Hvordan lage og administrere flere HomeKit-hjem

Apples Home-app er den beste måten å kontrollere HomeKit-tilbehøret ditt med iPhone, iPad, Mac, Apple TV eller Apple Watch. Men hva gjør du hvis du har en fritidsbolig, utleieeiendom eller ønsker å administrere en bolig for noen andre?

Ikke bekymre deg – du kan bruke Home-appen til det også. Vi viser deg hvordan du oppretter og administrerer flere hjem på et blunk i Home-appen.

Flere HomeKit-hjem: Hva du trenger

Bildekreditt: Unsplash

Før du oppretter flere HomeKit-hjem, må du oppfylle et par krav. Først må du sørge for at iOS-enhetene dine er oppdatert med de nyeste programvareversjonene.

Du trenger også en HomeKit-hub begge steder hvis du ønsker å dra nytte av fjernkontroll utenfor hjemmet, scener og automatisering. Som du kanskje forventer, må huben din også kjøre den nyeste programvareversjonen.

  Hvordan eksportere kontakter fra et Excel-regneark til Outlook

Hvordan lage flere HomeKit-hjem

Å lage et sekundært HomeKit-hjem tar bare noen få trykk. Start med å starte Home-appen, og trykk deretter på Legg til-knappen. Trykk nå på Legg til nytt hjem.

Deretter bruker du tastaturet til å navngi ditt nye hjem, og trykker deretter på ferdig. Hvis du ønsker å endre bakgrunnen til ditt nye hjem, trykker du på Velg mellom eksisterende eller ta bilde.

Til slutt trykker du på Lagre i øvre høyre hjørne av skjermen for å fullføre hjemmeopprettingsprosessen.

Slik bytter du mellom HomeKit-hjemmene dine

Som å skape et nytt hjem, gjør Apples Home-app det raskt og enkelt å bytte mellom flere hjem eller hjem du deler med andre. Start med å starte Home-appen.

Trykk nå på Mer…-knappen. Deretter trykker du ganske enkelt på navnet på hjemmet du ønsker å bytte til. Home-appen vil sakte visne til det andre hjemmets tilordnede bakgrunnsbilde, og alt tilbehøret vises på skjermen.

  10 beste hjemmekinosystemer for oppslukende kinoopplevelser

Du er nå klar til å legge til et smarthjemprodukt til Apple HomeKit i det nye hjemmet.

Slik aktiverer du automatisk hjemmebytte

Alternativt kan du bruke enhetens plassering til å bytte mellom hjem automatisk. Du må imidlertid først aktivere posisjonstjenester. Hvis du trenger hjelp, sjekk ut vår guide for hvordan du deler posisjonen din på en iPhone.

Med posisjonstjenester på, start med å starte Home-appen. Deretter trykker du på Mer…-knappen øverst på skjermen.

Trykk nå på tilbakepilen ved siden av Homes nær venstre side av Home-appen. Til slutt trykker du på bryteren ved siden av Hjembytte.

Hvordan organisere HomeKit-hjemmene dine

Som med å organisere HomeKit-hjemmet ditt med rom og soner, kan du bruke Home-appen til å justere hvordan hjemmene dine ser ut. Å justere rekkefølgen på hjemmene dine gir raske endringer hvis du ikke har automatisk hjemmebytte aktivert.

  Bli nettverksadministrator med disse nettkursene

Start Home-appen, og trykk deretter på Mer…-knappen. Deretter trykker du på Hjem-innstillinger, og deretter på tilbakepilen ved siden av Hjem i øvre venstre hjørne. Trykk nå på Rediger, og dra deretter hjemmene dine til ønsket rekkefølge.

Når du er ferdig, trykk på Ferdig for å lagre endringene.

Slik sletter du et HomeKit Home

Hvis du trenger å slette et HomeKit-hjem, gjør du det også via Home-appen. Start Home-appen, og trykk deretter på Mer…-knappen.

Deretter trykker du på Hjem-innstillinger. Nå, bla nedover og trykk på Fjern Hjem-alternativet nederst.

Herfra vil Home-appen vise en advarsel som sier at fjerning av et hjem vil også slette alt tilbehør, scener og automatisering innenfor. Når du er klar, trykk på Fjern for å slette hjemmet ditt.

Administrer alle HomeKit-hjemmene dine med Home-appen

Ved å lage flere HomeKit-hjem kan du legge til smart tilbehør direkte til hver plassering, og redusere det totale rotet i Home-appen. Når du trenger å bytte plassering, start Home-appen og velg hjemmet ditt, eller slipp gjettingen helt ved å dra nytte av automatisk Home Switching.