Hvordan fikse 0x800F0922-feil i Windows innen 3 minutter

Har du nettopp støtt på feilkode 0x800F0922 på din Windows-PC? Vel, du er ikke alene. Det er en av de irriterende feilene som sniker seg når du minst venter det.

Mange brukere har delt hvordan denne feilen forstyrret oppdateringsplanene deres. Noen prøvde å tvinge installasjonsoppdateringer, bare for å se den samme feilen om og om igjen.

Men frykt ikke! Vi er her for å løse dette problemet. Ekspertene våre har utarbeidet denne feilsøkingsveiledningen for å hjelpe deg med å laste ned Windows-oppdateringer problemfritt.

Alle løsningene vi har gitt er enkle å følge og vil fikse 0x800F0922-feilen i Windows. Så, ikke mer å kaste bort tid på prøv-og-feil-prosesser. Dykk inn!

Hva er 0x800F0922-feilen i Windows?

0x800F0922-feilen er relatert til Windows-oppdateringer. Når du møter det, er det mest sannsynlig at du ser en feilmelding som sier: «Det var noen problemer med å installere oppdateringer.»

Denne feilen oppstår vanligvis under Windows-oppdateringsprosessen og indikerer at noe hindrer installasjonen av de siste oppdateringsfilene på PC-en.

Denne feilen oppstår vanligvis når PC-en har en plassbegrensning. Hvis den systemreserverte partisjonen din har mindre enn 500 MB ledig plass, vil ikke oppdateringene installeres. Den systemreserverte partisjonen er en kritisk del av OS-oppdateringsinstallasjonen, og hvis det er lite plass på den, vil ikke oppdateringsfilene bli lagret.

Ikke bare det, men hvis nettverket ditt er ustabilt eller du laster ned oppdateringene uten administrative rettigheter, kan du også støte på denne feilen.

Heldigvis har vi noen løsninger for å hjelpe deg å komme forbi denne feilen og få Windows-oppdateringen på rett spor igjen!

Hva forårsaker 0x800F0922-feilen i Windows?

Feilmeldingen 0x800F0922 i Windows kan utløses av forskjellige faktorer. Vi har gjort noen grundige undersøkelser for å finne de mest mulige årsakene bak denne feilen. Sjekk dem ut nedenfor.

1. Når det ikke er nok plass til nye Windows OS-installasjonsfiler, kan ikke oppdateringsprosessen fortsette, noe som resulterer i feilkoden.

2. Datamaskinen kan ikke koble til Microsoft Windows Update-serveren på grunn av nettverkskonfigurasjoner eller VPN-tilkoblinger i nettverket ditt. Dette tilkoblingsproblemet kan hindre Windows i å laste ned viktige oppdateringer.

3. Hvis installasjonen av .NET Framework støter på problemer under oppgraderingsprosessen, utløser det feilen 0x800F0922. Denne installasjonsfeilen forstyrrer den generelle oppdateringsprosedyren.

4. I administrerte miljøer kan gruppepolicyinnstillinger konfigureres til å begrense visse oppdateringshandlinger. Disse begrensningene er ofte satt av nettverksadministratorer for å opprettholde systemintegritet og sikkerhet. Hvis brukerkontoen din er underlagt slike retningslinjer, kan det resultere i denne feilen mens du laster ned spesifikke oppdateringer.

5. Tredjepartsprogramvare, som antivirusprogrammer eller brannmurer, kan forstyrre oppdateringsprosessen. Midlertidig deaktivering av slik programvare under oppdateringsprosessen kan bidra til å avgjøre om de forårsaker problemet.

6. Feilen kan også oppstå når du installerer språkpakker eller funksjoner som krever ekstra språkfiler. Hvis disse filene er ødelagte eller utilgjengelige, kan ikke oppdateringsprosessen fortsette.

Hvis du støter på 0x800F0922-feilen i Windows 11, 10 eller en eldre versjon, kan du prøve løsningene nedenfor for å fikse det. Lær trinnvise prosesser for hver.

  Slik deaktiverer du VPN og proxy på Windows 10

Sjekk partisjonsstørrelse

En av hovedårsakene til denne feilen er utilstrekkelig ledig plass i den reserverte systempartisjonen. For å løse det, sjekk størrelsen på systemets reserverte partisjon og sørg for at den har nok plass til å romme Windows-oppdateringen. Slik kan du sjekke partisjonsstørrelsen.

1. Trykk på Windows-tasten + S-knappen og skriv Diskbehandling i søkeboksen.

2. Klikk på Opprett og formater harddiskpartisjoner fra alternativene som vises.

3. Nå åpnes vinduet Diskbehandling.

4. I kategorien Ledig plass, kontroller mengden ledig plass i hvert eksisterende volum.

5. Hvis den systemreserverte partisjonen faktisk er mindre enn 500 MB, kan du gjøre følgende:

Utfør Diskopprydding

en. Åpne Diskopprydding fra Windows-søk og velg driveren.

b. Klikk OK for å starte oppryddingsprosessen.

c. På slutten av den, velg dine foretrukne filer og mapper og slett dem.

Opprett diskplass

en. I Diskbehandling-vinduet finner du volumet med ikke-allokert diskplass.

b. Deretter høyreklikker du på den og velger Nytt enkelt volum.

c. Nå vil veiviseren starte. Du må følge instruksjonene på skjermen, inkludert tildeling av plass.

d. Fullfør partisjonen for å bruke den ikke-allokerte diskplassen.

6. Når du er ferdig, prøv å installere Windows-oppdateringen på nytt.

Bruk en administratorkonto

Å bruke en administratorkonto er avgjørende fordi visse oppdateringsoperasjoner og endringer i systemet krever økte rettigheter. Når du prøver å installere oppdateringer eller funksjoner uten tilstrekkelige tillatelser, kan Windows stoppe prosessen og utløse feilen 0x800F0922.

Å bytte til en administratorkonto eller kontakte systemadministratoren sikrer at du har de nødvendige rettighetene til å utføre oppdateringsoppgaven på en vellykket måte. Følg trinnene nedenfor for det samme.

1. Trykk på Windows-logotasten + I-knappen for å åpne Innstillinger-appen.

2. I Innstillinger-vinduet klikker du på Kontoer på venstre sidefelt.

3. Velg nå Din info fra fanen på høyre side.

4. Herfra kontrollerer du om kontoen din er oppført som administrator.

5. Hvis ikke, gå tilbake til forrige side og klikk Familie fra høyre rute.

6. Under Din familie-alternativet klikker du på kontoen du vil endre til en administratorkonto.

7. Under Endre kontotype velger du Administrator og klikker OK.

8. Hvis du blir bedt om det, skriv inn administratorpassordet eller PIN-koden for å bekrefte endringene.

Deaktiver gruppepolicybegrensninger

Gruppepolicyinnstillinger kan kontrollere forskjellige aspekter av Windows-systemet. Hvis det er restriktive retningslinjer på plass, kan de hindre oppdateringsprosessen. Følg trinnene nedenfor for å deaktivere slike retningslinjer.

Merk: Hvis du bruker Windows Home-utgaven og Group Policy Editor ikke er forhåndsinstallert, hopper du over dette trinnet.

1. Trykk på Windows-tasten + R for å åpne dialogboksen Kjør.

2. Skriv inn «gpedit.msc» og trykk Enter for å åpne redigeringsprogrammet for lokal gruppepolicy.

3. I venstre rute, naviger til Datamaskinkonfigurasjon > Administrative maler > System.

4. Se etter Spesifiser innstillinger for valgfri komponentinstallasjon og komponentreparasjon i høyre rute og dobbeltklikk på den.

5. Velg Deaktivert, klikk på Bruk og klikk deretter OK for å lagre endringene.

Tilbakestill Windows Update-komponenter

Tilbakestilling av Windows Update-komponenter hjelper deg med å løse problemer knyttet til ødelagte filer og innstillinger. Med denne metoden får Windows Update en ny start, og eliminerer eventuelle underliggende problemer som kan forårsake feilen. Her er fremgangsmåten.

1. Trykk på Windows-tasten + R for å åpne dialogboksen Kjør.

2. Skriv «cmd» og klikk OK.

  Fiks VLC-hurtigtaster og snarveier som ikke fungerer i Windows 10

3. I kommandoprompt-vinduet skriver du inn følgende kommandoer én etter én og trykker Enter etter hver-

 • nettstopp wuauserv
 • net stop cryptsvc
 • nettstoppbits
 • net stopp msiserver

4. Skriv inn følgende kommandoer for å gi nytt navn til mappene SoftwareDistribution og Catroot2:

 • ren C:WindowsSoftwareDistribution SoftwareDistribution.old
 • ren C:WindowsSystem32catroot2 Catroot2.old

5. Etter å ha endret navn på mappene, start Windows Update-tjenestene på nytt med følgende kommandoer–

 • nettstart wuauserv
 • net start cryptsvc
 • netto startbiter
 • nettstart msiserver

6. Lukk ledetekst-vinduet.

Sjekk nettverkstilkobling

En stabil og pålitelig internettforbindelse er avgjørende for en vellykket oppdateringsprosess. Problemer med nettverkstilkobling kan forstyrre nedlastingen eller installasjonen av oppdateringer, noe som fører til feilen 0x800F0922. Så sjekk nettverkstilkoblingen din og feilsøk eventuelle forstyrrelser for å sikre at oppdateringsprosessen kan fullføres uten noen hindring.

Deaktiver tredjepartsprogramvare midlertidig

Tredjeparts brannmurer eller antivirusprogramvare kan gi verdifull sikkerhet, men noen ganger kan de forstyrre oppdateringsprosessen. Deaktivering av slike applikasjoner vil eliminere konflikter med Windows-oppdateringstjenesten. Her er hvordan du deaktiverer tredjepartsprogramvare.

1. Finn tredjeparts antivirus- eller brannmurprogramvareikonet i systemstatusfeltet (vanligvis nederst til høyre).

2. Høyreklikk på ikonet og se etter alternativer knyttet til å deaktivere eller slå av programmet midlertidig.

3. Velg alternativet for å deaktivere programmet midlertidig.

4. Hvis du blir bedt om det, bekrefter du handlingen ved å følge instruksjonene på skjermen.

5. Prøv å kjøre Windows-oppdateringen på nytt.

Sjekk tilgjengeligheten av språkpakken

Språkpakker er avgjørende hvis du jobber med Windows på morsmålet ditt eller flere språk. Hvis språkpakker venter på nedlasting eller installasjon, kan det forårsake konflikter under oppdateringsprosessen. Sørg for at alle språkpakker er installert og oppdatert for å fikse 0x800F0922-feilen. Her er hvordan du gjør det.

1. Trykk på Windows-tasten + I for å åpne Innstillinger-appen.

2. Klikk på Tid og språk og velg Språk og region fra høyre fane.

3. Under delen Foretrukket språk, sjekk om alle språkpakkene er installert og oppdatert.

4. Hvis ikke, klikk på Legg til et språk og følg instruksjonene for å installere eventuelle manglende språkpakker.

Deployment Image Service and Management-verktøyet (DISM) er et kraftig kommandolinjeverktøy som fikser korrupsjon og andre problemer i Windows-systembildet. Å kjøre DISM-verktøyet kan reparere eventuelle skadede eller manglende filer som finnes i systemet ditt. Her er hvordan du kjører DISM-verktøyet.

1. Trykk på Windows-tasten + X og velg Terminal (Admin) fra menyen.

2. Alternativt kan du høyreklikke på Start-knappen og velge Terminal (Admin).

3. I den forhøyede ledeteksten skriver du inn følgende kommando og trykker Enter-

 • DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth

4. Vent til DISM-verktøyet fullfører skanne- og reparasjonsprosessen. Dette kan ta litt tid.

5. Start datamaskinen på nytt når prosessen er fullført.

Utfør en systemfilsjekk

System File Checker (SFC) er et annet viktig verktøy for å identifisere og reparere ødelagte systemfiler. Å kjøre SFC-skanningen kan bidra til å fikse eventuelle problemer som påvirker funksjonen til Windows Update. Her er hvordan du kan sikre en sunn systemfilstruktur.

1. Trykk på Windows-tasten + X og velg Terminal (Admin) fra menyen.

2. I den forhøyede ledeteksten skriver du inn følgende kommando og trykker Enter-

3. Vent til systemfilkontrollen fullfører skanningen og reparasjonsprosessen. Dette kan ta litt tid.

4. Start datamaskinen på nytt når prosessen er fullført.

Installer .NET Framework 3.5

Noen oppdateringer eller funksjoner i Windows kan avhenge av .NET Framework 3.5. Hvis dette rammeverket ikke er installert, kan det føre til feilen 0x800F0922. Aktivering av .NET Framework 3.5 sikrer at alle komponenter som kreves for visse oppdateringer er på plass, slik at oppdateringsprosessen kan fortsette uten feil.

  Hvordan fikse Windows Update 0x80070057-feil

1. Trykk på Windows-tasten + I for å åpne Innstillinger-appen.

2. Klikk på Apper og velg deretter Valgfrie funksjoner fra høyre rute.

3. Rull deretter ned og klikk på Flere Windows-funksjoner.

4. Et nytt vindu åpnes. Finn .NET Framework 3.5 (inkluderer .NET 2.0 og 3.0) i listen.

5. Klikk på «+»-ikonet ved siden av for å utvide alternativet.

6. Sjekk alternativene som er oppført og klikk OK for å fortsette installasjonen.

Utfør en systemgjenoppretting

I tilfelle 0x800F0922-feilen utløses av nylige endringer, vil det være nyttig å utføre en systemgjenoppretting. Systemgjenoppretting lar deg tilbakestille PC-en til en tidligere tilstand da den fungerte riktig, og effektivt angre eventuelle problematiske endringer som førte til feilen. Følg trinnene nedenfor for å utføre en systemgjenoppretting.

1. Trykk på Windows-tasten + R for å åpne dialogboksen Kjør.

2. Skriv «rstrui» og trykk Enter for å åpne vinduet Systemgjenoppretting.

3. Klikk på Neste for å se de tilgjengelige gjenopprettingspunktene.

4. Velg et gjenopprettingspunkt før 0x800F0922-feilen oppsto, og klikk på Neste.

5. Se gjennom gjenopprettingspunktdetaljene og klikk Fullfør for å starte gjenopprettingsprosessen.

6. Bekreft valget, og PC-en starter på nytt.

Eksperttips for å forhindre 0x800F0922-feilen i Windows

La oss nå forhindre at denne feilen forstyrrer deg i fremtiden med disse enkle tipsene.

1. Å holde Windows-systemet oppdatert er avgjørende for å opprettholde sikkerhet og ytelse. Sørg for at automatisk oppdatering er aktivert. For å gjøre dette, gå til Innstillinger> Windows Update> slå på Få de siste oppdateringene så snart de er et tilgjengelig alternativ.

2. Sørg for at PC-en har nok ledig diskplass til å romme Windows-oppdateringer og nye funksjoner. Å gå lite diskplass kan hindre oppdateringsprosessen. Så regelmessig rydd opp i unødvendige filer eller vurder å oppgradere lagringen din om nødvendig.

3. Antivirus, brannmur og annen tredjeparts sikkerhetsprogramvare spiller en viktig rolle i å beskytte PC-en. Sørg for at disse programmene er oppdatert for å unngå konflikter med Windows-oppdateringsprosessen.

4. Hvis du bruker språkpakker på systemet, må du regelmessig se etter ventende oppdateringer eller installasjoner. Sørg for at alle språkpakker er oppdatert, siden manglende oppdateringer for språkkomponenter kan forårsake konflikter under oppdateringsprosessen.

5. Å holde et rent og sunt systembilde er nødvendig for jevne oppdateringer. Kjør regelmessig verktøy som DISM og SFC for å skanne etter og reparere ødelagte systemfiler eller bilder.

6. Før du utfører større oppdateringer eller systemendringer, er det alltid god praksis å sikkerhetskopiere viktige data. I tilfelle det skulle oppstå problemer under oppdateringsprosessen, sikrer en sikkerhetskopi at du ikke mister verdifulle filer eller innstillinger.

7. Når Windows installerer oppdateringer, unngå å slå av eller starte PC-en på nytt for tidlig. Å avbryte oppdateringsprosessen kan føre til ufullstendige installasjoner og utløse forskjellige feil.

8. Hold øye med Windows Event Viewer for eventuelle feilmeldinger eller advarsler knyttet til oppdateringer. Hendelseslogger kan gi verdifull informasjon om årsaken til oppdateringsproblemer.

Konklusjon

Mine damer og herrer, se! Du har nå kunnskapen om å løse den irriterende 0x800F0922-feilen på din Windows-PC i løpet av få minutter. Husk trinnene vi har gitt for å holde systemet ditt oppdatert og ivaretatt. Måtte din feilsøking være lykksalig! Takk for at du leste; Jubel!

Du kan også utforske hvordan du fikser Windows 0x80004005 feil.