Hvordan se noens aktivitet på Instagram

Millioner av individer bruker Instagram, den mest kjente sosiale nettverksplattformen. Evnen til å dele viktige livshendelser med fremmede og utveksle visuelt innhold med andre brukere er nøkkelen til dens appell. Dessverre glemmer folk ofte nettsikkerhet og personvern, spesielt yngre. Du og personer nær deg kan være i fare hvis du avslører for mye personlig informasjon. Hvis du leter etter måter å holde noen unna problemer, kan det være et utmerket alternativ å holde et øye med deres nettaktivitet. Ja, det er mulig å eksternt holde øye med noens Instagram-aktiviteter uten tilgang til kontoen deres. Denne artikkelen vil hjelpe deg å forstå hvordan du kan se noens aktivitet på Instagram og måtene å spore hva noen ser på på Instagram.

Hvordan se noens aktivitet på Instagram

Fortsett å lese videre for å finne trinnene som forklarer hvordan du kan se noens aktivitet på Instagram i detalj med nyttige illustrasjoner for bedre forståelse.

Hva er bruken av aktivitetsstatus på Instagram?

Instagrams aktivitetsstatus-funksjon viser forrige gang du var på appen, akkurat som aktivitetsstatusen du finner på Facebook Messenger og WhatsApp. Selv om det for øyeblikket er deaktivert i kontoen din som standard, er det å foretrekke å være trygg. Direktemeldinger (DM)-funksjonens aktivitetsstatusfunksjon lar folk vite når du sist var online og om du bruker Instagram akkurat nå. Bare de som følger hverandre kan se hverandres status. Hvis noen følger deg, men du ikke følger dem tilbake, vil de ikke kunne se statusen din.

Når du går for å dele et innlegg fra feeden din, vil en liten grønn prikk vises ved siden av brukerens Instagram-håndtaksnavn og profilbilde i både vennelisten din og DM-innboksen din hvis de er aktive på plattformen. Derfor, hvis du ser en grønn prikk ved siden av noens navn, betyr det at de for øyeblikket er logget på Instagram. Dermed kan du spore Instagram-aktivitet til en viss grad.

  Kan du se hvem som har tatt skjermbilder av Instagram-historien eller innlegget ditt?

Merk: Husk at alternativet bare viser nettstatusen din og tidspunktet da du sist brukte appen. Dine likte eller kommenterte innlegg vil ikke være synlige for vennene dine.

Kan du se noens Instagram-aktivitet?

Ja. Hvis dere begge har Aktivitetsstatus aktivert, kan du se når en Instagram-konto du følger og noen du kontakter sist var aktive eller er aktive. Hvis du følger noen eller deltar i direkte kommunikasjon med dem, vil du legge merke til et grønt tidsstempel ved siden av profilbildet deres. Du kan se deres nyeste aktivitetsstatus (for eksempel: Aktiv for én time siden, Aktiv i går, Sett, Skriver…). I tillegg, når du åpner en chat, kan du se aktivitet. Men husk at du ikke vil kunne se hvem som er aktive på Instagram hvis aktivitetsstatusen din er av.

Er Instagram-historie offentlig?

Nei. Søkeloggen på Instagram er konfidensiell. Et av de mest brukte sosiale medienettverkene i dag er Instagram. Mange bruker nå dette brukervennlige video- og bildedelingsverktøyet for å utvide følget på sosiale medier og øke salget for nettselskapene deres. For alle som bruker Instagram for enten personlige eller profesjonelle formål, er personvern fortsatt en stor bekymring. Hvis du lurer på om noen kan se søkehistorikken du har gjort på Instagram, er svaret nei. Andre brukere kan bare se dine innlegg, kommentarer, liker og delinger. Du kan slå av aktivitetsstatusen din hvis du ikke vil at folk skal vite når du sist brukte Instagram.

Kan du spore hva noen ser på på Instagram?

Nei. Du kan ikke spore hva noen ser på på Instagram, og du kan ikke se andres Instagram-søk. Du vil ikke bli vist resultater fra andre brukeres Instagram-spørringer som en del av algoritmen. Faktisk kan Instagram-aktivitet og innlegg ikke skjules direkte. Uansett hva du gjør, vil følgerne dine kunne se delingene, likeingene og kommentarene dine. For å redusere synligheten din på nettet kan du velge å slette dem eller endre profilinnstillingene dine. Men hvis du installerer programmer fra tredjeparter, kan du spore noen detaljer. Selv om flere apper lover å avsløre hvem som nylig har besøkt Instagramen din, er sannheten at alle i hovedsak er falske. Ellers er det eneste alternativet å følge noen på Instagram, slik at du kan overvåke og spore Instagram-aktivitet der. Les videre for å vite hvordan du kan se noens Instagram-aktivitet.

  Vet Instagram om jeg kjøper følgere? Vil de utestenge kontoen din?

Hvordan se noens Instagram-aktivitet på telefonen?

Det er 2 måter du kan se hva den IG-brukeren har gjort på Instagram.

Metode 1: Finn brukerens siste Instagram-innlegg

Merk: Hvis Instagram-kontoen du vil følge er satt til Privat, må du først følge brukeren ved å be om å følge vedkommende og vente på at de blir akseptert.

1. Åpne Instagram-applikasjonen på din Android eller iOS enheter.

2. Trykk på Søk-fanen fra den nederste linjen.

3. Skriv inn og søk etter ønsket IG-profilbrukernavn. Du vil se alle de siste innleggene, hjulene og historiene på deres IG-profil.

Metode 2: Inspiser Instagram DM-er

Merk: Du må først engasjere personen i en direktemelding-chat for å se når de sist var online på Instagram.

1. Åpne Instagram-appen på telefonen.

2. Trykk på Messenger-ikonet øverst til høyre på skjermen.

3. Trykk på ønsket chat fra listen.

4. Finn statusen under IG-brukernavnet i chattevinduet for å se deres IG-aktivitet.

Hvordan ser du hvem noen samhandler mest med på Instagram?

Privat informasjon som deles av Instagram-brukere er vanskelig for andre brukere å få tilgang til. Følgelig er det forbudt å følge noens informasjon på Instagram. For å finne ut hvem som har lagt igjen flest kommentarer på en brukers innlegg, kan du se både på innlegget og dets kommentarer. Videre er det nyttig å se gjennom de merkede brukerne.

  Hvordan skjule meldinger på Instagram

Følg disse trinnene for å se hvem du har minst eller mest interaksjon med:

1. Start Instagram-appen og trykk på Profil-fanen nederst i høyre hjørne.

2. Trykk på Følger.

3A. Trykk deretter på Minst interaksjon med for å se kontoene du har interagert med færrest ganger.

3B. Eller trykk på Mest vist i feeden for å se flest innlegg du har sett i feeden din.

Hvorfor spore andres Instagram-aktivitet?

Du vet nå hvordan du ser noens aktivitet. Det er mange grunner til at du kanskje trenger å se en annen persons Instagram-aktivitet, inkludert når du har problemer med å stole på en partner på grunn av deres mistenkelige sosiale medieadferd, ønsker å målrette mot ditt eget sosiale mediepublikum med innhold de vil være interessert i, eller ønsker å bli litt bedre kjent med dine nære venner og familiemedlemmer for å styrke vennskap og relasjoner.

***

Så vi håper du har forstått hvordan du kan se noens aktivitet på Instagram og spore hva noen ser på Instagram med detaljerte trinn til hjelp. Du kan gi oss spørsmål eller forslag om ethvert annet emne du vil at vi skal lage en artikkel om. Slipp dem i kommentarfeltet nedenfor for at vi skal vite det.

x