Hvordan fikse den andre harddisken som ikke ble oppdaget i Windows 10

Et Windows 10-system kan støtte flere harddisker. Noen systemer, avhengig av hovedkortet de har, kan støtte en intern SSD og en intern HDD. På samme måte kan du koble flere eksterne HDD-er (eller SSD-er) til et system.

En harddisk er ikke vanskelig å konfigurere; den kobles til via en enkel USB-port, den kan fungere med enten en USB 2.0- eller USB 3.0-port, og den er plug & play. Windows 10 vil automatisk kunne oppdage det og installere de riktige driverne for det.

For å få tilgang til en harddisk kan du åpne Filutforsker og den vil bli oppført under Denne PC-en. Du kan kopiere og lime inn filer til den like enkelt som du ville gjort til en intern stasjon.

Den andre harddisken ble ikke oppdaget i Windows 10

En harddisk, uansett om den er tilkoblet internt eller eksternt, vil lett bli oppdaget. Du bør høre den nye maskinvaren funnet lyden når du kobler den til, og det kan være noen sekunders venting mens en driver for den er installert, men enheten vil være tilgjengelig nesten umiddelbart.

  Send et vindu til et annet virtuelt skrivebord i Windows 10

Hvis den andre harddisken din ikke er oppdaget i Windows 10, prøv rettelsene nedenfor.

1. Bytt USB-port og kabel

En av hovedårsakene til at en harddisk ikke blir oppdaget er ofte kabelen som brukes til å koble den til et system. Bytt den ut og sjekk om stasjonen blir oppdaget.

På et lignende notat, prøv å koble stasjonen til en annen USB-port. En løs port kan være årsaken til at en ekstern enhet eller en harddisk ikke kobles ordentlig til.

Koble harddisken direkte til systemet. Ikke bruk en USB-hub eller en skjøtekabel. Hvis du har et annet system, prøv å koble stasjonen til det og sjekk om det er oppdaget.

  Kontroller Windows-opasitet og størrelse med musehjulet

2. Skann etter maskinvareendringer

Windows 10 har kanskje ikke oppdaget stasjonen som ny maskinvare. Hvis den ikke oppdager den som ny maskinvare, vil den ikke kunne koble den til.

Åpne Enhetsbehandling.
Klikk på knappen Søk etter maskinvareendringer øverst.
Windows 10 vil oppdage harddisken, og den skal vises i Filutforsker under Denne PC-en.

3. Installer proprietære app/drivere

Noen harddisker leveres med proprietære drivere eller apper. Fraværet av disse kan blokkere stasjonen fra å bli oppdaget. Sjekk om det er noen drivere eller en app tilgjengelig fra produsenten av harddisken. Koble til stasjonen igjen og sjekk om den vises i Filutforsker.

4. Oppdater drivere

Windows 10 kan ha utdaterte drivere for harddisken din. Oppdatering av dem kan få stasjonen til å koble seg til systemet ditt.

Åpne Enhetsbehandling.
Utvid Diskstasjoner.
Høyreklikk på den sekundære stasjonen og velg Oppdater driver.
Søk på nettet etter drivere og installer de som er tilgjengelige.
Start systemet på nytt for godt mål.

  Lag, og rediger videoer, legg til bilder, tekst og tilpasset lyd [Windows Phone]

5. Endre stasjonsbokstav

Når du kobler en harddisk til systemet ditt, tildeler Windows 10 den automatisk en bokstav som er nødvendig for å gi stasjonen en «adresse». Stasjonsbokstaven spiller en viktig rolle for å gjøre selve stasjonen tilgjengelig. Hvis den sekundære harddisken ikke blir oppdaget, kan du prøve å endre stasjonsbokstaven.

Trykk på Win+R-snarveien for å åpne kjøreboksen.
I kjøringsboksen skriver du inn diskmgmt.msc og trykker på Enter.
Høyreklikk på stasjonen og velg alternativet Endre stasjonsbokstav og -baner.
Velg en ny bokstav som skal tilordnes til stasjonen.
Klikk Neste og stasjonen vil bli tildelt en ny bokstav.
Få tilgang til stasjonen fra Filutforsker.

Konklusjon

En sekundær stasjon, som mangler fysisk skade eller datakorrupsjon, vil bli oppdaget med litt fiksing. Hvis du mistenker at stasjonen har blitt fysisk skadet, må du se på alternativene for datagjenoppretting. Det er mulig du ikke vil kunne bruke stasjonen til å lagre filer lenger. Hvis data har blitt ødelagt, kan stasjonen fortsatt være brukbar siden datakorrupsjon ikke er synonymt med maskinvareskade.