Hvordan installere Ubuntu Server 21.04 via USB

Ønsker du å installere Ubuntu Server 21.04 på hjemmeserveren din via en USB-flash-stasjon, men vet ikke hvor du skal begynne? Vi kan hjelpe! I denne veiledningen viser vi deg nøyaktig hvordan du kan installere Ubuntu Server 21.04 via USB.

Trenger du å oppdatere Ubuntu-serveren? Sjekk ut vår guide.

Laster ned Ubuntu Server 21.04

For å installere Ubuntu Server 21.04 må du laste den ned. Det er ikke vanskelig å laste ned denne versjonen av operativsystemet. For å få det, gå over til denne lenken her i favorittnettleseren din.

Når du er på siden, finn «Last ned Ubuntu Server»-knappen og klikk på den med musen. Når du klikker på den, kommer du til en «Get Ubuntu Server»-side, etterfulgt av tre alternativer for å laste ned.

I denne guiden antar vi at du installerer Ubuntu Server via en fysisk server (som en hjemmeserver) og dermed trenger en USB-pinne for å få den til å fungere. Med det i tankene, finn knappen «Alternativ 2 – Manuell serverinstallasjon» og klikk på den med musen.

Når du velger «Alternativ 2»-knappen, kommer du til en tredje side. På denne siden ser du noen få nedlastingsalternativer. Som standard foreslår Ubuntu at du laster ned Ubuntu Server 20.04.2. Denne versjonen er den langsiktige støtteversjonen, og selv om den er nyttig, er den ikke det vi trenger.

  Hva er Smishing, og hvordan beskytter du deg selv?

Rull ned til «Alternative utgivelser». Her finner du Ubuntu Server 21.04, den siste utgivelsen av Ubuntu Server. I dette området klikker du på «Last ned Ubuntu Server 21.04»-knappen.

Når du velger «Last ned Ubuntu 21.04»-knappen, begynner ISO-filen å laste ned til datamaskinen din. ISO-filen er omtrent 1,1 GB stor, slik at den juni ta et par minutter. Etter at nedlastingen er fullført, gå videre til neste del av veiledningen.

Opprette Ubuntu Server 21.04 USB

Du må lage en oppstartbar USB-pinne for å installere Ubuntu Server 21.04. Det er ganske mange måter å lage oppstartbare USB-pinner på. I denne guiden vil vi imidlertid vise deg hvordan du gjør det med Etcher.

Hvorfor Etcher? Det er på tvers av plattformer. Det vil fungere på alle Mac-, Linux- eller Windows-skrivebord. Så uansett hvilket operativsystem du lager Ubuntu Server USB på, vil instruksjonene være de samme.

For å komme i gang må du laste ned og installere Etcher-applikasjonen. For å gjøre det, gå over til Etcher.io, last ned appen og start den opp. Når den er åpen, følg instruksjonene nedenfor.

Trinn 1: For å starte, finn «Flash fra fil»-knappen og klikk på den med musen. Når du velger denne knappen, vil en popup-nettleser vises. Bruk popup-nettleseren, finn Ubuntu Server ISO-filen, og velg den for å legge den til Etcher.

  Slik deler du PowerPoint-presentasjonen din

Trinn 2: Finn «Velg mål»-knappen. Sett deretter inn USB-flashstasjonen i USB-porten, og velg flash-stasjonen i «Velg mål»-menyen. Når du gjør det, vil Etcher bruke USB-en din som standard blinkende enhet.

Trinn 3: Finn «Flash!» -knappen, og klikk på den med musen. Hvis du velger denne knappen, begynner blinkingsprosessen. Den juni ta litt tid. Når prosessen er fullført, kobler du USB til serveren og starter opp fra USB for å starte installasjonsprosessen.

Installere Ubuntu Server 21.04 via USB

For å starte installasjonen av Ubuntu Server 21.04 via USB, velg språket ditt med velkomstmenyen. Du kan velge språk ved hjelp av pil opp og pil ned, samt Enter-tasten.

Etter å ha valgt språk, velg tastaturoppsett. Som standard skal den automatisk oppdage oppsettet. Hvis ikke, se under «Layout» og «Variant» og angi tastaturoppsettet etter behov.

Med tastaturoppsettet konfigurert, må du konfigurere en nettverkstilkobling. Som standard vil Ubuntu-serveren din (hvis den er koblet til via et Ethernet) automatisk oppdage. Velg «Ferdig» i menyen for å fortsette. Eller konfigurer nettverkstilkoblingen ved hjelp av brukergrensesnittet.

Etter nettverksbygging vil Ubuntu Server be deg om å konfigurere proxy-adressen din. Hvis du har en, skriv den inn i boksen og trykk Enter-tasten for å bekrefte den. Hvis du ikke har en proxy-adresse, la den stå tom og velg «Ferdig» for å gå videre.

  Hva betyr CTFU og når skal det brukes?

Herfra vil Ubuntu Server be deg om å legge til en speiladresse. Denne adressen vil gjøre det enklere å installere Ubuntu-pakker, da speilet sannsynligvis vil være nærmere din fysiske plassering. Bruk standardspeilet som følger med, og velg «Ferdig». Eller spesifiser din egen i boksen.

Med speilet konfigurert, velg lagringsinstallasjonsoppsettet. Som standard vil Ubuntu Server slette harddisken den oppdager (/dev/sda vanligvis). La det være med det, eller bruk brukergrensesnittet til å velge harddisken du ønsker å installere Ubuntu Server på ved å bruke brukergrensesnittet. Når du er ferdig, velg «Ferdig» for å fortsette.

Når du velger diskoppsett, vil Ubuntu lage et filsystemsammendrag. Les den, og velg deretter «Ferdig»-knappen for å fortsette. Du må deretter skrive inn navnet ditt, serverens navn, et brukernavn, samt passordinformasjon.

Etter å ha skrevet inn brukernavnet ditt, vil du kunne velge hvilke server snaps du ønsker å installere. For å få disse, velg med pil opp eller pil ned og velg med mellomromstasten. Når du har valgt alle appene dine, velger du «Ferdig».

Med alle snaps valgt, vil Ubuntu Server installeres på serveren din. Len deg tilbake og vent. Når installasjonen er fullført, start serveren på nytt.