Hvordan spille inn talefortelling i PowerPoint

Hvis du sender ut presentasjonen din i stedet for å gi den foran et publikum, men du føler at det å legge til en vokal forklaring bedre vil hjelpe deg med å levere meldingen, kan du spille inn en talefortelling. Slik gjør du det.

Forberedelse

Før du starter PowerPoint-fortellingen din, må du sørge for at du har gjort de riktige forberedelsene.

Sett opp mikrofonen din

Først trenger du en mikrofon. De fleste moderne datamaskiner har en innebygd mikrofon som får jobben gjort, men å investere i en USB-mikrofon vil øke lydkvaliteten på fortellingen med ganske mye.

Den innebygde mikrofonen vil bli satt som inndataenhet som standard, så hvis du planlegger å bruke den til PowerPoint-fortellingen, trenger du ikke ta noen ekstra trinn for å sette den opp. Men hvis du planlegger å bruke en USB-mikrofon for fortellingen, må du passe på å angi den som inndataenhet.

  Hvordan installere Open Broadcaster (OBS) i Ubuntu

For å gjøre dette på Windows, høyreklikk på volumikonet til høyre på oppgavelinjen. I menyen som vises, velg «Åpne lydinnstillinger.»

Vinduet «Lydinnstillinger» vises. Her, bla ned til «Input»-delen og klikk på boksen under «Velg inndataenhet.»

Hvis du bruker en USB-mikrofon, vises den her. Velg den for å angi den som inndataenhet.

Fremgangsmåten for Mac-brukere er ekstremt like. Den eneste forskjellen er at du bør gå til «Systeminnstillinger» og velge «Lyd» i stedet for å høyreklikke på volumikonet som på Windows. Derfra er trinnene de samme.

Ta notater og øv

Med mikrofonen din er du klar til å starte opptaket, ikke sant? Vel, ikke helt. Selv om du kanskje ikke fysisk står foran publikum som leverer denne presentasjonen, må du likevel behandle den som om du er det. Dette betyr å gå gjennom det grunnleggende – ta notater og øve på leveringen.

En ting du kan gjøre for å hjelpe deg med å spille inn en vellykket fortelling, er å skrive ut et manus. Som med en live presentasjon vil du imidlertid ikke høres ut som om du leser rett fra notatkortene dine. Øv på å lese gjennom manuset noen ganger slik at det høres naturlig og flytende ut.

  Slik skanner du dokumenter og legger til bilder umiddelbart på Mac-en ved hjelp av kontinuitetskamera

Når du er sikker på leveringen din, er det på tide å begynne å ta opp.

Ta opp en voiceover for presentasjonen din

Åpne PowerPoint-presentasjonen der du vil spille inn en voiceover-fortelling. Gå over til «Slide Show»-fanen, og velg «Ta opp lysbildefremvisning» i gruppen «Set Up». Når den er valgt, vises en rullegardinmeny. Her kan du velge å starte fortellingen fra begynnelsen eller fra gjeldende lysbilde. Hvis du velger å starte opptaket fra gjeldende lysbilde, må du kontrollere at du er på lysbildet du vil starte opptaket fra.

I dette eksemplet velger vi «Record from Beginning».

Nå vil du være i fullskjermmodus. Du vil legge merke til at noen ekstra verktøy vises, inkludert en opptaksknapp øverst til venstre på skjermen. Når du er klar til å starte opptaket, klikker du på denne knappen.

  Hvordan lage en bok i Minecraft

Når du velger opptaksknappen, vises en nedtellingstidtaker som gir deg tre sekunders forsinkelse mellom å klikke på knappen og starte opptaket.

Du kan nå begynne å spille inn voiceover-fortellingen din! Fortsett gjennom presentasjonen ved å klikke på høyrepilen for å gå til neste lysbilde.

Du kan pause opptaket når som helst ved å trykke på pauseknappen øverst til venstre i vinduet. Opptaket avsluttes automatisk når du kommer til siste lysbilde. Alternativt kan du trykke på stoppknappen, også plassert øverst til venstre på skjermen.

Hvis du vil spille av fortellingen din, kan du velge avspillingsknappen.

Et høyttalerikon vil vises nederst til høyre på hvert lysbilde som har en innspilt fortelling. Du kan også spille av fortellingen på hvert lysbilde ved å holde musepekeren over ikonet og trykke på avspillingsknappen.

Hvis du ikke er fornøyd med fortellingen, gjentar du disse trinnene for å ta opp på nytt.