Hvordan lage en virtuell KVM-maskin i Ubuntu

Har du behov for en virtuell KVM-maskin i Ubuntu, men vet ikke hvor du skal begynne? Som det viser seg, gjør Gnome Boxes-appen det til en lek å sette opp en virtuell KVM-maskin i Ubuntu. I denne guiden viser vi deg hvordan du gjør det!

Hvordan lage en virtuell KVM-maskin i Ubuntu – Gnome Boxes

Den enkleste og raskeste måten å lage en virtuell KVM-maskin på Ubuntu er med Gnome Boxes-verktøyet. Dette programmet tar hodepinen ut av å sette opp et KVM-miljø på Linux ved å gjøre stort sett alt for brukeren.

Når det er sagt, kommer Gnome Boxes-applikasjonen, selv om den er utmerket, ikke forhåndsinstallert på Ubuntu. Så før vi går gjennom hvordan du lager noe med appen, må vi gå gjennom hvordan du installerer den på Ubuntu.

Installer via Ubuntu-programvare

Hvis du er en typisk Ubuntu-bruker, foretrekker du kanskje å installere programvare gjennom Ubuntu Software-appen i stedet for å håndtere terminalen. For å installere Boxes gjennom Ubuntu Software, gjør følgende.

  Slik installerer og oppdaterer du Flash på din Mac

Start først Ubuntu Software ved å trykke Win, søk etter «Ubuntu Software» og åpne appen med det oransje handleposeikonet. Når den er åpen, finner du søkeboksen i øvre venstre hjørne og klikker på den med musen.

I søkeboksen skriver du «Gnome Boxes» og trykker på Enter-tasten. Gnome Boxes-appen skal være det første resultatet i søket. Klikk på den med musen for å få tilgang til programvaresiden.

På Gnome Boxes-programvaresiden finner du «Installer»-knappen og klikker på den med musen for å begynne å installere Boxes på Ubuntu. Det bør bare ta et par sekunder.

Installer via terminal

Hvis du bruker Ubuntu og elsker terminalen, kan du raskt få Gnome Boxes-applikasjonen i gang med kommandolinjen. For å starte, åpne et terminalvindu på Ubuntu-skrivebordet ved å trykke Ctrl + Alt + T på tastaturet eller ved å søke etter «Terminal» i appmenyen.

Når terminalvinduet er åpent og klart til bruk, bruk apt install-kommandoen for å installere «gnome-boxes»-pakken på datamaskinen din. Denne installasjonen vil bare ta et par sekunder å fullføre.

sudo apt install gnome-boxes

Installer via Flatpak

Gnome Boxes er også tilgjengelig som en Flatpak-pakke i Flathub-appbutikken. Så hvis du foretrekker Flatpak fremfor det som følger med Ubuntu, kan du raskt få det til å fungere. For å starte, må du installere Flatpak runtime på Ubuntu.

  12 av de beste hundehalsbåndene for å holde din lodne venn trygg

For å installere Flatpak runtime, følg denne veiledningen om emnet. Når du er ferdig med å konfigurere Flatpak-runtime for Ubuntu, må du aktivere Flathub-appbutikken ved å bruke kommandoen nedenfor.

flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo

Til slutt kan du installere Gnome Boxes-appen fra Flathub-appbutikken ved å bruke følgende flatpak-installasjonskommando.

sudo flatpak install flathub org.gnome.Boxes

Hvordan lage en virtuell KVM-maskin i Ubuntu – Sette opp VM

Først åpner du Gnome Boxes på Ubuntu-skrivebordet. Når den er åpen, trykk på +-symbolet i venstre hjørne. Ved å trykke på denne knappen vil menyen «Opprett en virtuell maskin» vises.

I denne menyen finner du «Utvalgte nedlastinger»-menyen. I dette området kan du laste ned Red Hat Enterprise Linux, Fedora, samt Fedora Silverblue. Alternativt, hvis du ønsker å laste ned et annet OS, finn «Velg en OS-kilde» og velg alternativet «Operativsystemnedlasting» for å laste ned et hvilket som helst operativsystem direkte til Gnome-bokser.

  Hovedkort forklart: Hva er ATX, MicroATX og Mini-ITX?

Når du har gjort ditt nedlastingsvalg, vil Gnome Boxes vise deg en nedlastingslinje. Den vil da prøve å laste ned programvaren til datamaskinen din. Husk at denne nedlastingen vil ta litt tid, siden de fleste operativsystemer er noen få gigabyte store.

Etter at nedlastingsprosessen er fullført, vil et «Gjennomgå og opprett»-vindu vises. I dette vinduet vil Gnome Boxes vise en standardkonfigurasjon for din virtuelle KVM-maskin i Ubuntu. Finn og klikk på «Opprett»-knappen for å lage VM.

Når «Opprett»-knappen er valgt, starter den virtuelle KVM-maskinen din umiddelbart. Herfra må du gå gjennom installasjonsprosessen for å installere den virtuelle KVM-maskinen OS til Gnome-boksene.

Når installasjonen er fullført, start den på nytt. Etter at den har startet på nytt, kan du gjerne slå den av.

Hvordan lage en virtuell KVM-maskin i Ubuntu – Få tilgang til VM-en din

Herfra, hver gang du ønsker å få tilgang til den virtuelle maskinen, klikker du bare på den i Gnome Boxes for å starte den. Når du klikker på ikonet for den virtuelle maskinen i Gnome Boxes, vil den starte opp og være klar til bruk.

Hvis du trenger tilgang til andre funksjoner i den virtuelle maskinen, klikker du på menyen ved siden av minimer-knappen. Den avslører mange nyttige funksjoner som kan legge til KVM virtuell maskinopplevelse.