Hvordan spille Cities Skylines på Linux

Cities Skylines er et bybyggingsspill fra 2015 utviklet av Colossal Order og utgitt av Paradox Interactive. Spillet er enspiller og gjør det mulig å bygge byer og infrastruktur i en massiv, realistisk skala. I denne guiden viser vi deg hvordan du spiller det på Linux.

Få Cities Skylines på Linux

Cities Skylines fungerer på Linux som en innebygd applikasjon, men spillet har ikke et frittstående nedlastbart installasjonsprogram. Som et resultat er den eneste måten å spille spillet på Linux med den offisielle Steam for Linux-appen.

Installer Steam

For å starte installasjonen av Steam på Linux, må du starte et terminalvindu. For å starte et terminalvindu, trykk Ctrl + Alt + T på tastaturet, eller søk etter «Terminal» i appmenyen.

Med terminalvinduet åpent og klart til bruk, følg installasjonsinstruksjonene nedenfor for å jobbe med Linux-versjonen av Steam på din Linux-PC.

Ubuntu

På Ubuntu kan du enkelt installere Steam-klienten med følgende Apt install-kommando nedenfor.

sudo apt install steam

Debian

På Debian Linux installeres Steam-appen best via Valves offisielle nettsted. For å få Steam-appen til å fungere, må du laste ned den nyeste DEB-pakken til din Linux-PC.

Nedlasting av den nyeste DEB-pakken til din Linux-PC kan best gjøres med wget download-kommandoen. Grunnen til dette er at wget kan plassere DEB-pakken direkte på din PC gjennom terminalen, i stedet for å håndtere nettsteder.

wget https://steamcdn-a.akamaihd.net/client/installer/steam.deb

Når du har lastet ned programvaren til datamaskinen din, kan installasjonen begynne. Bruk dpkg-kommandoen nedenfor, installer den nyeste versjonen av Steam på din Debian Linux-PC.

sudo dpkg -i steam.deb

Etter installasjonen av Steam på din Debian Linux PC, må du rette opp eventuelle avhengighetsproblemer som dukket opp under installasjonen av Steam. For å rette opp disse problemene, bruk følgende kommando.

sudo apt-get install -f

Arch Linux

For å installere Steam på Arch Linux, må du først aktivere «multilib»-programvarelageret. Dette depotet har Steam-appen, og det vil ikke fungere uten det. For å få det til å fungere, må du redigere filen /etc/pacman.conf på PC-en din, og aktivere «multilib»-programvarelageret.

Når repoen er aktivert, må du re-synkronisere pacman med repo-serverne. For å gjøre det, skriv inn kommandoen nedenfor.

sudo pacman -Syy

Til slutt, installer den nyeste versjonen av Steam på din Linux-PC med kommandoen nedenfor.

sudo pacman -S steam

Fedora/OpenSUSE

Både Fedora og OpenSUSE Linux har Steam-pakker tilgjengelig i deres programvarelagre, og du kan bruke dem til å installere Steam-appen på datamaskinen din. Vi foreslår imidlertid å bruke Flatpak-utgivelsen av Steam, da de gir bedre resultater på disse operativsystemene.

Flatpak

Steam er tilgjengelig som en Flatpak, og hvis du vil installere den, må du først installere Flatpak-pakken på datamaskinen din. Denne pakken gir kjøretiden som kreves for å få Flatpak-pakker som Steam til å fungere.

For å få Flatpak-pakken opp og kjøre på din Linux-PC, vennligst følg denne veiledningen om emnet. Når den er installert, bruk flatpak remote-add-kommandoen for å legge til Flathub-appbutikken til systemet, og flatpak install-kommandoen for å installere

flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo
flatpak install flathub com.valvesoftware.Steam

Installer Cities Skylines på Linux

Nå som appen er installert, start Steam på datamaskinen din og logg på med brukerkontoen din. Følg deretter trinn-for-trinn-instruksjonene nedenfor.

Trinn 1: Logg på Steam-kontoen din og finn «Store»-knappen. Klikk på den for å få tilgang til Steam Storefront. Steam Storefront er stedet der Valve selger alle videospill på plattformen deres, og du finner Cities Skylines der inne.

Trinn 2: Inne på butikksiden finner du søkeboksen og klikker på den med musen. Derfra skriver du ut «Cities Skylines», og trykker på Enter-tasten for å fortsette til søkeresultatene.

Trinn 3: Se gjennom søkeresultatene og velg resultatet som sier «Cities Skylines», og klikk på det med musen. Når du klikker på søkeresultatene, tar det deg til Cities Skylines Storefront-siden.

Trinn 4: På Cities Skylines Storefront-siden, finn «Legg i handlekurv»-knappen og klikk på den med musen. Når du velger denne knappen, vil du kunne kjøpe spillet og legge det til kontoen din.

Trinn 5: Finn «Bibliotek»-siden, og klikk på den for å gå til Steam-biblioteket ditt. Derfra, søk gjennom Steam-biblioteket ditt etter Cities Skylines, og velg den blå «Installer»-knappen for å laste ned og installere spillet på datamaskinen din.

Nedlastingen vil ta tid. Når prosessen er fullført, vil du være klar til å spille Cities Skylines på Linux! Nyt, og god spilling!