Hvordan hjelper det med IT-effektivitet?

Hyperkonvergert infrastruktur gir deg fordelene med en offentlig sky med kontrollen og personvernet til tradisjonell infrastruktur.

Inkluderingen av neste generasjons teknologi som tingenes internett (IoT), kunstig intelligens (AI), maskinlæring (ML), big data, etc., for å vokse virksomheten krever skalerbarhet og fleksibilitet.

Begrensede alternativer for virtuell databehandling, som den kostbare private eller risikable offentlige skyen, er imidlertid ikke pålitelige for å akselerere innovasjon og vekst.

Du trenger hjelp til å konfigurere servere, nettverk og lagring for å synkronisere med virtuell databehandling mens konkurrentene dine får produktet på markedet eller begynner å distribuere tjenester før deg.

Her kommer hyperkonvergert infrastruktur for digitale virksomheter som må være vert for forretningsapplikasjoner på skyen uten å administrere minimums IT-infrastruktur som separate servere, lagring, nettverk, etc.

Vanskeligheter med å drive innovasjon i digital virksomhet

Organisasjoner som er avhengige av informasjonsteknologi, må fokusere på å tjene penger som salg, markedsføring, produktinnovasjon, å bli den første på vei, osv. Konvensjonell IT-infrastruktur har imidlertid mange bevegelige deler.

Før du kan starte et nytt produktutviklings- eller innovasjonsprosjekt, må du konfigurere programvare, utviklingsplattformer, servere, lagring, virtuelle maskiner og utallige andre ting.

Konvensjonelle fysiske servere og lagringer har et en-til-en-forhold. Dette scenariet øker innsatsen og investeringene i et IT-prosjekt.

Du kan si at virtualisering vil redusere noen av ulempene med konvensjonelle server- og nodesystemer. Men virtualisering har sine mangler. Hovedproblemet er den økte etterspørselen etter lagringskapasitet i virtuell databehandling.

Bedriften din vil generere terabyte med overflødige data som du må investere i lagringsenheter for bedriftens datasenter hele tiden. Denne tilnærmingen sløser med IT-ressurser.

Derfor er bortkastet innsats, penger, arbeidstimer og tid noen av hovedbarrierene for innovasjon og vekst av digitale virksomheter.

Hva er HCI?

Hyperkonvergert infrastruktur (HCI) er den futuristiske arkitekturen for datasenterdesign. Dette konseptet er kompatibelt med både små og store datasentre. I et konvensjonelt serverbasert system er det forskjellige seksjoner for nettverk, databehandling og lagring.

Hyperkonvergert infrastruktur (HCI) kombinerer databehandling, virtualisering, lagring og nettverk i en enkelt klynge. Vanligvis vil en enkelt leverandør levere hele pakken. I kjernen er databehandling, nettverk og lagring maskinvarekontrollerte enheter. Derfor er virtualisering enten kostbart eller ikke så enkelt for små og mellomstore bedrifter.

Med HCI kontrollerer programvaren IT-ressurser. IT-ressursene som databehandling, nettverk og lagring er plassert på toppen av en hypervisor.

Du kan bare endre programvaren fra tid til annen for å møte prosjektkravene. Dette sparer bedriften din for overheadkostnader på IT-maskinvare og -tjenester.

Den programvarebaserte datasenterkontrolltilnærmingen har gjort plass for nye datasenterkonsepter. Du kan distribuere et HCI-system på hvilken som helst maskinvare eller hypervisor ved å bruke følgende:

 • Applikasjonsprogrammeringsgrensesnitt (API)
 • Virtuell maskinoversettelse
  Slik legger du til lyd i Google Slides (fullstendig veiledning)

Med HCI kan du distribuere en konvergert infrastruktur under programvare for å kontrollere lagrings- og dataressurser. Nå må en annen plassering eller avdeling av virksomheten din bruke en annen hypervisor.

Du trenger ikke kjøpe ekstra data- og lagringsressurser for den hypervisoren. HCI-systemet kan oversette virtuelle maskiner mellom hypervisorer slik at ulike avdelinger kan bruke delte ressurser uten båndbreddekonflikter.

Det stopper ikke her! HCI tillater APIer slik at du kan –

 • Integrer din private sky med en offentlig skyplattform for å imøtekomme brukernes behov
 • Ta bedriftsdataene dine til sentrum utover den private skyarkitekturen
 • Integrer og samarbeid med eksterne og interne hypervisorer
 • Bruk automatisering for bedriftsapper og -verktøy

Hvordan hjelper HCI med IT-effektivitet

Bedriftens IT-effektivitet avhenger av kostnader, kompleksitet og hybrid skytilgang. HCI tar opp alle disse kravene. Lær i detalj nedenfor:

Minimer kompleksiteten

HCI-løsninger er leverandørnøytrale. Du trenger ikke å jage flere leverandører for støtte for maskinvare- og programvarekompatibilitet. Du kan kontrollere alle IT-ressursene for datasenteret ditt ved hjelp av sentral programvare. Endringer i appen gjør at du kan konfigurere datasenteret for forskjellige IT-prosjekter uten å forstyrre maskinvareoppsettet.

Dempe kostnader

Du kan overføre IT-ressurser fra en arbeidsstasjon til en annen, en avdeling til en annen. Du trenger ikke å eie forskjellige servere og lagringsfarmer for forskjellige avdelinger i samme organisasjon.

HCI bruker også eksisterende databehandlings- og nettverksprotokoller som x86-servere, Ethernet-porter osv. Derfor trenger du ikke å investere i høykostnads ​​futuristisk IT-infrastruktur.

Oppskalering av HCI kommer med automatisering. Hvis din bedrift eller kundevendte app får plutselig trafikk, skalerer HCI-løsningen opp automatisk i bakenden. Du trenger ikke å øke eller redusere beregnings-, lagrings- og nettverkskvoter manuelt.

Gjør vei for Hybrid Cloud

HCI lar deg bruke avanserte API-er for å koble sandboxed eller private cloud computing med offentlige sky-grensesnitt. Alt går gjennom streng kryptering og andre sikkerhetskontroller, slik at du ikke trenger å bekymre deg for forretningsdatasikkerhet.

Hvordan fungerer HCI

Et HCI-system kobler flere datasenter-servermaskinvare til lokal lagring, som ofte inneholder et programvarelag. Programvaren fordeler serverkapasitet i henhold til systembelastningen til arbeidsstasjonene.

Virtualisering kan også gjøre det mulig for deg å koble til servere fra forskjellige avdelinger og kontorplasseringer for å skape et helhetlig utvalg av databehandlings-, nettverks- og lagringsressurser.

En standard HCI inneholder følgende komponenter:

 • Ett eller flere maskinvarechassis. Dette er hovedsakelig serverressurser. For høy tilgjengelighet (HA) klyngeapparater må du koble til flere HCI-noder.
 • Du vil også se en SAN-kontroller (lagringsområdenettverk).
 • En hypervisor for virtualisering som Hyper-V, VMware, Citrix, etc.

Fordeler med HCI

 • Du må forholde deg til et minimum antall leverandører og deres representanter siden én leverandør tilbyr all programvare- og maskinvareløsningen.
 • Siden HCI-er er vert for lagring, databehandling og nettverksenheter på ett sted, bruker du mindre tid og penger på å administrere IT-infrastruktur.
 • HCI-er holder seg nærmere bedriftsarbeidsstasjonene der brukerne bruker ressursene. Derfor opplever du mer ytelse.
 • HCI-løsninger er tilgjengelige i enkle pakker slik at bedrifter av alle typer kan kjøpe HCI i henhold til deres arbeidsmengde.
 • Siden HCI følger byggeblokkstrategien, kan du skalere opp eller ned ved å legge til eller fjerne HCI-noder.
  26 spill på tvers av plattformer (PS, Xbox, PC, Switch) å prøve i dag

Ulemper med HCI

 • Siden HCI fortsatt vokser og det ikke er noen standardisering, kan du møte leverandørlåsing.
 • Det er mangel på åpne standarder for logisk eller fysisk interoperabilitet mellom noder til forskjellige HCI-leverandører eller -systemer.
 • I de tidlige dagene må du kanskje kjøpe lagring, nettverk og databehandling som en hel pakke, selv om du kanskje ikke trenger alle tre for å skalere opp.
 • HCI-installasjon kan kreve en enorm mengde strøm for å kjøle ned datasenterfarmene som ligger i nærheten av hverandre.
 • Du trenger minst to HCI-noder for å gjøre hverandre overflødige og klare til å håndtere massearbeidsbelastninger hvis trafikken øker. Derfor kan eierkostnadene øke.

Konvergert vs. HCI: Forskjeller

FeaturesConverged Infrastructure HC DefinitionHardware-basert konsolidering av eksterne serverressurser.Programvarebasert konsolidering av ressurser for virtualisering eller ekstern tilgang til beregninger og data. ArkitekturModularModular and clusteredCost of OwnershipHøyere og er ikke kostnadseffektiv Rimelig og kostnadseffektivFleksibilitetBegrensetBedre enn konvergert infrastrukturLeverandør låstJaNeiNivåCI er bakkenivåHCI er neste generasjon CIFormHardwarebasertProgramvarebasertProgramvarebasertSomfang av bruk,CPU-bruksforhold,CPU-bruk,CPU-distribusjon,CPU-distribusjon, ressurserDeployeringKan distribueres som en frittstående server eller en gruppe med servereFristående distribusjon er ikke tilgjengeligSkalerbarhetBehov for å kjøpe ny maskinvareDu kan minimere ressurser i én app og omdirigere frigjorte ressurser til en annen app for å øke skalerbarheten

HCI vs. Cloud: Forskjeller

FunksjonerHCICloudDefinitionDet virtualiserer lagring, databehandling og nettverksressurser og legger dem under programvare for sentralisert kontroll. Cloud databehandling består av lagrings-, databehandlings- og nettverksressurser i én arkitektur. Det er et abstraksjonslag som samler disse ressursene og tilbyr dem til tredjeparter for app-implementering ScopeIt forenkler IT slik at bedrifter kan fokusere på inntektstjenende oppgaver. Det forbedrer brukeropplevelsen (UX) med avansert orkestrering og automatisering YtelseHCI fortsetter med databehandling, lagring, data, apper. , og nettverk nærmere hverandre. Derfor er ytelsen bedre enn skyen. Skyytelsen avhenger av mange variabler som offentlig sky, privat sky, internettbåndbredde, avstand fra serveren og mer. Derfor er ytelsen lavere enn HCI.FleksibilitetMer fleksibel enn en skyNoe fleksibelSkalerbarhetDu må legge til HCI-klyngemaskinvaren for å øke arbeidsbelastningskapasiteten.Du trenger bare å betale mer og endre abonnementsnivået online.PlitelighetHCIer er mer feiltolerante enn noen annen datasenteradministrasjon systemer. Pålitelighet er mindre enn HCI. ArbeidsbelastningerHCI kan håndtere mer arbeidsvolum og forskjellige typer arbeidsbelastninger. En forhåndskonfigurert skyinfrastruktur håndterer ofte bare visse arbeidsbelastninger.

Fremtiden til HCI

I de tidlige utviklingsstadiene brukte IT-ledere og utviklere HCI for eksterne eller avdelingskontorer (ROBO) og VDI. Imidlertid beviste dens dynamiske ressursallokering og ressursresirkuleringsteknologi at HCI kunne bli hjørnesteinen for IT-innovasjon og vekst.

HCI har vist seg å være et pålitelig verktøy for avanserte datasentre. Imidlertid blir det også populært i cloud computing-økosystemet. Organisasjoner kan få et skylignende økosystem med tett kontroll over IT-ressursene deres.

Bedrifter bruker HCI til å distribuere virtualiseringsressurser nær der all databehandling skjer. Derfor kan bedrifter også bruke HC i edge computing og analyse.

Tekniske giganter som Microsoft og Amazon har nylig gått inn i HCI-økosystemet med produkter som Azure Stack HCI og AWS Outposts.

  5 beste nettskyvertsplattform for Midtøsten-markedet

Leseressurser om HCI

#1. Hyperkonvergert infrastruktur En komplett guide

Hvis du ønsker å utvikle gode HCI-løsninger, er denne Amazon-boken den ideelle ressursen. Det er ikke en lærebok. Denne boken er mer en guidebok for de som kan stille de riktige spørsmålene. Også, hvis du er en smidig eller DevOps IT-bedrift og har problemer med å implementere HCI, bør du lese denne Kindle-boken.

Boken kommer med flere digitale komponenter som selvevalueringstester, prosjekter, de siste case-baserte spørsmålene og mer.

#2. Gorilla-guiden til HCI-implementeringsstrategier

Denne Gorilla-veiledningen om HCI gir en grundig forståelse av HCI, dens strategier, underliggende arkitektur, brukssaker i den virkelige verden og mer.

Boken vil dekke HCI fra perspektivet til følgende emner:

 • Virtual Desktop Infrastructure (VDI)
 • Nivå 1-apper
 • Programvaredefinert nettverk (SDN)
 • Datasentre på kanten

Ved å lese og bruke de HCI-sentriske forslagene i denne boken grundig, kan du utvikle effektive HCI-løsninger. Du kan også vurdere om HCI vil påvirke organisasjonen din positivt eller ikke når du leser denne læringsressursen.

#3. Hyperkonvergerte infrastrukturdatasentre

HCI Data Centers-boken forklarer denne nye datasenterteknologien på vanlig engelsk. Den skisserer også ulike brukstilfeller i den virkelige verden. Derfor kan du få litt veiledning om implementering av denne teknologien eller utvikling av løsninger for HCI-brukere.

Dessuten diskuterer og sammenligner boken noen HCI-løsninger i en leverandørnøytral tilnærming. Du kan få boken i pocket- eller Kindle-versjon.

HCI: Forfatterens notat

HCI vokser raskt! Bedrifter forstår også verdien. Hvis du er interessert i datasentre og forretningsdatabehandling, kan utvikling av hyperkonvergert infrastrukturløsning være et godt karrierevalg.

Tvert imot, hvis du er en bedrift som ønsker å utnytte det beste innen IT til en kostnadseffektiv investering, bør du utforske noen HCI-løsninger i dag.

Uansett, HCI vil bli mainstream-teknologien for å administrere futuristiske datasentre i de kommende årene.

Innpakning

Vedlikeholder du for mange lagringer, servere og nettverksenheter for din digitale virksomhet? Ser du at du lekker tusenvis av dollar i vedlikehold av IT-infrastruktur? Andre virksomheter står også overfor lignende problemer, og de stoler på at hyperkonvergert infrastruktur er en bærekraftig løsning på slike problemer.

Derfor vokser markedsstørrelsen til HCI kontinuerlig. Ved utgangen av 2020 var det 7,8 milliarder dollar, ifølge Markets and Markets. Den samme tenketanken forventer at HCI-markedet vil nå 27,1 milliarder dollar innen 2025.

Hvis bedriften din sliter mellom lagring, servere og nettverksutstyr, er det på høy tid at du setter opp en HCI nå!

Neste opp er de beste dedikerte serverleverandørene i Storbritannia.

x