Hvordan fjerne ekko fra lyd i Audacity

Enten du spiller inn en ny podcast eller filmer din neste YouTube-video, er det noen ting du bør huske på. Hvis du for eksempel ikke er forsiktig med bakgrunnen og den generelle innstillingen, kan opptaket ditt fange opp unødvendig ekko og støy. Heldigvis kan du fjerne ekko fra audio Audacity og redusere reverb Audacity ved å lese denne artikkelen. Så les til slutten for å lære metodene for Audacity ekko-reduksjon.

Hvordan fjerne ekko fra lyd i Audacity

Fortsett å lese videre for å finne trinnene som forklarer fjern ekko fra lyd i Audacity i detalj med nyttige illustrasjoner for bedre forståelse.

Hva forårsaker lydekko?

Du tar feil hvis du tror ekko i stemmeopptak er et en-i-en-blå-måne-fenomen. Det er en av de største fiendene til enhver stemmeopptaker, enten det er en sanger eller rapper. Nedenfor er de vanligste årsakene til ekko i lydopptak:

  • Noe er galt med oppsettet ditt.
  • Mikrofonen din er for nær enhetens høyttaler, noe som kan forårsake dupliserte lyder.
  • Du har ikke brukt ordentlige stemmeabsorberende elementer i opptaksrommet.
  • Du bruker ikke en mikrofon av god kvalitet for opptak.
  • Dårlige værforhold forstyrrer opptaket ditt.

Kan ekko fjernes fra lyd?

Ja, du kan fjerne ekko fra lyd i Audacity. Men det er ikke en barnelek og er litt vanskelig for noen brukere. Fortsett å lese for å lære metodene i detalj.

Hvordan blir jeg kvitt ekko når jeg tar opp lyd?

Hvis du vil unngå ekko mens du tar opp lyd, må du myke opp rommet. På lekmannsspråk, prøv å ta med flere ting som kan absorbere lyden. For eksempel er tepper, puter og soveposer noen budsjettvennlige alternativer.

Hvorfor hører jeg et ekko i Audacity?

Det kan være flere grunner til at du hører et ekko i et lydopptak i Audacity. Men det vanligste er at du kanskje hører signalet fra lydkortet og det samme signalet fra programvare med en liten forsinkelse i leveringen.

Hvordan fjerne ekko fra lyd i Audacity?

La oss se noen av metodene du kan bruke for å fjerne ekko fra lyd i Audacity:

Metode 1: Reduser støy i Audacity

1. Åpne Audacity app på din PC eller bærbare datamaskin.

2. Velg ønsket del av opptaket der du må fjerne ekkoet og klikk på Effekt-fanen fra den øverste linjen.

3. Klikk nå på Støyfjerning og reparasjon > Støyreduksjon.

4. Klikk deretter på Hent støyprofil som lukker vinduet automatisk.

5. Igjen klikker du på Effekt > Støyreduksjon for å gjøre endringer i verdiene.

Merk: Støyreduksjonsglidebryteren kontrollerer nøyaktig hvor mye bakgrunnsstøy du vil redusere. På samme måte styrer følsomheten hvor mye støy som skal fjernes, og Frequency Smoothing må forbli mellom 1-6 for talt innhold.

6. Klikk på OK for å lagre endringene.

Metode 2: Fjern ekko med støyport

Hvis den tidligere støyreduksjonsmetoden ikke ga deg ønskede resultater, kan du prøve denne for å redusere ekkoet av Audacity. Denne metoden gir bedre kontroll over andre aspekter med subtile justeringer.

1. Velg sporet ditt og klikk på Effekter.

2. Klikk på Støyfjerning og reparasjon > Støyport…

3. Bruk Forhåndsvisning mens du justerer innstillingene og klikk OK når du er fornøyd med justeringene.

Metode 3: Juster kompressoren

Kompressorfunksjonen på Audacity hjelper deg å bringe lydnivåene dine til samme nivå, men uten å klippe dem. Dette kan potensielt bidra til å redusere reverb Audacity.

1. Velg sporet ditt og klikk på kategorien Effekter.

2. Gå deretter til Volum og komprimering > Kompressor…

3. Juster støybunnverdien for å se om den passer til ønsket resultat.

Merk: Du kan også justere og spille med Threshold, Ratio, Attack time og Release time.

Metode 4: Juster høypassfilter og lavpassfilter

Hvis du har å gjøre med dempete lyder, kan du justere lavere frekvenser slik at høyfrekvente lyder automatisk forbedres. På samme måte hjelper det nedre passfilteret med målretting av høye lyder for å forbedre lave frekvenser. For å justere dette:

1. Velg sporet ditt og klikk på Effekter.

2. Naviger til EQ og filtre > Høypassfilter eller lavpassfilter for å justere linjen etter dine preferanser.

Metode 5: Bruk Plug In

Du kan også utføre Audacity ekko-reduksjon ved å bruke en Noisegate-plugin. For det kan du ta en titt på vår grundige veiledning om hvordan du installerer Autotune VST Plugin i Audacity. Den er nybegynnervennlig og dekker alt du trenger å vite om nevnte metode.

***

Det er ingen tvil om at du trenger riktig tid og dedikasjon for å fjerne ekko fra audio Audacity og redusere reverb i Audacity. Selv om det er ganske krevende, kan du redusere det til en viss grad med dyktighet og tålmodighet. Alt du trenger å gjøre er å justere ulike verdier og effekter og se hva som hjelper deg med ekkoreduksjon. Du kan gi oss spørsmål eller forslag om ethvert annet emne du vil at vi skal lage en artikkel om. Slipp dem i kommentarfeltet nedenfor for at vi skal vite det.

  Få gratis SWOT-analysemaler [Word, PPT, Excel, PDF, JPEG]