Hvordan endre passord på iPhone

Når du er oppe mot de stadig truende truslene om svindel, lønner det seg alltid å ha et ekstra lag med skjold. Sannsynligvis den beste måten å unngå å bli offer for hacking er å si farvel til gjettelige passord som 1234 eller 4321 som inviterer til problemer med begge hender. Selv om ingen ønsker å håndtere vanskelige passord, har å lage og administrere sterke sikkerhetskoder blitt en smertefri øvelse på iOS. For ikke å nevne, du trenger ikke lenger stole på tredjepartsverktøy for å generere og autentisere koder heller. Så hvis du er klar til å forbedre sikkerheten til kontoen din, la meg vise deg hvordan du enkelt endrer passord på iPhone og iPad.

Hvordan endre passord på iPhone og iPad (2022)

Hvordan fungerer passordbehandling på iOS og iPadOS?

Takket være iCloud Keychain har passordadministrasjon blitt problemfri på tvers av Apple-enheter. Den innebygde passordbehandleren er dypt integrert i Apple-økosystemet og lar deg holde app- og nettstedpassord, Wi-Fi-nettverksinformasjon og kredittkortinformasjon oppdatert på tvers av enheter (støtter, iOS 7 og nyere, iPadOS 13 og nyere, OS X 10,9 og nyere).

  Hva er en "hot take", og hvor kom setningen fra?

I tillegg tilbyr iCloud Keychain også sikkerhetsanbefalinger for å forhindre at sikkerhetskodene dine blir kompromittert. Den innebygde passordbehandleren holder oversikt over passordene dine og varsler deg hvis de blir funnet i kjente datalekkasjer. Kombiner denne sømløse opplevelsen med 256-biters AES-kryptering under lagring samt overføring og iCloud-nøkkelring gir svært lite rom for klager.

Endre Apple ID-passord på iPhone og iPad

Du kan endre Apple ID-passordet ditt direkte fra profilinnstillingen.

1. På iOS/iPadOS-enheten din åpner du Innstillinger-appen og trykker på profilen din øverst i midten.

2. Velg nå Passord og sikkerhet og klikk på Endre passord.

3. Skriv deretter inn enhetens passord og skriv inn det nye passordet og bekreft. Til slutt, trykk Endre øverst til høyre for å fullføre.

Endre app- og nettstedpassord på iPhone og iPad

Med iCloud nøkkelring er det ganske enkelt å administrere app- og nettstedpassord på iPhone og iPad.

1. For å komme i gang, åpne Innstillinger-appen på enheten og velg Passord.

2. Autentiser nå med Face ID/Touch ID.

3. Deretter bør du se en lang liste med nøkkelringoppføringer. Trykk på en spesifikk oppføring og trykk deretter på Rediger øverst til høyre på skjermen.

4. Skriv inn ditt nye passord i passordfeltet og trykk Ferdig øverst til høyre for å bekrefte.

Merk at du også har mulighet til å endre passord på nettsiden. For å gjøre det, trykk på Endre passord på nettstedet for å navigere til nettstedet og gjør det nødvendige.

Endre passord for låseskjerm på iPhone og iPad

Når du setter opp iPhone, lar iOS deg lage et låseskjermpassord for ønsket sikkerhet. Dessuten kan du alltid justere passordet i henhold til dine behov for å sikre at din første sikkerhetslinje forblir sterk.

  Hvordan lagre et nettsted som PDF på iPhone og iPad

1. Åpne Innstillinger-appen på iPhone og iPad. Rull deretter ned og velg Face ID & Passcode eller Touch ID & Passcode avhengig av enhetsmodellen din.

2. Skriv inn ditt eksisterende passord og trykk på Endre passord.

3. Deretter skriver du inn ditt gamle passord. Deretter skriver du inn ditt nye passord og bekrefter det. Nå må du vente noen øyeblikk før passordet oppdateres.

Sett opp tilpasset alfanumerisk passord på iPhone og iPad

For en forbedret sikkerhet bør du sette opp et tilpasset alfanumerisk passord på iPhone. Det som gjør det mye sterkere og vanskeligere å gjette, er kombinasjonen av tall, bokstaver og spesialtegn.

1. For å komme i gang, start Innstillinger-appen på iPhone eller iPad -> Face ID & Passcode/Touch ID & Passcode -> skriv inn passordet ditt -> Endre passord.

2. Deretter må du skrive inn ditt gamle passord og deretter velge Passkodealternativer.

3. Velg deretter alternativet Egendefinert alfanumerisk kode i menyen.

4. Til slutt skriver du inn bokstaver, tall og spesialtegn for å lage et sterkt passord og bekrefte det.

Sett opp en 4-sifret passord på iPhone og iPad

Fra et sikkerhetsperspektiv er et 4-sifret passord sårbart, og derfor bør du unngå det. Sannsynligvis er det grunnen til at Apple har gjemt det litt i passordmenyen. Hvis du ikke har noe imot sikkerhetstrusselen, sjekk ut de raske trinnene for å sette opp et 4-sifret passord på iOS-enheten din.

1. På iPhone eller iPad starter du Innstillinger-appen -> Face ID & Passcode/Touch ID & Passcode -> skriv inn ditt eksisterende passord -> Endre passord.

  Fix Zoom kan ikke oppdage et kamera

2. Skriv inn det gamle passordet ditt og trykk Alternativer for passord.

3. Velg deretter den 4-sifrede numeriske koden i menyen.

4. Neste, skriv inn ditt nye passord og bekreft.

Endre passord for talepost på iPhone og iPad

Avhengig av dine behov kan du også sette opp et robust passord for taleposten din for å avverge uautorisert tilgang.

1. Åpne Innstillinger-appen på iPhone eller iPad og velg Telefon.

2. Trykk nå på Endre passord for talepost. Deretter oppdaterer du passordboksen med den nye koden. Til slutt, sørg for å trykke på Ferdig for å bekrefte.

Bruk innebygd passordautentisering på iOS og iPadOS

Med iOS 15 og nyere trenger du ikke lenger stole på tredjepartsapper som Google Authenticator og Authy for å administrere tofaktorautentiseringskoder. Ja, du leste riktig! Apple har bygget en tofaktors passordautentisering rett inn i iCloud-nøkkelringen som lar deg generere 2FA-koder sikrere.

1. Start Innstillinger-appen på enheten din og velg Passord.

2. Velg nå en spesifikk oppføring og trykk deretter på Sett opp bekreftelseskode. Deretter velger du den foretrukne måten å sette opp bekreftelseskoden på. Du kan enten skrive inn oppsettnøkkelen eller skanne QR-koden.

Med tanke på hvor bemerkelsesverdig denne funksjonen er, har vi laget en detaljert veiledning om hvordan du setter opp og bruker den innebygde passordautentiseringen i iOS 15 og nyere. Så hvis du vil finne ut mer om sikkerhetsfunksjonen hans, sørg for å sjekke det ut.

Endre passord på iOS og iPadOS enkelt

Så det er hvordan du enkelt kan endre passord på iPhone. Et robust passordpar med tofaktorautentisering kan langt på vei holde kontoen din ivaretatt. Dessuten anbefales det også å fortsette å endre passordene fra tid til annen for å forhindre at sikkerhetskodene blir kompromittert. Forresten, har du noen tanker å dele angående passordadministrasjon på iOS og hva slags forbedringer du ønsker å se på denne fronten? Hvis ja, tar vi gjerne imot tilbakemeldinger i kommentarfeltet nedenfor. Hvis du ønsker å utforske flere slike nyttige tips, kan du utforske vår omfattende oppsummering av iPhone-snarveier.