WhatsApp-avstemninger: Ta smarte beslutninger med data!

WhatsApp-undersøkelser gir deg muligheten til å ta velinformerte og datadrevne avgjørelser.

Er du på utkikk etter en lettvint metode for å innhente venners synspunkter om et tema, eller for å samle innsikt før du lanserer nye tjenester?

Kanskje du ønsker å vite hva flertallet av dine brukere foretrekker blant de forskjellige valgene som finnes.

Dette er fullt mulig å oppnå uten ekstra kostnad gjennom WhatsApp-undersøkelser. Dette er en populær funksjon som gjør det enkelt å stille spørsmål og motta umiddelbare tilbakemeldinger fra deltakerne.

La oss utforske dette nærmere.

Hva er WhatsApp?

WhatsApp er uten tvil en av de mest brukte meldingsappene for smarttelefoner, med over en milliard brukere globalt. For å bruke appen, må du laste den ned og ha internettilgang for å sende og motta meldinger, lyd, bilder og videoer.

Sammenlignet med SMS er WhatsApp raskere, enklere og mer brukervennlig. Siden WhatsApp benytter internett, påløper det heller ingen kostnader ved bruk. Om du ser etter en plattform for private meldinger til venner, gruppechat eller deling av sanntidslokasjoner, er WhatsApp et utmerket valg!

Appen er gratis tilgjengelig for nedlasting via Google Play Store, og kan også brukes på Mac eller Windows-datamaskiner. Dette innebærer at verken du eller dine kunder er begrenset til å bruke telefon, noe som gjør dette til et svært fleksibelt og tilgjengelig verktøy!

Hva er WhatsApp-undersøkelser?

Med WhatsApp-undersøkelser kan du gjennomføre en avstemning i en gruppe. Du har mulighet til å stille et spørsmål med opptil 12 alternativer. Brukerne kan velge ett eller flere alternativer i sanntid, og man kan bli varslet når noen har valgt et alternativ.

Det er enkelt å sette opp WhatsApp-undersøkelser, og de kan brukes til å spørre om det meste. Bedrifter kan benytte undersøkelser til å samle innsikt om konkrete produkter eller tjenester, ved å lytte til kundens stemme. Ut fra disse resultatene kan bedrifter forstå hva som kan forbedres ved å analysere undersøkelsesresultatene.

Før vi går inn på prosessen med å lage WhatsApp-undersøkelser, la oss se nærmere på noen av fordelene med å bruke dem.

Fordeler med WhatsApp-undersøkelser

Så, skal man gjennomføre en undersøkelse eller ikke? Her følger en rask oversikt over fordelene:

  • Beslutninger i gruppe: Undersøkelser gir en demokratisk tilnærming til beslutningstaking. De sikrer at alles synspunkter blir vurdert før man konkluderer.
  • Raskt og enkelt: Det er langt enklere å lage undersøkelser i WhatsApp enn på andre plattformer. Man kan også oppleve utfordringer med å integrere tredjeparts undersøkelser i sine foretrukne applikasjoner.
  • Økt engasjement: Om du er medlem av en gruppe som har vært inaktiv over lengre tid, vil du kunne merke økt engasjement fra medlemmene etter å ha gjennomført en undersøkelse. Dette skaper en morsom atmosfære i gruppechattene dine.
  • Markedsføringsformål: Bedrifter, spesielt de som jobber med markedsføring, kan bruke undersøkelser til å gjennomføre markedsundersøkelser og samle data for å oppnå bedre innsikt i målgruppen.
  • Arrangementsplanlegging: Du kan bruke undersøkelser for å måle deltakernes interesse, preferanser og tilgjengelighet ved planlegging av arrangementer. Det bidrar til å effektivisere planleggingsprosessen.
  • Tilbakemeldinger: Undersøkelser er et godt og raskt verktøy for å samle tilbakemeldinger fra dine eksisterende kunder, i stedet for å be dem om å fylle ut lange skjemaer.
  • Undersøkelser: Ved lansering av et nytt produkt eller en tjeneste, kan WhatsApp-undersøkelser brukes til å samle inn tidligere erfaringer, for å kunne forbedre nye tilbud.
  • Personvern: WhatsApp-undersøkelser er private for gruppemedlemmene, slik at meningene og dataene som samles inn, er kontrollert av din målgruppe.

Dermed er ikke WhatsApp bare en meldingsapp for å holde kontakten med familie og venner. Det har nå utviklet seg til et forretningsverktøy for markedsføring og kommunikasjon, hvor virksomheter enkelt kan nå sine kunder. Faktisk er også WhatsApp CRM-er i vekst for å legge til rette for bedre kunderelasjoner.

Hvordan lager man en undersøkelse i WhatsApp?

Det er enkelt å sette opp en undersøkelse i WhatsApp.

Her er stegene for å lage en undersøkelse:

  • Trykk på binders-ikonet 🖇️ i tekstboksen, og velg Undersøkelse > Opprett undersøkelse.

  • Skriv inn spørsmålet ditt i feltet Spørsmål.
  • Legg inn alle alternativene dine under listen Alternativer. Du kan endre rekkefølgen på alternativene ved å trykke og holde på hamburger-ikonet.

  • Som standard har brukerne mulighet til å velge flere svar. Om du ønsker at brukerne skal kunne velge et enkelt alternativ, må du slå av bryteren Tillat flere svar.

  • Det siste trinnet er å trykke på send-ikonet nederst for å opprette undersøkelsen din.

Og det var alt, du er ferdig!

Visning av undersøkelsesresultater

Når du har opprettet og sendt undersøkelsen i chatten, kan du følge med på svarene og sjekke avstemningstallene.

For å se resultatene fra undersøkelsen, trykker du på lenken Vis stemmer nederst i undersøkelsen. Her finner du en oppsummering av velgerne og deres svar.

WhatsApp gir deg også mulighet til å gå gjennom tidligere undersøkelsesresultater og se hvordan folk har svart. Du kan enkelt slette🗑️ en undersøkelse om du ikke ønsker at den skal være aktiv lenger.

Analyse av WhatsApp-undersøkelsesdata

Bare det å se på stemmene vil gi deg umiddelbare svar på spørsmålet ditt. Men om du gjennomfører flere undersøkelser i rekkefølge, må du analysere resultatene.

Ved å analysere svarene fra WhatsApp-undersøkelser kan du få meningsfull innsikt og ta datastyrte forretningsbeslutninger.

Her er en enkel guide for å analysere dataene fra dine WhatsApp-undersøkelser.

  • Samle data: Samle svarene fra undersøkelsene. For å finne bestemte undersøkelser, åpner du WhatsApp og går til søkeikonet. Velg Undersøkelser, og her får du oversikt over mottatte svar.
  • Organiser data: Samle alle svarene fra respektive alternativer i et organisert format, som for eksempel Excel eller et Google-ark.
  • Beregn svar: Du kan starte med å telle totalt antall mottatte svar og beregne prosentandelen for hvert alternativ. Dette vil hjelpe deg med å trekke konklusjoner om populære alternativer.
  • Identifiser mønstre: Finner du noen liknende mønstre? Får du høyere engasjement på undersøkelser med færre alternativer, eller motsatt? Er det spesifikke spørsmål som utløser flere undersøkelser? Disse spørsmålene vil hjelpe deg med å identifisere noen gjentakende trender.
  • Sammenlign mål: Etter å ha analysert dataene i et ark, kan du begynne å sammenligne resultatene med de opprinnelige målene. Stemmer resultatene med dine foretrukne alternativer, eller finner du overraskende resultater?
  • Konklusjoner: Nå har du kanskje en klarere forståelse av undersøkelsesresultatene. Bruk denne innsikten til å ta veloverveide forretningsbeslutninger, og sjekk at de samsvarer med forretningsplanene og strategiene.
  • Gjennomfør oppfølgingsundersøkelser: Basert på funnene dine, kan du avgjøre om du ønsker å begrense svarene ytterligere. Still spørsmål med svar som ligger nærmere de populære forslagene og de mest utbredte oppfatningene.

Enten du bruker WhatsApp-undersøkelser til personlige eller profesjonelle formål, kan analysen av undersøkelsesdataene gi verdifull innsikt som kan påvirke beslutningsprosessen.

Beste praksis for å lage effektive WhatsApp-undersøkelser

Å bruke undersøkelser for å få svar på spørsmål og ta avgjørelser er en fin måte å samle informasjon på, men det er best å følge noen anbefalte fremgangsmåter for å oppnå maksimal effektivitet.

  • Direkte spørsmål: Still spørsmål som har direkte svar, uten behov for videre forklaring. Om spørsmålene blir for vanskelige, vil dette redusere antall svar i gruppechattene dine.
  • Tydelige alternativer: Prøv å begrense lengden på svaralternativene dine. På samme måte som med spørsmålene, bør svarene være korte, enkle å forstå og direkte. Om svaralternativene er tydelige og konkrete, vil det hjelpe gruppemedlemmene med å unngå tankevirksomhet rundt å forklare sine svar.
  • Begrens alternativer: Selv om WhatsApp tilbyr 12 alternativer, trenger du ikke nødvendigvis å bruke alle. For mange alternativer gjør det vanskelig for brukerne å velge ett, og skaper mer forvirring. Du kan prøve å begrense alternativene til 4 eller 5, for å oppnå høyere engasjement og bedre analyse.
  • Ikke overbelast med undersøkelser: Begrens behovet for å gjennomføre undersøkelser hele tiden. Overbelastning av kontaktene dine med undersøkelser kan virke irriterende, og de kan slutte å svare på dem.

Selv om det er positivt å bli kjent med kundenes opplevelser og preferanser, kan for mye av det gode føre til en nedgang i svarprosenten, så sørg for å være selektiv når du stiller disse spørsmålene!

Ofte stilte spørsmål om WhatsApp-undersøkelser

Hvor mange alternativer kan man ha i en WhatsApp-undersøkelse?

I WhatsApp-undersøkelser kan du stille opptil 12 spørsmål i en gruppechat.

Er WhatsApp-undersøkelser anonyme?

Nei, per dags dato finnes det ingen mulighet for å gjøre undersøkelsene anonyme.

Kan brukere stemme på flere alternativer i WhatsApp?

Ja, som standard gir WhatsApp brukerne mulighet til å velge flere alternativer. Du kan endre innstillingene for å tillate én stemme per deltaker.

Hva kan man bruke undersøkelser til?

Du kan bruke WhatsApp-undersøkelser for å få raske innspill om du står fast i beslutningstaking, for å planlegge arrangementer, for å samle tilbakemeldinger, eller for å gjennomføre bedriftsundersøkelser.

Oppsummering

Nå har du nærmest lært alt om WhatsApp-undersøkelser, og hvordan du kan benytte dem i chatter og grupper.

Undersøkelser er et effektivt verktøy for å ta beslutninger og for å engasjere gruppemedlemmer. Det er viktig å nevne at effektiviteten av WhatsApp-undersøkelser avhenger av hvordan de blir brukt og hvilket formål de tjener.

Ikke vurder undersøkelser kun for engasjementsformål, men bruk dem med omhu for å samle tilbakemeldinger og ta bedre forretningsbeslutninger.

Livet handler tross alt om valg, så hvorfor ikke utforske de beste og tryggeste alternativene for WhatsApp-chat?