Hvordan bruke Buttercup passordbehandling på Linux

Buttercup er et avansert passordhvelv med åpen kildekode. Den krypterer passordene dine med AES 256bit kryptografi for å holde dem trygge. Hvis du er lei av proprietære passordløsninger på Linux og vil ha noe åpen kildekode, vil du elske denne guiden.

I denne opplæringen skal vi gå over hvordan du installerer Buttercup på Linux. Vi viser deg også hvordan du setter opp passordhvelvet og genererer et sikkert passord.

Merk: Buttercup er også tilgjengelig for iOS og Android i deres respektive appbutikker.

Installerer Buttercup på Linux

Buttercup fungerer på Linux. Imidlertid fungerer appen bare på Linux via et AppImage. Dessverre er det ingen RPM-pakker eller DEB-pakker tilgjengelig for installasjon. Heldigvis fungerer AppImage på 99,9 % av alle Linux-distribusjoner.

For å komme i gang med den nyeste versjonen av Buttercup på din Linux-datamaskin, åpne et terminalvindu. Du kan åpne et terminalvindu på skrivebordet ved å trykke Ctrl + Alt + T på tastaturet. Alternativt kan du søke etter «Terminal» i appmenyen og starte den på den måten.

Med terminalvinduet åpent og klart til bruk, utfør mkdir-kommandoen og lag en mappe som heter «AppImages.» Denne mappen vil inneholde «Buttercup» AppImage-filen.

mkdir -p ~/AppImages/

Etter å ha opprettet AppImage-mappen i hjemmekatalogen din, bruk wget-nedlastingskommandoen for å laste ned den nyeste versjonen av Buttercup til datamaskinen din.

wget https://github.com/buttercup/buttercup-desktop/releases/download/v2.12.0/Buttercup-linux-x86_64.AppImage -O ~/AppImages/Buttercup-linux-x86_64.AppImage

Nedlastingsprosessen bør være rask, ettersom Buttercup for Linux bare er omtrent 101 MB. Når prosessen er fullført, bruk CD-kommandoen og flytt terminalen til «AppImages»-mappen.

cd ~/AppImages/

Når du er inne i «AppImages»-mappen, bruk chmod-kommandoen for å oppdatere tillatelsene til AppImage-filen slik at den er kjørbar. Hvis Buttercup ikke er merket som kjørbart, vil du ikke kunne bruke det som et program på systemet ditt.

chmod +x Buttercup-linux-x86_64.AppImage

Med AppImage-filen oppdatert, kan den kjøres. Ved å bruke kommandoen nedenfor, start opp Buttercup på datamaskinen din. Ikke prøv å starte opp Buttercup med sudo-kommandoen, da det ikke er bra å kjøre den som root.

./Buttercup-linux-x86_64.AppImage

Alternativt, hvis du ønsker å starte Buttercup-applikasjonen med GUI, åpne filbehandleren, klikk på «AppImages»-mappen og dobbeltklikk på Buttercup AppImage-filen for å starte den.

  Hvordan installere programvare ved å bruke Git på Linux

Slik bruker du Buttercup passordbehandling

For å bruke Buttercup passordbehandling, start applikasjonen. Når appen er åpen, følg trinn-for-trinn-instruksjonene nedenfor.

Trinn 1: Finn «Legg til hvelv»-knappen under meldingen «Ingen hvelv er lagt til ennå …». Når du har valgt «Legg til hvelv»-knappen, vises et popup-vindu.

Velg «Fil»-knappen for å opprette et nytt hvelv. Eller, hvis du er en avansert bruker, velg det alternativet du foretrekker å bruke.

Trinn 2: Når du velger «Fil»-knappen, vil Buttercup spørre deg om du «ønsker å lage et nytt hvelv, eller lese et eksisterende?» Velg «Opprett ny»-knappen for å lage et helt nytt hvelv som skal brukes i Buttercup.

  Hvordan installere Reaper DAW på Linux

Trinn 3: Et popup-vindu vises på skjermen når du klikker på «Opprett ny»-knappen. Bruk dette popup-vinduet til å lagre den nye hvelvfilen. For best resultat, oppbevar den i Dropbox-mappen eller en nettverksplassering for enkel tilgang.

Trinn 4: Etter å ha lagret hvelvfilen på datamaskinen din på et trygt sted, vil Buttercup be om et «nytt primært hvelvpassord.» Dette passordet er passordet som låser opp hvelvet og kan ikke gjenopprettes. Hvis du mister det, mister du tilgangen til tingene dine.

Opprett et nytt passord for hvelvet ditt som er sikkert. Ikke skriv det ned noe sted på papir, da noen kan få tilgang til passordene dine. Hvis du trenger hjelp til å huske, sørg for at passordet er lett å huske.

  Hvordan endre brukerdata med chfn og usermod på Linux

Trinn 5: Med ditt primære hvelvpassord satt opp, vil Buttercup laste opp det nye hvelvet ditt. Herfra finner du «Ny oppføring»-knappen og klikker på den med musen.

«Ny oppføring»-knappen lar deg opprette en ny passordoppføring i hvelvet ditt.

Trinn 6: Etter å ha valgt «Ny oppføring»-knappen, vil «Rediger dokument»-skjermen vises inne i Buttercup. Finn «Tittel»-tekstboksen, og skriv inn navnet på nettstedet du legger til i hvelvet ditt.

Trinn 7: Når du skriver inn tittelen på den nye oppføringen, finner du tekstboksen «Brukernavn». Deretter skriver du inn brukernavnet for oppføringen du oppretter.

Trinn 8: Velg tekstboksen «Passord», og klikk på den med musen. Deretter skriver du inn passordet for oppføringen i Buttercup. Hvis du trenger et nytt passord, klikk på nøkkelikonet.

Ved å velge nøkkelikonet genereres et nytt, sikkert passord som du kan bruke.

Trinn 9: Etter å ha fylt ut «Rediger dokument»-delen, finn «Lagre»-knappen og klikk på den med musen. Når du lagrer dokumentet, legges passordet til hvelvet ditt for bruk.

Gjenta disse ni trinnene for å legge til så mange passord som nødvendig til Buttercup-hvelvet.

Nettleserintegrasjon

Selv om det ikke er nødvendig, er det mulig å integrere Buttercup i nettleseren din. For å integrere den, klikk på «Tilkobling»-knappen inne i appen, og velg «Nettleserintegrasjon.»