Hvordan spille Company of Heroes på Linux

Company of Heroes er et sanntidsstrategispill utviklet av Relic Entertainment. Spillet finner sted under andre verdenskrig og ble utgitt på Windows, OS X, iOS, Android og Linux. Slik kan du spille Company of Heroes på din Linux-PC.

Få Company of Heroes som jobber på Linux

Company of Heroes er ikke et innfødt Linux-spill, men det fungerer ganske bra på Linux, takket være Proton. Dessverre kjører imidlertid Proton bare med Linux-versjonen av Steam.

Installer Steam

Det er ganske enkelt å installere Linux-utgivelsen av Steam, takket være Valves fantastiske plattformstøtte. Start med å åpne et terminalvindu på skrivebordet (Ctrl + Alt + T eller «Terminal» i appmenyen).

Når terminalvinduet er åpent og klart til bruk, er installasjonen klar til å begynne. Følg installasjonsinstruksjonene nedenfor som samsvarer med Linux OS du bruker for øyeblikket.

Ubuntu

For å få Steam på Ubuntu, må du kjøre følgende apt install-kommando.

sudo apt install steam

Debian

Hvis du bruker Debian Linux, er den beste måten å få Steam til å fungere via den nedlastbare DEB-pakken. Ved å bruke wget-kommandoen nedenfor, hent den siste utgivelsen av Steam fra Valve.

wget https://steamcdn-a.akamaihd.net/client/installer/steam.deb

Når Steam DEB-pakken er ferdig nedlastet, kan installasjonen begynne. Ved å bruke dpkg-kommandoen nedenfor, installer den nyeste versjonen av Steam på Debian.

sudo dpkg -i steam.deb

Med Steam DEB-pakken installert, må du rette opp eventuelle avhengighetsproblemer som kan ha oppstått. Ved å bruke apt-get install -f kommandoen, korriger feilene.

sudo apt-get install -f

Arch Linux

Steam er på Arch Linux, og hvis du er en bruker, kan du installere det så lenge du har «multilib»-programvarelageret oppe og kjører.

  Hvordan spille Overlord på Linux

For å aktivere «mutlilib» åpner du filen /etc/pacman.conf i din favoritt tekstredigerer (som root). Når tekstfilen er åpen for redigering, finn «multilib»-delen og fjern #-symbolet foran den, så vel som de rett under den. Lukk deretter tekstfilen og lagre den.

Etter å ha lagret tekstfilen, bruk kommandoene nedenfor for å få den siste versjonen av Steam til å fungere på datamaskinen din.

sudo pacman -Syy
sudo pacman -S steam

Fedora/OpenSUSE

Både Fedora og OpenSUSE kan kjøre Steam via programvarelagrene som er inkludert i operativsystemet ut av esken. Når det er sagt, fungerer Flatpak-utgivelsen av Steam mye bedre, og vi foreslår at du følger disse instruksjonene i stedet.

  Hvordan chatte i Twitch-strømmer på Linux-skrivebordet med Chatterino

Flatpak

For å få Steam til å fungere via Flatpak, må du installere Flatpak-runtime og konfigurere Flathub-appbutikken. For å få kjøretiden til å fungere på systemet ditt, vennligst følg veiledningen vår om emnet.

flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo

Med Flathub-appbutikken satt opp, bruk kommandoen nedenfor for å installere Steam.

flatpak install flathub com.valvesoftware.Steam

Installer Company of Heroes på Linux

Nå som Steam er installert på datamaskinen din, start den og logg på Steam-kontoen din med brukerlegitimasjonen din. Følg deretter trinn-for-trinn-instruksjonene nedenfor for å få Company of Heroes i gang.

Trinn 1: Finn «Steam»-knappen og klikk på den med musen. Klikk deretter på «Innstillinger»-knappen for å få tilgang til Steam-innstillingsvinduet.

Når du er inne i Steam-innstillingsvinduet, finner du delen «Steam Play». Deretter merker du av både «Aktiver Steam Play for støttede titler»-boksen og «Aktiver Steam Play for alle andre titler»-boksen. Klikk «OK» for å lagre innstillingene.

  Hvordan bruke Shazam på Linux-skrivebordet med SongRec

Trinn 2: Finn «Store»-knappen, og klikk på den med musen for å få tilgang til Steam-butikken. En gang i Steam-butikken, finn søkeboksen og klikk på den med musen. Deretter skriver du inn «Company of Heroes».

Se gjennom søkeresultatene og klikk på «Company of Heroes» for å få tilgang til spillets butikkside.

Trinn 3: På Company of Heroes Steam-butikksiden finner du den grønne «Legg til bibliotek»-knappen og klikker på den med musen. Når du velger denne knappen, vil du kunne kjøpe spillet med kontoen din.

Trinn 4: Finn «Bibliotek»-knappen inne i Steam og klikk på den for å få tilgang til spillbiblioteket ditt. Derfra, finn «Company of Heroes» i biblioteket ditt, og høyreklikk på det med musen.

Inne i høyreklikkmenyen finner du tekstboksen «lanseringsalternativer» og legger inn følgende kode.

PROTON_NO_D3D10=1

Trinn 5: Med koden skrevet inn, finn den blå «INSTALL»-knappen og klikk på den med musen. Ved å velge denne knappen starter installasjonsprosessen.

Når installasjonsprosessen er fullført, vil Steam ha installert Company of Heroes. For å spille spillet, finn den grønne «PLAY»-knappen.