Hvilken passer for deg?

I dagens digitale tidsalder er alt online, inkludert å lage dokumenter for studenter eller profesjonelle. Online tekstbehandlere har blitt et av de viktigste verktøyene for å lage, redigere og dele dokumenter på internett.

Canva Docs er det nyeste tilskuddet til verden av verktøy for dokumentsamarbeid på nett. Nykommeren konkurrerer med de mest populære Google Docs og de mest brukte Microsoft Word Online.

I denne artikkelen vil vi sammenligne tre nettbaserte tekstbehandlere: Canva Docs, Google Docs og Microsoft Word Online, på ulike typer funksjoner for å finne ut hvilken som er best for deg.

1. Brukergrensesnitt og tilgjengelighet

Siden alle de tre nettbaserte tekstbehandlerne er nettbaserte, kan de nås fra hvor som helst med en internettforbindelse.

Canva Docs tilbyr et enkelt og grunnleggende brukergrensesnitt med alle funksjonene lett tilgjengelig på verktøylinjen. Redigerings- og formateringsfunksjonene er relativt begrensede, men de er nok til å lage enkle og visuelt tiltalende dokumenter.

google Dokumenter har et intuitivt grensesnitt med en godt utformet verktøylinje og funksjonsalternativer for enkel tilgang. I tillegg kan grensesnittet ytterligere tilpasses i henhold til dine preferanser for å gjøre det mulig for mer fremtredende brukte verktøy å være lett tilgjengelig på verktøylinjen.

Microsoft Word Online har ikke så mange funksjoner sammenlignet med skrivebordsversjonen. Imidlertid har den et brukervennlig og enkelt brukergrensesnitt med alle de grunnleggende dokumentopprettings-, formaterings- og redigeringsverktøyene som kreves, pent lagt for enkel tilgang.

2. Antall og type maler

Canva Docs kommer med over 100+ estetiske dokumentmaler for ulike brukstilfeller, inkludert planlegging av sosiale medier, møtenotater, forretningsforslag og mer. Du kan bruke disse fullt tilpassbare og brukervennlige malene ved å endre bildene, tekstene og andre elementer.

Google Dokumenter tilbyr en rekke maler i ulike kategorier som kan brukes for ulike dokumenttyper, for eksempel CV, rapporter, brev og mer.

  De beste måtene å sikkerhetskopiere Mac-en på

Microsoft Word Online tilbyr også et bredt utvalg av maler for ulike typer dokumenter for å hjelpe deg med å komme i gang og lage imponerende dokumenter.

Canva Docs tilbyr grunnleggende skrivefunksjoner og verktøy som hjelper deg med å lage enkle dokumenter, men tro mot Canvas designbakgrunn kommer den med en rekke designfunksjoner og verktøy som lar deg lage mer visuelt imponerende dokumenter.

Google Dokumenter har mange skrive- og redigeringsfunksjoner som lar deg lage dokumenter enkelt. Du kan opprette og tilpasse dokumentet ved å formatere teksten, sette inn bilder, tabeller, diagrammer, diagrammer, grafer og andre medievedlegg for å oppnå ønskede visuelle effekter.

Microsoft Word Online tilbyr en omfattende liste over skrive- og redigeringsverktøy for å lage alle typer dokumenter. Nettversjonen tilbyr en rekke tekstformaterings-, redigerings- og mediefilposisjoneringsverktøy, men ikke like mye som skrivebordsversjonen.

4. Støttede filformater

Canva Docs støtter kun ett dokumentformat, PDF-dokument (.pdf). Det forventes imidlertid å utvide filformatstøtten til mer i løpet av de kommende dagene.

Google Dokumenter støtter de fleste store filformater, inkludert Microsoft Word (.doc, .docx), Open Document Format (.odt), Rich Text Format (.rtf), PDF-dokument (.pdf), ren tekst (.txt), web side (.html, zippet) og EPUB-publikasjon (.epub).

Microsoft Word Online støtter populære filformater som Word (.doc, .docx), PDF-dokument (.pdf) og Open Document Format (.odt).

5. Enkelt å samarbeide

Med Canva Docs kan du sømløst samarbeide i sanntid med teammedlemmene dine og lage visuelt imponerende dokumenter. Alle som jobber med et dokument har fargekodede markører og valg for enkelt å holde oversikt og kan legge igjen kommentarer eller reagere med emoji og klistremerker.

Google Docs er en av de mest brukte tekstbehandlerne på markedet, med en omfattende liste over funksjoner som hjelper deg å samhandle og kommunisere bedre i sanntid. Du kan samarbeide om et dokument enten ved å dele lenken til dokumentet eller dele dokumentet med invitasjonen.

Microsoft Word Online tilbyr langt bedre samarbeidsverktøy sammenlignet med medforfatterfunksjonen i sin offline-motpart. Du kan dele dokumentet og samarbeide med lagkameratene dine i sanntid mens dokumentet er lagret i OneDrive.

  Slik deler du ting fra OneDrive

Canva Docs tilbyr et AI-drevet skriveassistentverktøy kalt Magic Write, som hjelper deg med å lage et første utkast med enkle tekstinndata. Funksjonen er gratis å bruke for opptil 25 forespørsler, men du kan oppgradere til den betalte Canva Pro-planen for ytterligere spørringsstøtte.

Google Dokumenter gir mye nyttig skrivehjelp som Smart Compose-forslag, Smartsvar-forslag, Automatisk stavekorrigering og mer. Duet AI-skriveassistenten for Google Docs er imidlertid fortsatt i testfasen under Workspace Labs.

Microsoft Word Online støtter også den AI-drevne skriveassistenten Copilot i bedrifts- og forbrukerversjonene. Det nye AI-verktøyet er tilgjengelig gjennom Editor i Word Online, som lar deg skrive trygt ved å tilby forslag.

Bildekreditt: Microsoft/Microsoft 365 Copilot

Høydepunktet i Canva Docs er hvor enkelt det er å få tilgang til, sette inn og redigere medier i et dokument. Alle mediedesignalternativene er lett tilgjengelige på venstre sidefelt og kan søkes og legges til. De fleste av dem er gratis, men noen krever oppgradering til Canva Pro-versjonen.

Google Docs lar deg sette inn bilder fra flere kilder, for eksempel opplasting fra datamaskinen, søk på nettet, Google Disk, Google Photos, etter URL og fra kameraet direkte. Du kan også sette inn andre mediefiler som tegninger, diagrammer, emoji og mer fra Sett inn-knappen øverst.

Microsoft Word Online har forbedret seg betraktelig med hensyn til medietilgang og formatering sammenlignet med tidligere skrivebordsversjoner. Du kan enkelt sette inn alle typer medier, som bilder, nettvideoer, tegninger, emojier og klistremerker, direkte i dokumentet.

8. App-tillegg og integrasjoner

Canva Docs støtter tillegg av tredjepartsapper og tjenesteintegrasjoner for å forbedre funksjonaliteten. Selv om alternativene er begrenset foreløpig, forventes det å øke i løpet av de kommende dagene.

Google Dokumenter lar deg legge til tredjepartsapper fra Google Workspace Marketplace for å legge til ekstra funksjonalitet til dokumentene dine. I tillegg kan du integrere andre Google-tjenester som Google Sheets, Google Slides, Google Drive og tredjepartstjenester som Dropbox og Zapier.

  Alt du trenger å vite [2023]

Microsoft Word Online tilbyr flere tredjepartsapper og -tillegg gjennom den dedikerte Office-tilleggsbutikken for å forbedre funksjonaliteten. Selv om den integreres godt med andre Microsoft Office-apper som Excel, PowerPoint og Outlook, er tredjepartstjenestene begrenset.

9. Praktiske snarveier

Canva Docs kommer med mange nyttige snarveier, både på dokumentene og fra tastaturet. Disse inkluderer dra-og-slipp-editoren, Dokumenter-innsikt, magiske snarveier og den ekstremt nyttige plussknappen.

Google Dokumenter tilbyr en rekke snarveier for å forbedre produktiviteten din mens du lager dokumenter, for eksempel finn og erstatt, språkoversettelse, ligninger, stemmediktering, utforske forslag og mange hurtigtaster.

Microsoft Word Online tilbyr ikke så mange praktiske snarveisfunksjoner sammenlignet med skrivebordsversjonen, men det gir tastatursnarveier og alt det grunnleggende som ordtelling, tilgjengelighetskontroll, oversettelse, stemmeskriving, ligninger, symboler og til slutt finne og erstatte verktøyet.

10. Innholdsversjonshistorikk

Versjonskontrollfunksjonen i det elektroniske dokumentverktøyet lar deg holde styr på endringene, sammenligne redigeringer og gjenopprette til tidligere versjoner av dokumentet.

For å få tilgang til versjonshistorikk på Canva Docs, klikk på Fil-knappen øverst og velg alternativet Versjonslogg fra rullegardinmenyen. Dessverre er ikke versjonshistorikkfunksjonen i Canva Docs tilgjengelig for gratisversjonen; du må oppgradere til den betalte Canva Pro-planen.

Heldigvis er versjonsloggfunksjonen på Google Dokumenter gratis for alle. Du får tilgang til funksjonen ved å klikke på klokkeikonet øverst til venstre i dokumentet.

Microsoft Word Online tilbyr også versjonshistorikkfunksjonen i gratisversjonen, som du kan få tilgang til ved å klikke på dokumenttittelen og velge alternativet for versjonshistorikk.

Google Docs er fortsatt den beste dokumentbehandleren på nettet

Canva Docs legger til et nytt lag til dokumentoppretting med estetisk tiltalende visuelle designelementer, men det mangler andre viktige dokumentskapende funksjoner.

Microsoft Word Online er en kraftig dokumentbehandler som gir noen av de beste verktøyene og funksjonene for å lage lange dokumenter som rapporter og avhandlinger. Imidlertid gjør dens begrensninger i samarbeid og integrasjon med andre tjenester den best egnet for individuelle prosjekter.

Google Docs er en klar vinner i denne gruppen på grunn av dets brede utvalg av kraftige funksjoner, noe som gjør det til et utmerket valg for alle som leter etter et pålitelig, brukervennlig og komplett tekstbehandlingsverktøy på nettet som tilbyr flere produktivitets- og samarbeidsmuligheter.