Hvordan lagre et Word-dokument som en JPEG

Det kan komme en tid da du heller vil dele et Word-dokument som et bilde som alle kan åpne. Dessverre kan du ikke eksportere et dokument som JPEG, men det finnes noen andre enkle løsninger. Her er noen få.

Konverter en enkelt side til JPEG

Hvis du har et Word-dokument som bare er en enkelt side, eller hvis du bare vil fange én spesifikk side i et lengre dokument, kan du bruke skjermbildeprogramvare som Snip & Sketch for Windows eller Macs Screenshot-app.

Det første du vil gjøre er å zoome ut på Word-dokumentet ditt slik at hele siden er synlig på skjermen. Du kan gjøre det ved å justere zoom-glidebryteren på statuslinjen mot minussymbolet. Det er ingen nøyaktig anbefaling om prosentandel – bare sørg for at hele dokumentet er synlig.

  Slik bruker du Slack-påminnelser (opprett, rediger, slett og se påminnelser)

Med siden fullt synlig skriver du «Snip & Sketch» i Windows-søkefeltet. Åpne Snip & Sketch Tool og velg deretter «Ny» eller trykk Cmd+Shift+4 på Mac for å åpne Skjermbilde-appen.

Hårkors vises på skjermen din. Klikk og dra trådkorset for å fange hele siden i Word-dokumentet.

Deretter, hvis du bruker Snip & Sketch på Windows, velger du diskettikonet for å lagre bildet. Mac-brukere vil velge Fil > Eksporter.

Gi bildet ditt et navn og velg «JPEG» fra filtypelisten. Til slutt klikker du på «Lagre».

Konverter til PDF og deretter til JPEG på Windows

Som vi nevnte tidligere, kan du ikke konvertere en dokumentfil direkte til JPEG. Du kan imidlertid konvertere Word-dokumentet til PDF og deretter til JPEG.

For å konvertere et Word-dokument til PDF, åpne dokumentet og velg «Fil»-fanen.

  Hvordan få familien til å elske smarthjemmet ditt

Deretter velger du «Lagre som» i venstre rute og deretter «Bla gjennom».

I Filutforsker velger du plasseringen der du vil lagre filen og gi den et navn. Velg pilen ved siden av «Lagre som type» og velg «PDF» fra rullegardinlisten.

Nå er filen din lagret som PDF.

For å konvertere PDF-en til JPEG, må du laste ned Microsofts gratis konverteringsprogramvare. Åpne Microsoft Store-appen og skriv inn «PDF til JPEG» i søkefeltet. Velg det første alternativet.

Den neste siden viser litt informasjon om programvaren. Les gjennom den og velg deretter «Hent».

Programvaren vil automatisk bli installert. Åpne den og klikk «Velg fil» nær toppen av vinduet.

Bla til plasseringen av PDF-filen og velg den. Filen åpnes deretter i PDF til JPEG-konverteringsprogrammet. Med den åpen klikker du på «Velg mappe».

Windows Utforsker vises igjen. Naviger til stedet der du vil lagre den nye filen, og klikk deretter på «Velg mappe»-knappen.

  Hva skal jeg legge i Minecraft-overlevelsesbasen min

Til slutt velger du «Konverter».

PDF-filen din vil nå bli konvertert til JPEG.

Konverter til PDF og deretter til JPEG på Mac

Trinnene for å konvertere Word Doc til PDF på Mac er nøyaktig de samme som trinnene nevnt i forrige seksjon. Mac kommer imidlertid med et program kalt «Forhåndsvisning», som kan gjøre PDF > JPEG-konverteringen, så ingen ekstra programvare vil være nødvendig her.

Gjenta trinnene i forrige del for å konvertere Word-dokumentet til en PDF. Med PDF-filen klar, høyreklikk på filen, velg «Åpne med» fra menyen og velg «Forhåndsvisning».

Velg «Fil» øverst til venstre i vinduet. En rullegardinmeny vises. Her velger du «Eksporter».

Et nytt vindu vises. Klikk på pilen ved siden av «Format» for å vise en liste over alternativer. Velg «JPEG» fra listen. Etter det, velg «Lagre».

PDF-filen din vil nå bli konvertert til JPEG.

Har du ikke lyst til å gå gjennom alle disse trinnene for å konvertere Word-dokumentet til JPEG? Det er flere Word-til-JPEG-konverterere på nett som fungerer veldig bra. Bla deg rundt og finn en du liker!