Hvordan laste opp musikk, podcast og lokal musikkfil til Spotify

Spotify har dukket opp som en av verdens ledende streamingplattformer for musikk og podcast.

Det er uten sidestykke når det gjelder deling og lytting🎧til digital musikk, videoer og podcaster. En grunn til at plattformen slo konkurrentene ut av parken og fikk monopol, er hvor enkelt og sømløst det er for skapere å dele mesterverkene sine på appen.

Enten du er en spirende musiker eller en podcaster, kan du enkelt dele det originale innholdet ditt på plattformen og eksponere kunsten din for millioner av brukere samtidig. Spotify er gratis å bruke, så du trenger ikke å betale en krone for å bli lagt merke til på verdens favorittmusikkplattform👍.

Hvis du lurer på hvordan du laster opp musikk, podcaster eller lokale filer, er dette innlegget for deg. Les videre for å lære alle metodene for å laste opp lydfiler på Spotify.

Hva er Spotify?

Hvis du er ny på festen🥳, la meg starte med å introdusere Spotify. Det er et av verdens største digitale musikk- og podcastbiblioteker, med millioner av sanger og annet lydinnhold lastet opp av skapere over hele verden.

Den enkle tilgjengeligheten og det skapervennlige grensesnittet til appen har gjort det til enhver musikers plattform for å vise frem talentet sitt til over 517 millioner brukere av plattformen.

Det beste er at Spotify er ganske mye gratis, bortsett fra premium-medlemskapet, som gir noen ekstra fordeler. Imidlertid lar det gratis medlemskapet deg få tilgang til alle sangene på plattformen, bare med noen begrensninger, for eksempel begrensede hopp per time.

Hvis du er en skaper, kan du laste opp innholdet ditt til appen gratis. Selv om det kan være litt vanskelig å laste opp innholdet ditt, det være seg musikk, lokale filer eller podcaster. Men ikke bekymre deg.

I neste avsnitt skal vi gå gjennom alle trinnene for å lykkes med å laste opp musikk og podcaster på Spotify på en enkel måte😎.

Sjekk også ut: Beste tekniske podcaster på Spotify og Apple akkurat nå

Hvordan laste opp musikk til Spotify

Planlegger du å lansere din karriere som musikalartist på Spotify? Spotify for artister er en plattform som er designet for å imøtekomme dine eksakte behov. Den lar deg administrere profilen din, laste opp musikken din, få publikumsdata og vise den nyeste musikken din til spillelister, blant annet.

  Slik sletter du Skype-kontoen din

Fangsten er – siden Spotify ikke samarbeider med uavhengige artister direkte (per nå), må du samarbeide med en digital musikkdistributør, som DistroKid, Ditto Music eller TuneCore. Husk at disse digitale musikktjenestene krever et gebyr, men du vil også motta royalties fra sangen din, så det er en vinn-vinn.

Her er en trinn-for-trinn-guide for hvordan du oppretter din Spotify for Artists-konto ved hjelp av TuneCore.

Trinn 1: Registrer deg for en konto på TuneCore og Spotify for artister hvis du ikke allerede har en.

Trinn 2: Last opp originalmusikken din sammen med omslagsbildet.

Trinn 3: Send inn musikken din til Spotify. Vent noen dager for å få dem til å vurdere innholdet ditt.

Trinn 4: Sett opp artistnavnet ditt for Spotify gjennom TuneCore.

Trinn 5: Fullfør Spotify for Artists-profilen din.

Trinn 6: Last opp bildet ditt, skriv en biografi, og gjør deg klar til å pitche musikk for spillelister og få dybdegående publikumsdata.

Når du har opprettet din Spotify for Artists-konto, kan du laste opp sangene dine direkte til Spotify. Før du begynner å laste opp original musikk på Spotify, må du huske på visse ting.

  • Du kan bare laste opp musikk som du har masteropptaksrettigheter til.
  • Opphavsrettsbeskyttet musikk kan kun publiseres med rettighetshaverens samtykke.
  • Avstå fra å legge ut ulovlig, eksplisitt og hatefullt innhold på plattformen.

Har du problemer med Spotify-spilleren din? Feilsøk Spotify nettspiller som ikke fungerer her.

Hvordan laste opp lokal musikk til Spotify

Å laste opp musikk til Spotify-appen er veldig enkelt og problemfritt. Du kan importere de lokale musikkfilene direkte fra telefonen eller datamaskinen til Spotify-biblioteket og lytte til dem via appen.

For dette eksemplet skal jeg vise deg hvordan du laster opp lokale musikkfiler som er lagret på telefonen din:

Trinn 1: Installer Spotify-appen og opprett en konto.

Trinn 2: Start Spotify-appen på enheten din og trykk på Hjem-knappen nederst til venstre på skjermen.

Trinn 3: Trykk på Innstillinger-knappen.

Trinn 4: Rull ned og velg Lokale filer fra alternativene.

Trinn 5: Slå på alternativet Vis lydfiler fra denne enheten, og det vil automatisk synkronisere all musikken fra telefonen din til Spotify-kontoen din.

Nå kan du nyte sanger som ikke er til stede på Spotify.

Hvordan laste opp podcast på Spotify

Spotify er det beste stedet for enhver podcaster å bli en sensasjon (men ikke en over natten). Den er vert for over 5 millioner podcasttitler. Dessuten er det flere forskjellige måter du kan tjene penger på Spotify-podcasten din på. Du kan gjøre noe du elsker mens du tjener penger.

Her er to av hovedmetodene for å laste opp podcasten din på Spotify:

  Slik bruker du $lookup i MongoDB

#1. Via Spotify for podcastere

Den enkleste og mest sømløse måten å laste opp podcast-episodene dine til Spotify er å registrere deg på Spotifys interne podcast-vertsplattform kalt Spotify for podcastere.

Gjennom dette mediet kan du lage, redigere og distribuere podcastepisodene dine samtidig som du kan analysere og utvide showet ditt på nettet. Slik gjør du det:

Trinn 1: Besøk Spotify for podcastere og opprett din gratis konto.

Trinn 2: Du blir sendt til dashbordet. Klikk deretter på Ny episode-knappen og velg Opprett en episode for å begynne å lage podcasten din.

Trinn 3: Fra denne siden får du muligheten til å laste opp den innspilte lydfilen fra systemet ditt eller ta opp en på stedet. Dessuten kan du også spille inn en video for podcasten din ved hjelp av Riverdale.

Trinn 5: Når du har spilt inn alle episodene, kan du sende dem til Spotify for publisering, hvor plattformen vil vurdere dem før de går live.

Når godkjenningen din er bekreftet, blir du offisielt en Spotify-podcaster.

Les også: Podcastredigeringsprogramvare for å gi ut feilfrie episoder

#2. Via en Podcast-vertsplattform

Selv om metoden ovenfor er en enkel måte å laste opp episodene dine på, er det også en mer komplisert måte hvis du vil vite mer om det.

I stedet for å bruke Spotifys podcast-vertsplattform, kan du registrere deg for en tredjepartsvert for mer kontroll og fleksibilitet. Husk – disse vertsplattformene krever et gebyr.

Riverside er et godt eksempel, et som Spotify for Podcasters støtter for å lage podcast-episoder av høy kvalitet. Uansett hvilken vertsplattform du velger, er trinnene for å laste opp episodene på Spotify stort sett de samme. Så la oss komme inn på det:

Trinn 1: Opprett en konto på Spotify hvis du ikke allerede har en.

Trinn 2: Velg en tredjeparts podcast-vertsplattform. Du kan velge fra Riverside, Buzzsprout, Castos, Podbean, etc.

Trinn 3: Opprett en konto på den foretrukne vertsplattformen og ta opp/last opp podcast-episodene dine.

Trinn 4: Når du har lastet opp episodene, kan du kopiere den genererte RSS-feedlenken. Denne lenken er i hovedsak den unike adressen til podcasten din.

Trinn 5: Åpne Spotify for podcastere og logg på med Spotify-kontoen din. Trykk på Kom i gang.

Trinn 6: Lim inn RSS-feedkoblingen i boksen og klikk Neste. Når du har skrevet inn RSS-lenken, vil plattformen bekrefte eierskapet til podcasten ved å sende deg en bekreftelses-e-post.

Kilde: Spotify

Trinn 7: Legg til podcastinformasjonen din, for eksempel opprinnelsesland, vertsleverandør, språk osv.

Trinn 8: Se gjennom informasjonen, og når du føler deg fornøyd med det du har skrevet, klikker du på Send.

Når det er sendt inn, vil Spotify ta litt tid å evaluere podcasten din og gjøre den live når godkjenningen kommer gjennom.

  10 beste bærbare blendere for helsebevisste

Flere tips å huske på

Spotify er hjemmet til noen av de mest populære podcastene i verden. Hvis du planlegger å starte en karriere som podcaster, så er det ingen bedre plattform for deg å våge deg på enn Spotify.

Det gir en sømløs og skapervennlig opplevelse, noe som gjør det ganske enkelt for enhver dyktig person å vise frem talentet sitt eller dele sine synspunkter foran verden.

Nå som du vet hvordan du laster opp podcastepisodene dine på Spotify og kommer videre med drømmen din, må du huske noen tips for en bedre startrampe.

  • Bestem deg for en tittel på forhånd, sammen med andre detaljer, for eksempel primærspråk, kategori og mer
  • Lag en omslagsbilde i forholdet 1:1 i formatet PNG, JPEG eller TIFF
  • Formatet skal enten være MP4 med AAC-LC eller en høybitrate MP3 (128 kbps)
  • Episoder bør ikke overstige 12 timer

Når du har notert deg disse tipsene, er du klar til å bli den neste podcastingstjernen på Spotify.

Vanlige spørsmål om opplasting av Spotify Podcast

👉Er det gratis å laste opp en podcast til Spotify?

Spotify er en skapervennlig musikkstrømmeplattform som lar omtrent hvem som helst laste opp musikk eller podcast uten problemer.
Med Spotify for podcastere kan du opprette, redigere, distribuere og tjene penger på podcasten din gratis. Du trenger ikke å betale noe for å få podcastene dine live på musikkstrømmeplattformen med mindre du bruker en tredjeparts vertsplattform.

👉Hvordan kan jeg laste opp en podcast gratis?

Spotify lar alle laste opp podcaster gratis. Du kan gjøre det ved å samarbeide med Spotifys egen podcast-vert for å ta opp, redigere og distribuere episodene dine uten å betale ut en krone.

👉Hvor mye koster det å legge en podcast på Spotify?

Å legge en podcast på Spotify koster ikke en eneste dollar hvis du bruker deres innebygde plattform for å laste opp episodene dine.

👉Hvor lang tid tar det før en podcast dukker opp på Spotify?

Det kan ta alt mellom noen timer og 5 dager før podcasten din går direkte på Spotify. Saken er at Spotify kanskje ikke informerer deg når episodene dine går live. Det er best å holde øye med når de publiseres.

Avsluttende tanker

Enten du har produsert original musikk eller laget en interessant podcast, er Spotify din fyr som tiltrekker seg tonnevis av øyeepler👀. Den inviterer alle med en brøkdel av talent til å dele ferdighetene sine med verden🌍og bli lagt merke til.

Selv om prosessen med å laste opp musikken og episodene kan være litt skremmende, er det 100 % givende. Når innholdet ditt har gått live, kan du tjene penger på podcasten din gjennom podcast-abonnementer, lytterstøtte, ambassadørannonser, tilknyttet markedsføring og mer.

Deretter kan du lære hvordan du starter en podcast på Spotify og rocker eteren med ditt eget show.