil også vise alle endepunktene til API-en din.

Flasken mangler automatisk dokumentasjon. Selv om den har dokumentasjonsstøtte, kan du bare skrive den manuelt.

WSGI og ASGI

Flask bruker Web Server Gateway Interface (WSGI), en Python-standard som ble laget for å gjøre det mulig for servere og nettapplikasjoner å kommunisere med hverandre. WSGI kan være noe utfordrende for nybegynnere, men på en eller annen måte lettere å knekke for utviklere som kommer fra Ruby eller PHP.

  Microsoft Power Platform og dens bruk i automatisering

Skaperne av FastAPI introduserte Asynchronous Server Gateway Interface (ASGI). Med ASGI kan du lage hendelsesdrevne, asynkrone webapplikasjoner. ASGI er et standard grensesnitt mellom async-kompatible Python-webservere, applikasjoner og rammeverk.

Du kan montere apper fra WSGI-rammeverk som Flask på toppen av en FastAPI-app. Et slikt miljø lar deg ha en FastAPI-app på rotmappen og ha Flask (WSGI) håndteringsforespørsler på forskjellige baner.

Viser feilmeldinger

FastAPI viser meldinger i JSON-format. På den annen side viser Flask-rammeverket feilmeldinger ved bruk av HTML-sider.

Flask ble opprettet i 2010 og har tiltrukket seg et robust fellesskap gjennom årene. FastAPI ble opprettet i 2018, og fellesskapet er ikke så stort. Et stort fellesskap er nyttig når du blir sittende fast under koding, siden du alltid kan stille spørsmål. Et stort fellesskap vil sannsynligvis også bidra mye til å skape nye funksjoner som kan brukes i rammeverket.

FlaskFastAPIData-valideringIngen valideringInnebygd valideringCommunityHar et sterkt fellesskapHar et lite fellesskapFeilmeldingVises i HTML-siderVises i JSON-formatDokumentasjonsstøtteManuellAutomatiskAsynkron oppgavestøtteNeiJa Ytelse Begrenset i WCGI Bruker ASGIFastAPI vs.

Når skal du bruke FastAPI over Flask og omvendt

FastAPI og Flask er begge fantastiske rammer, men egnet for forskjellige brukstilfeller. Selv om Flask er et mikrorammeverk, er det verdt å merke seg at FastAPI er bygget på det.

Flask er et mikrorammeverk, mens FastAPI er et fullstackrammeverk med alle verktøyene du trenger for å lage et API.

FastAPI er egnet når du lager APIer. FastAPI har ulike alternativer for å lage backend-servere raskt, selv om du er nybegynner innen koding. Hvis hastighet og ytelse er viktig for deg, vil FastAPI være perfekt. Det er også et fantastisk valg hvis du vil opprette et CDN og du forventer at det vil være mye trafikk.

På den annen side har Flask ulike verktøy og er ideell når du vil lage prototyper av nye ideer og applikasjoner. Det er også et godt valg når du vil lage en mikrotjeneste med noen få endepunkter. Flask vil også komme godt med hvis du vil lage en liten applikasjon som sannsynligvis vil vokse/utvides på måter du kanskje ikke har funnet ut av ennå.

Når skal jeg bruke FastAPI?

  • Lag web-APIer
  • Lag APIer med færre feil og feil

Når skal man bruke Flask?

  • Lag prototyper
  • Lag webapplikasjoner

Innpakning

Valget om du vil bruke FastAPI eller Flask for Python-appen din vil avhenge av dine behov og preferanser. Hvis du vil lage en høyytelses web-API, er FastAPI et fantastisk valg. På den annen side, hvis du ønsker å lage en rask prototype eller en mikrotjeneste, er det tilrådelig å gå Flask-veien.