Hvordan sette opp en Instagram-butikk og gå fra likes til salg

Instagram Shop er en av de enkleste og mest fremtredende måtene å selge produkter direkte på Instagram.

Med den betydelige økningen i medieinnhold som ruller og historier, har Instagram blitt en favoritt sosiale medieplattform for mange. Og det er ingen tegn til trendvending, for hver dag øker antallet personer som åpner kontoer på Instagram.

Instagram-butikken er ganske grei. Det er gratis å sette opp, og kundene dine kan kjøpe direkte uten å forlate plattformen.

Derfor har vi laget en trinn-for-trinn-guide for hvordan du setter opp en Instagram-butikk og gjør likes om til salg.

Hva er en Instagram-butikk?

Instagram-butikker tilbyr tilgang til funksjoner som lar folk handle merkevarens bilder og videoer. Den gir en tilpassbar e-handelsbutikk der besøkende kan utforske produktene dine og handle direkte på bedriftsprofilen din.

Bedrifter kan legge til en samling produkter for butikken deres for å hjelpe kundene med å finne produktene de ønsker å kjøpe. Deretter kan du enkelt legge til relevante beskrivelser og priser for produktvarene dine. Til slutt er det shopping-tagger som inneholder produkter som brukere kan kjøpe fra nettstedet ditt eller i appen.

For å øke virksomhetens synlighet lar Instagram deg lage og kjøre annonser ved hjelp av Instagram Ads Manager. Og det er slik du kan øke innleggsengasjementet og -klikkene og generere flere produktkonverteringer.

Instagram tilbyr også en produktlanseringsfunksjon for bedrifter som velger Instagram-kassemetoden. Det er en utmerket måte for bedrifter å kunngjøre sine produktlanseringer på Instagram, og folk kan kjøpe varene dine så snart de er tilgjengelige for salg.

Fordeler med å bruke Instagram Shop

Gratis: Å åpne en konto på Instagram er gratis. Innenfor Instagram-appen kan du opprette en nettbutikk for å gjøre det enklere for kundene å kjøpe produktene dine.

Rekkevidde: Når man ser på Instagram-statistikken, er det ingen tvil om at det er en av de mest brukte sosiale medieplattformene. Med et enormt antall brukere har du enorme muligheter til å nå ut til kjøperpublikummet og selge produktene eller varene dine. I dag, med god bruk av Instagram-ruller, er det lettere å få tusenvis av visninger og nå millioner av Instagram-brukere innen få timer etter videolansering.

  Slik ser du dine egne likerklikk på Instagram

Visuell markedsføring: Visuelle elementer engasjerer publikum, og Instagram gjør det enkelt å selge produkter ved hjelp av videoer og bilder. Du kan selge produkter gjennom ruller og Instagram-historier og etablere en sterk merkevaretilstedeværelse etter hvert som du får flere likes og delinger for innholdet ditt. Svært likte innlegg med shopping-tagger øker også sjansene dine for å bli funnet på Instagrams Utforsk-side.

Kjøperopplevelse: Kunder kan kjøpe et selskaps produkter gjennom Instagrams nettleser i appen uten å bli omdirigert til en annen side, noe som tilbyr sømløs shopping.

Kvalifikasjonskriterier og -krav

Å sette opp en Instagram-butikk er gratis og enkelt. Her er en trinn-for-trinn-veiledning for å sette opp en Instagram-butikk og sende den inn for vurdering.

Men først ting først. La oss se de grunnleggende kravene for å sette opp en butikk og selge produkter på Instagram.

Kvalifikasjonskriterier og krav:

 • Bedriften din er lokalisert i et støttet marked
 • Bedriften din har et kvalifisert produkt
 • Du overholder handelsretningslinjene og selgeravtalen til Instagram.
 • Bedriften din har et nettsteddomene som inneholder produkter oppført for kjøp fra Instagram-butikken din.
 • Instagram-profilen din er en bedrifts- eller skaperkonto koblet til Facebook-siden din.
 • Hvordan sette opp Instagram Shop

  Når du oppfyller alle kvalifikasjonskriteriene, blir det enklere å sette opp en Instagram-butikk. La oss komme i gang med trinn-for-trinn-veiledningen.

  Trinn 1: Opprett en bedriftsprofil på Instagram

  For å opprette en bedriftskonto, må du først konvertere din nåværende Instagram-konto.

  Slik kan du gjøre det:

 • Fra Instagram-profilen din klikker du på menyikonet med de tre linjene i øverste høyre hjørne.
 • Velg Innstillinger og klikk på Bytt til en profesjonell konto. Hvis du ikke ser dette alternativet, går du til Kontoer og klikker fortsett.
 • Velg en bedriftskategori og klikk på Ferdig.
 • Bekreft valget ditt ved å klikke OK og trykk på Business.
 • I neste vindu legger du til kontaktinformasjonen din.
 • Fullfør å legge til relevant informasjon som bedriftsnavn, åpningstider, stengetider, telefonnummer og bedriftsadresse, og koble profilen til bedriftens nettsted.

  Trinn 2: Koble til en Facebook-side

  Hvis du har en eksisterende Facebook-side, kan du koble den til Instagram-bedriftskontoen din eller opprette en ny Facebook-side.

 • Gå til bedriftens Instagram-profil.
 • Naviger til Rediger profil.
 • Gå til delen Offentlig virksomhetsinformasjon, og velg Side
 • Velg en Facebook-side fra sidene dine som du vil koble til.
 • Hvis du ikke har en Facebook-side, velger du Opprett en ny Facebook-side.
 •   Hvordan lagre Instagram-bilder på en bærbar PC eller PC

  Trinn 3: Last opp produktkatalog

  Det er på tide å legge til en produktkatalog som driver Instagram Shop-siden din. Du kan gjøre dette på to måter:

  Catalog Manager: Du kan bruke Facebook Business Manager til å legge til alle varene du planlegger å selge på Instagram Shop.

  eCommerce Platform Partners: Bruk Facebook-integrerte plattformer som Wix, Shopify og BigCommerce for å legge til produkter.

  Trinn 4: Send inn kontoen for gjennomgang

  For å begynne å selge på Instagram Shop, må du gå gjennom kontoen din. Slik kan du gjøre det.

 • Gå til Innstillinger og registrer deg for shopping.
 • Fullfør alle trinnene.
 • Send inn kontoen for gjennomgang.
 • Vent noen dager og hold et aktivt øye med varslinger. Noen ganger kan Instagram be om tilleggsinformasjon for å bevise eierskap til nettstedets domene.

  Trinn 5: Aktiver Shopping

  Når kontoen din er godkjent etter gjennomgang, kan du aktivere shoppingfunksjonene ved å gå inn på bedriftens Instagram-profil.

 • Gå til Innstillinger og trykk på Shopping.
 • Velg Produktkatalog og klikk Ferdig.
 • Shopping vises ikke i innstillingene dine hvis kontoen din fortsatt er under vurdering eller ikke er godkjent.

  Så snart anmeldelsen er fullført, vil Instagram-butikken din automatisk bli lagt til profilen din.

  Måter å vokse en Instagram-butikk

  Som nevnt tidligere er det enkelt å opprette en konto og sette opp en ny Instagram-butikk. Den vanskelige delen er å øke rekkevidden og utvide virksomheten din organisk.

  Her er noen av de beste måtene å utvide Instagram-butikken din på.

  #1. Kjør annonser

  Å kjøre Instagram-shoppingannonser er en av de raskeste måtene å øke salget fra din nyopprettede Instagram-butikk. Du kan opprette annonsekampanjer ved å bruke Instagram Ads Manager, som er tilgjengelig fra Facebook Ads-kontoen.

  Her kan du lage to typer annonser.

  Den første er annonsene med kun produktkoder. En annen er annonser med produktetiketter og kassa.

  Å lage kjøpbare annonser er en fin måte å tiltrekke nye kunder til Instagram-profilen din og engasjere dem med innholdet ditt. Hvis du konverterer Instagram-profilen din til en profesjonell konto, kan du til og med øke feedinnlegg, ruller og historier i form av annonser.

  Ved å la brukere kjøpe direkte fra mobilbutikken din, gjør du det mulig for dem å dra nytte av kjøp i øyeblikket. Husk å inkludere produktbilder, -tags og hashtags av høy kvalitet for å få mest mulig ut av denne verdifulle butikkplassen.

    Slik gjenoppretter du slettet Instagram-konto

  #2. Influencermarkedsføring

  I tillegg til dine egne Instagram Shopping-annonser, bør du samarbeide med en influencer. Influencers kan for eksempel lage en spesiell samling av produkter fra katalogen din for å dele med følgerne sine.

  Instagrams engasjement med skapernes innhold er mye høyere enn Facebooks. Dette danner et perfekt grunnlag for å samarbeide med innholdsskapere i din produktmarkedsnisje.

  Ved å utnytte rekkevidden til en influencer kan du utvide produktrekkevidden til ukjente territorier. En produktdetaljside vises etter at Instagram-brukere merker produkter på innleggene sine (for eksempel påvirkere), slik at potensielle kunder kan se så mye visuell informasjon om varen som mulig.

  #3. Rabatter

  Å tilby rabatter er en tradisjonell måte å tiltrekke seg nye kunder på. Selv om det ikke er noen direkte måte å legge til en rabattfunksjonalitet på Instagram-butikken, kan du tilby rabattkuponger i innlegg.

  Du kan bruke reklamer som fremhever rabattkoden på innleggene, historiene og hjulene dine. Du kan til og med be partneren din om å lage en unik kupongkode, slik at det blir lettere for deg å spore salget som er kjøpt inn av en individuell influencer.

  Det er også en mulighet for å sende inn unike rabattkoder på kupongkodenettsteder hvis du tror det er tillatt for din bedrift. Generelt har rabattkupongnettsteder et stort antall besøkende, noe som gjør det enkelt for deg å distribuere rabattkoder

  #5. Henvisningsbonus

  En annen effektiv måte å utvide Instagram-butikken din på er å kjøre et henvisningsbonusprogram der du tilbyr noen provisjoner til alle som bringer inn salg for deg. Tenk på det som referer og tjen program eller tilknyttet markedsføring for produktene dine.

  Hvis du for eksempel tilbyr en henvisningsbonus på 20 %, kan du tjene mindre. Men hvis du bygger et omfattende nettverk av tilknyttede markedsførere som markedsfører produktet ditt, vil du ende opp med å tjene mer penger. For nå har du et ekstra salgsvolum som fortsetter å øke henvist av markedsførere og influencere.

  Selv om ideen om en henvisningsbonus lokker alle, er det en pågående prosess å gjøre den vellykket. For å forenkle ting for tilknyttede selskaper, fortsett å legge til nye merkevareelementer og kjør kampanjekampanjer slik at de enkelt kan markedsføre virksomheten din.

  Sammendrag

  Instagram er gratis og for tiden den mest brukte sosiale medieplattformen. Den er full av influencere så vel som potensielle kjøpere. Hvis du er noen som bruker Instagram daglig, kan du tenke på å konvertere innleggslikes til produktsalg.

  Selv om det kan høres komplisert ut og mye arbeid i utgangspunktet, vil du få selvtillit. Og hvem vet hva som blir resultatene hvis du prøver hardt for å lykkes med å bruke Instagram-butikken for bedriften din.

  Hvis denne artikkelen ga deg noe verdi, er vi sikre på at du vil elske å lese mer om å tjene penger på Instagram.