Hvordan lytte til Plex-musikksamlingen din på Linux-skrivebordet

Plex Media Server er utmerket for å administrere filmene og TV-programmene dine. Men visste du også at du kan bruke den til å være vert for dine personlige musikkfiler? I denne guiden viser vi deg hvordan du kan dra nytte av Plex for å lytte til din egen personlige musikksamling fra serveren din på Linux-skrivebordet

Merk: Denne veiledningen krever en Plex Media Server-installasjon. Hvis du ikke allerede har et oppsett, følg veiledningen vår om emnet og last opp musikksamlingen din til plex før du prøver denne veiledningen. Du trenger også en Plex Pass.

Installere PlexAmp på Linux

PlexAmp må installeres på din Linux-PC for å kunne bruke den til å spille din favoritt Plex-musikk fra Linux-skrivebordet. Det er to måter du kan få PlexAmp til å fungere på din Linux-PC: Flatpak og AppImage.

For å starte installasjonen, åpne et terminalvindu. For å åpne et terminalvindu på skrivebordet, trykk Ctrl + Alt + T på tastaturet, eller søk etter terminalen i appmenyen og åpne den på den måten.

  Slik bruker du AuthPass passordbehandling på Linux

Når terminalvinduet er åpent og klart til bruk, følg installasjonsinstruksjonene nedenfor for å få PlexAmp-appen til å fungere.

Installasjonsinstruksjoner for Flatpak

Flatpak er den beste måten å installere PlexAmp på Linux. Den tilbyr jevnlige oppdateringer, og du trenger ikke rote rundt med nedlastbare AppImage-pakker. For å starte installasjonen, må du sette opp Flatpak-runtime.

For å sette opp Flatpak runtime, installer «flatpak»-pakken på datamaskinen din. Hvis du ikke kan finne ut hvordan du installerer Flatpak runtime, vennligst følg med vår dybdeveiledning om emnet.

Når du har satt opp Flatpak-runtime, bruk flatpak remote-add-kommandoen for å legge til Flathub-applagret til systemet ditt. Denne repoen lar deg installere PlexAmp-appen.

flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo

Nå som programvarelageret er lagt til systemet ditt, kan du installere PlexAmp-applikasjonen på systemet ditt ved å bruke flatpak installeringskommandoen nedenfor.

flatpak install flathub com.plexamp.Plexamp

Installasjonsinstruksjoner for AppImage

Hvis du ikke har tilgang til Flatpak på din Linux-PC, er den nest beste måten å bruke PlexAmp på skrivebordet ved å laste ned AppImage-filen direkte til datamaskinen og kjøre den.

  Linux-filtidsstempler forklart: atime, mtime og ctime

AppImage-filer er flotte på Linux, selv om ikke alle liker å bruke dem. I hovedsak er de som Windows EXE-filer. Slik får du PlexAmp-appen til å fungere.

Først åpner du et terminalvindu på skrivebordet. Når den er åpen, bruk wget-kommandoen for å laste ned det nyeste PlexAmp AppImage til datamaskinen din.

wget https://plexamp.plex.tv/plexamp.plex.tv/desktop/Plexamp-3.5.0.AppImage

Etter å ha lastet den ned, lag en ny mappe i hjemmemappen din med navnet «AppImages.» Denne mappen er der du vil beholde PlexAmp på systemet ditt.

mkdir -p ~/AppImages

Flytt PlexAmp-appen til den nye mappen ved å bruke mv-kommandoen.

mv Plexamp-3.5.0.AppImage ~/AppImages/

Deretter går du inn i den nye mappen med CD og bruker chmod-kommandoen for å oppdatere tillatelsene til appen.

cd ~/AppImages/
sudo chmod +x Plexamp-3.5.0.AppImage

Til slutt, kjør appen med kommandoen nedenfor. Eller åpne Linux-filbehandlingen og dobbeltklikk på PlexAmp AppImage-filen.

./Plexamp-3.5.0.AppImage

Lytte til musikk med PlexAmp

For å lytte til musikk med PlexAmp, start med å starte applikasjonen på Linux-skrivebordet. Du kan starte appen ved å søke etter «PlexAmp» i appmenyen. Når appen er åpen, vil du se påloggingsskjermen.

Bruk påloggingsskjermen, skriv inn Plex-legitimasjonen din. Eller, hvis du allerede er logget på Plex med din Linux-nettleser, klikker du på «logg inn med nettleser»-knappen i stedet.

  Hvordan installere Netstat på Linux

Når du logger inn, blir du bedt om å velge et bibliotek. For å velge et bibliotek, ta ganske enkelt musen, klikk på musikksamlingen din (som vist i PlexAmp) og velg den. Klikk deretter på «Fortsett»-knappen for å gå videre til neste side.

Når du klikker på fortsett-knappen, vil du se din PlexAmp «Hjem». Dette «Hjem» ligner mye på det du vil se i Spotify eller andre musikkapplikasjoner folk bruker i dag.

For å lytte til en sang kan du se på de siste avspillingene dine eller delen du nylig har lagt til. Alternativt kan du klikke på «søk»-boksen for å finne det du ønsker å lytte til. Du kan også klikke på musikkikonet ved siden av hjemmeikonet for å se artistene, sangene og albumene dine i en samling.

PlexAmp mobilapp

I denne guiden går vi over hvordan du bruker PlexAmp på Linux-skrivebordet for å lytte til Plex-mediesamlingen din. Når det er sagt, er PlexAmp også tilgjengelig på iOS og Android.

For mer informasjon om PlexAmp-applikasjonen for mobil, besøk nettsiden deres.