Bli programvareingeniør: Din guide til suksess

I den digitale verden kan programvareutviklere ofte sees på som de stille heltene bak kulissene.

Når du navigerer på en nettside eller benytter deg av en applikasjon som er koblet til internett, er det et resultat av innsatsen til en programvareingeniør. Omfanget av det arbeidet de utfører kan virke overveldende ved første øyekast.

Programvareutviklere er engasjerte individer som investerer betydelig tid og krefter for å oppnå de nødvendige ferdighetene. Hvis du vurderer en karriere innen programvareutvikling, vil denne veiledningen gi deg en omfattende oversikt.

Les videre for å lære hvordan du kan bli programvareingeniør.

Før vi ser nærmere på veien videre, la oss kort definere hva en programvareingeniør egentlig er.

Hva er en programvareingeniør?

Programvareingeniører er ansvarlige for utvikling av programvare. De er ikke begrenset av plattformer, og kan arbeide med å lage programvare for skrivebord, mobile applikasjoner eller nettbaserte løsninger.

Programvareingeniører er høyt verdsatte i enhver virksomhet, da de kan bidra med å skape innovative løsninger. Et godt utviklet programvareprodukt kan minimere arbeidsmengden for mange ansatte.

Det er stor etterspørsel etter programvareingeniører, noe som gjør det til et lukrativt yrke. Kontinuerlig læring og kompetanseutvikling er avgjørende for å lykkes i dette feltet.

La oss nå utforske de trinnene som må tas for å bli en programvareingeniør.

Trinn 1: Definer ditt endelige mål

Før du begynner på en karrierevei, er det viktig å ha et klart bilde av hvor du vil ende opp. Å bli programvareingeniør krever konsistent innsats, hardt arbeid og engasjement. Ha det endelige målet i tankene før du starter reisen.

Den mest vanlige anbefalingen er å ta en universitetsgrad i programvareteknikk eller et relatert felt for å bli programvareingeniør. Realiteten er at det krever mer enn bare en grad. Ifølge en utviklerundersøkelse fra 2019, hadde kun 62% av programvareingeniørene en grad innen sitt felt. En grad er ikke det eneste kravet for å bli en programvareingeniør.

Trinn 2: Ta en grad i informatikk eller et tilsvarende fagområde

Dette er den tradisjonelle veien som mange studenter velger for å bli programvareingeniører. En bachelorgrad gir studentene en dyp forståelse av de teoretiske konseptene som er nødvendige for å mestre programvareutvikling. Viktige emner som studeres inkluderer databasesystemer, datanettverk, webteknologi, datastrukturer, programmeringsspråk og mer.

Disse fagene bidrar til å etablere et solid grunnlag i programvareutvikling og gir innsikt i moderne tilnærminger til utviklingsprosesser. Enkelte selskaper har som krav at kandidater skal ha en fireårig bachelorgrad. Det kan derfor være lurt å vurdere en grad i informatikk eller et beslektet område.

Det er imidlertid ikke obligatorisk å ha en formell utdanning for å bli programvareingeniør. Det finnes også online kurs og bootcamps som kan gi deg den nødvendige kunnskapen til å jobbe med reelle prosjekter.

Dette trinnet handler om å tilegne seg teoretisk kunnskap. Potensielle arbeidsgivere vil alltid være interessert i din praktiske tilnærming. Du må demonstrere dine ferdigheter og anvende din teoretiske kunnskap.

Trinn 3: Lær forskjellige programmeringsspråk

Programvare er bygget på grunnlag av programmeringsspråk. En grad vil ikke være mye verdt hvis du ikke har en dyp forståelse av et programmeringsspråk som kan hjelpe deg med å skape programvare. Det er viktig å ta kontroll over din karrierevei og velge et programmeringsspråk du ønsker å fordype deg i.

Når du har bestemt deg for et språk, er det viktig å skaffe seg grundig kunnskap om det. Det er ikke lurt å prøve å lære 3-4 programmeringsspråk samtidig. Fokuser på å mestre ett språk før du eventuelt går videre til andre. Å mestre ett språk gjør det enklere å lære andre.

Valg av programmeringsspråk er personlig. Noen av de mest populære programmeringsspråkene som er mye brukt er:

  • Python
  • JavaScript
  • Ruby
  • C++
  • Java
  • .NET

Gjør deg kjent med syntaksen i hvert programmeringsspråk du lærer. Øv deg ved å skrive forskjellige programmer. Ikke glem å dekke alle bibliotekene, reglene, funksjonene og prosjektene i det aktuelle programmeringsspråket. Prosjekter er en effektiv måte å bygge opp grunnleggende kunnskap og få en bedre forståelse av konseptene.

Trinn 4: Lær deg tilleggsverktøy

Github er en utmerket ressurs for å finne verktøy som brukes av utviklere. Uansett hvilket språk du benytter, vil du finne mange utviklere som deler sin kunnskap og åpen kildekode-prosjekter. Her kan du også knytte kontakter med andre programvareingeniører fra hele verden.

Utforsk modulene i ulike kurs og artikler for å lære om verktøyene som er populære blant utviklere. Når du kjenner til verktøyene, er det viktig å begynne å lære dem for å oppnå ferdigheter.

Trinn 5: Arbeid med reelle prosjekter

For å få praktisk erfaring, er det viktig å jobbe med reelle prosjekter og utvikle programvareprodukter. Potensielle arbeidsgivere vil alltid spørre om din praktiske erfaring. Din praktiske erfaring vil ofte være mer verdifull enn akademiske resultater. Det er ikke mye vits i å lære alle de teoretiske konseptene uten å ha evnen til å implementere dem.

Du kan enten lage dine egne personlige prosjekter eller delta i profesjonelle gruppeprosjekter. Du kan også bidra til open-source community ved å utvikle reelle prosjekter og dele dem online. Reelle prosjekter vil gi større verdi til porteføljen din når du presenterer den for potensielle arbeidsgivere.

Du kan velge et hvilket som helst programmeringsspråk du er komfortabel med. Det finnes ingen begrensninger når det gjelder valg av språk for å utvikle prosjekter til porteføljen din.

Trinn 6: Ta noen praksisplasser

Praksisplasser er den beste måten å få bransjeerfaring og praktisk arbeidserfaring. Studentene får jobbe med reelle prosjekter i team og forstå bedriftskulturen. Det er mange jobbmuligheter for studenter som har oppnådd praktisk erfaring gjennom praksisplasser.

Internship Training Development Business Knowledge Concept

Det anbefales sterkt at studenter deltar i tre- til seks måneders praksisprogrammer. Det er gode sjanser for å få fast ansettelse i samme selskap etter å ha fullført en praksisperiode.

Praksisplasser ser også bra ut på CV-en din, da det teller som bransjeerfaring. Selskaper ser på praksisplasser som et pluss, da det viser at kandidatene kjenner bedriftskulturen og kan arbeide i team.

Trinn 7: Bygg din portefølje

Dette er et viktig steg, da du vil få en jobb basert på hvordan du presenterer dine ferdigheter og læring gjennom porteføljen din. En portefølje er avgjørende for enhver aspirerende programvareingeniør som ønsker å starte en karriere. Porteføljen er det første inntrykket potensielle arbeidsgivere får av deg.

En vanlig feil er å inkludere for mange prosjekter i porteføljen. Det er bedre å bygge en imponerende portefølje som dekker alle de relevante ferdighetene som arbeidsgivere leter etter. Vis mangfoldet ditt ved å inkludere ulike typer prosjekter.

I porteføljen må du gi en detaljert beskrivelse av verktøyene og teknologiene du har lært, samt jobber du har hatt tidligere. Søknader om jobber som programvareingeniør har større sjanse for å lykkes hvis du har jobbet godt med å bygge opp porteføljen din.

Trinn 8: Begynn å lete etter jobbmuligheter

Når du har fullført de syv trinnene ovenfor, er det på tide å begynne å søke jobber. Lag en perfekt CV og en imponerende profil på ulike jobbportaler. Sjekk disse jobbportalene daglig og søk på jobber som passer din profil.

Nettverksbygging kan gjøre denne prosessen lettere. Opprett en profesjonell profil på LinkedIn og vis frem prosjektene dine der. Det er enklere å komme i kontakt med potensielle arbeidsgivere og utnytte jobbmuligheter.

Du kan også delta på forskjellige møter, seminarer og konferanser for å knytte kontakter med andre fagfolk innen programvareutvikling. Du kan også søke direkte ved å besøke selskapenes nettsider og se på ledige stillinger. Hvis din profil vekker interesse, vil selskapet ta kontakt.

Ved å følge disse trinnene vil du oppdage at det er fullt mulig å starte en karriere som programvareingeniør.

Ansvarsområder for en programvareingeniør

Som programvareingeniør vil du ha flere ansvarsområder. Disse inkluderer:

  • Analysere brukerkrav
  • Skrive og teste kode, samt endre den i henhold til kravene
  • Undersøke, designe og utvikle nye programvareprodukter
  • Evaluere programvaren og systemene som samhandler med maskinvare
  • Modifisere eksisterende programvareprodukter
  • Skrive driftsdokumentasjon
  • Vedlikeholde systemer ved å analysere og løse feil
  • Jobbe tett med prosjektledere, systemanalytikere, markedsføringseksperter, UI/UX-utviklere og andre ansatte.
  • Gi råd til kunder vedrørende systemytelse og oppgraderinger
  • Oppdatere teknisk kunnskap ved å delta på kurs og seminarer for å forbedre selskapets systemer

Nødvendige ferdigheter for å bli programvareingeniør

Hver jobbtittel krever et visst sett med ferdigheter. For å bli en programvareingeniør, må du ha både tekniske og ikke-tekniske ferdigheter.

Noen av de viktigste ferdighetene å fokusere på er:

  • Dataprogrammering og koding
  • Programvareutvikling
  • Objektorientert design (OOD)
  • Programvaretesting og feilsøking
  • Problemløsning og logisk tenkning
  • Skriftlig og muntlig kommunikasjon
  • Evnen til å jobbe i team

Lønn for en programvareingeniør

Gjennomsnittslønnen for en programvareingeniør ligger på rundt £53 213. Lønnen varierer fra £33 000 til £85 000. Lønnen vil variere avhengig av selskapet du jobber i, geografisk område, erfaring og andre faktorer. Med mer erfaring kan du forvente høyere lønn.

Konklusjon 👨‍💻

Programvareingeniører er svært ettertraktet. Hvis du vurderer å starte en karriere som programvareingeniør, er det ingen bedre tid enn nå. Det er lurt å starte reisen med en gang ved å fordype deg i læringsprosessen og oppnå praktisk erfaring.

Ønsker du å øve på koding? Sjekk ut tipsbilk.net Online Compiler