Hvordan sjekke PowerShell-versjonen og oppdatere den på Windows Server?

La oss hjelpe deg med å sjekke PowerShell-versjonen og hvordan du oppdaterer den på en Windows-server.

Med en gang er PowerShell mer en utvikler- eller Sysadmin-ting og ble aldri laget for den vanlige Windows-brukeren fordi de har den vanlige ledeteksten å spille med (au 🤐).

Kort sagt, PowerShell kjører også cmdlets i tillegg til kommandoprompten.

Vi er imidlertid ikke her for å skille PowerShell fra kommandoprompt. I stedet skal vi se på en Microsoft-anbefalt måte som kan fortelle deg PowerShell-versjonen.

Og selv om det finnes andre metoder for å gjøre det over hele internett, vil de ikke fungere hver gang i alle situasjoner.

Sjekk PowerShell-versjonen

Det første er å åpne PowerShell fra Windows-søket.

Skriv deretter $PSVersionTable og trykk enter.

Dette gir ut viktig informasjon, inkludert gjeldende PowerShell-versjon, utgave, kompatible versjoner, etc.

Nå kommer til andre kommandoer som «ikke» fungerer nøyaktig. Disse inkluderer get-host, $host, $host-version, etc.

Spesielt gir de versjonen av verten PowerShell har blitt installert i og ikke PowerShell-motorversjonen vi er ute etter.

Bruk imidlertid get-host hvis du har PowerShell versjon 1.0 siden $PSVersionTable ble introdusert fra versjon 2.0. Så denne $PSVersionTable vil ikke gi resultater når den brukes på PowerShell 1.0.

  Chrome-tastatursnarveier du bør huske [Windows+Mac]

Oppdater PowerShell i Windows Server

Du kan oppdatere PowerShell på Windows-serveren via kommandolinjeskript eller laste ned og installere spesifikke PowerShell-versjoner.

Den enkleste metoden er å hente den nyeste filen fra Microsofts nettsted eller GitHub-depotet og fortsette med installasjonen.

En nerdete måte å gjøre dette på fra selve PowerShell er ved å kjøre iex «& { $(irm https://aka.ms/install-powershell.ps1)} -usemsi».

Dette vil koble til MS GitHub-depotet. Deretter svarer du på følgende meldinger, og installasjonen vil snart være fullført.

Spesielt vil dette ikke oppdatere den gamle PowerShell i systemet. I stedet vil du ha den oppdaterte versjonen installert ved siden av.

Oppsummering

Dette fullfører kontrollen av PowerShell-versjonen og hvordan du oppdaterer den.

  Slik utfører du zoom-videotest på Windows og Android

Cmdlets gjør PowerShell til et kraftig verktøy for automatisering. Likevel vil det hjelpe å legge merke til noen flere skriptspråk som utvikler.

Likte du å lese artikkelen? Hva med å dele med verden?

x