Hvordan lage maler i Google Docs

Hvis du finner deg selv å lage den samme omrisset av et dokument om og om igjen, kan du spare deg selv enormt mye tid med en mal. Slik lager du skreddersydde maler i Google Dokumenter.

Selv om Google Dokumenter tilbyr en bredt utvalg av maler å velge mellom for gratis kontoer, de dekker ikke alles behov. For å lage en egendefinert mal du kan gjenbruke flere ganger, må du bruke denne lille løsningen for å generere dem.

Start nettleseren din, gå til din Hjemmesiden for Google Dokumenterog åpne et tomt dokument, tidligere laget dokument, eller en av Googles forhåndslagde maler.

Nå som du har bena til dokumentsettet for malen, gi nytt navn til filen til noe som har ordet «Mal» i seg. Klikk på filnavnet, gi det nytt navn til å inkludere «Mal», og trykk deretter på «Enter»-tasten når du er ferdig.

  Slik reduserer du skrivebordsanimasjoner på en Mac med Reduser bevegelse

Gi filen nytt navn for å inkludere ordet

Klikk deretter på mappeikonet ved siden av filnavnet og klikk på «Ny mappe»-ikonet for å opprette en ny mappe for Google Dokumenter-maler.

Gi den nye mappen et navn og klikk på haken for å opprette den.

Etter at du har opprettet mappen, klikker du på «Flytt hit» for å lagre malen i malmappen for Google Dokumenter.

Klikk

Denne mappen kan nå være det nye hjemmet for alle maler du oppretter i fremtiden. Dette er også en fin måte å holde alt i Google Disk pent organisert og lett å finne for alle medlemmene av teamet ditt.

  Slik ser du alle appene du har kjøpt fra Mac App Store

Når du vil lage en kopi av malen din, kan du få tilgang til dem direkte fra Google Disk. Gå over til Kjørese etter mappen du nettopp har laget for maler, og dobbeltklikk på den.

Fordi dette er en malfil som du kommer til å bruke flere ganger, bør du lage en kopi av filen før du legger inn informasjon i filen. Høyreklikk på malen og velg «Lag en kopi» for å duplisere malfilen.

Høyreklikk malen, og klikk deretter

Kopien av malen lagres i gjeldende mappe med prefikset «Kopi av.» Herfra kan du dobbeltklikke på kopien for å åpne den, gi den nytt navn eller flytte den til en annen mappe.

Hvis du åpner dokumentet eller hvis noen sender deg en malfil, klikker du på Fil > Lag en kopi for å duplisere malen til Disken din.

  Slik blokkerer du noen på Badoo

Hvis du fikk tilsendt filen, eller den allerede er åpen, klikker du på Fil > Lag en kopi.»  width=”526″ height=”364″ onload=”pagespeed.lazyLoadImages.loadIfVisibleAndMaybeBeacon(this);”  onerror=”this.onerror=null;pagespeed.lazyLoadImages.loadIfVisibleAndMaybeBeacon(this);”></p>
<p>Nevn filen, velg en plassering for den i stasjonen, og klikk deretter på «OK» for å lagre dokumentet mal.</p>
<p><img loading=

Det er alt som skal til. Hvis du vil dele malen din med andre, kan du opprette en «Lag en kopi»-lenke og sende den i en e-post eller dele filen direkte med en delbar lenke.

Hvis du har en betalt G Suite-konto, kan du lagre egendefinerte maler i kontoen din tilpasset malgalleri som alle teammedlemmene i organisasjonen kan bruke. Med metoden som er brukt ovenfor, kan gratis kontoer dra nytte av å dele egendefinerte maler uten ekstra utgifter.