Hvor mye koster Netflix i Japan?

Netflix var nylig i overskriftene etter å ha kunngjort at de har økt kostnadene for sine japanske kunder, med aksjer som steg med så mye som 3,7 % etter nyhetene. Prisene ble økt med rundt 13 % for basis- og standardnivåene i februar 2021, selv om premiumplanavgiftene forble de samme. Så hvor mye koster Netflix i Japan? Les videre for å finne ut.

Nylig prisstigning

Fra februar 2021 koster det nå seere i Japan 990 ¥ (yen er valutaen) for å få tilgang til den grunnleggende Netflix-tjenesten, som er en økning på 110 ¥. Standardnivået, som er det mest populære alternativet, er nå priset til 1 320 ¥ fra 1 490 ¥. Premiumplanen er fortsatt priset til ¥1 980.

Asia er nå selskapets nest raskest voksende region, med de siste årene som har vist en betydelig økning i japansk og sørkoreansk visning. Netflix har også brukt mer penger på anime-basert innhold, som er usedvanlig populært blant japanske seere. Netflix har delvis brukt de siste prisøkningene for å dekke kostnadene for det originale innholdet.

  Hvordan bruke Microsoft Words læringsverktøy

Finansiering av originalt innhold

Netflix ga ut en uttalelse som kunngjorde prisendringene, og sa «Vi oppdaterer prisene våre slik at vi kan fortsette å tilby et større utvalg av TV-serier og filmer – i tillegg til lokale programmer som «Alice in Borderland» og vår stadig voksende anime-oppstilling». Aksjekursen steg til £559,48 etter denne nyheten. Netflix har delvis brukt de siste prisøkningene for å dekke kostnadene for det originale innholdet.

Ytterligere utvidelse

Netflix tiltrakk seg 37 millioner nye abonnenter i 2020, med mer enn 80 % av disse fra utenfor Nord-Amerika. Dette var et større antall enn antallet abonnenter konkurrenten Hulu hadde totalt ved slutten av året. Den har fortsatt flest abonnenter av noen videostrømmetjeneste, med minst 50 millioner flere mennesker som bruker Netflix enn Amazon Prime rundt om i verden. Rundt 73 millioner voksne i USA har et Netflix-abonnement, selv om det anslås at rundt 41 % av brukerne har tilgang til tjenesten uten å betale. Dette skyldes i stor grad deling av passord og kontoer.

  Har datamaskinen din et virus? Slik sjekker du

Når ble Netflix først lansert?

Mange antar at selskapet ble grunnlagt på et tidspunkt i løpet av de siste 15 årene. Imidlertid ble det først grunnlagt helt tilbake i 1997, og siden ble lansert et år senere. Netflix startet faktisk som en DVD-til-post-tjeneste, men ved å bruke store data og analyser endte de opp med å gi medieanbefalinger til brukerne sine i 2000. I 2004 hadde den 4 millioner abonnenter og begynte å tilby online videostrømming i 2007.

Utviklingen av Netflix

Netflix begynte å bli tilgjengelig utenfor nettlesere i 2008, og ga brukere tilgang til videostrømming på set-top-bokser, Xboxer, Blu-Ray-spillere og mer. Den ble først tilgjengelig utenfor USA i 2010 da den ble lansert i Canada. Den nådde Europa i 2012 og ble lansert i Australia, New Zealand og Japan i 2015.

  Hvordan stoppe Disney+-kontoen din fra å bli hacket

Selskapet har blitt kjent for sitt originale innhold, med tidlige egenproduksjoner inkludert Orange Is The New Black og House of Cards. Mange av de originale showene har mottatt høyprofilerte priser, inkludert den første Oscar i 2017.

Netflix og geoblokkering

Så snart det ble vanlig for folk å få tilgang til Netflix-innhold lastet opp for seere i forskjellige regioner i verden, begynte Netflix å begrense VPN-bruken. Hvis Netflix nå oppdager at en VPN er i bruk, vil den fortsatt bare vise innhold som er lovlig tilgjengelig i det territoriet. Det sies imidlertid at ikke alle VPN-er har blitt påvirket av dette.

Netflix har blitt enda mer populært de siste årene, og nådd flere og flere steder i verden. Konkurrentene viser færre tegn til å overskygge dette gigantiske medieselskapet – til tross for deres beste innsats!