Hvordan spille Sony PSP-spill i Retro Arch på Linux

Hvis du bruker Retro Arch på Linux og elsker Sony PSP, vil du gjerne vite at det er mulig å spille PSP-spill på Linux-plattformen, takket være PSP Retro Arch-kjernen.

I denne guiden viser vi deg hvordan du installerer Retro Arch, laster ned Sony PSP-kjernen og bruker den til å spille dine favoritt PSP-spill. For å komme i gang, hent dine favoritt PSP ROM-filer og følg med.

Installere Retro Arch på Linux

For å spille Sony PSP-spill i Retro Arch, må du installere programmet. Retro Arch er tilgjengelig på et bredt utvalg av Linux-operativsystemer. For å få det til å fungere, åpne et terminalvindu og følg instruksjonene nedenfor for å få appen til å fungere.

Merk: trenger du en mer grundig veiledning om hvordan du får Retro Arch til å fungere på din Linux-PC? Følg installasjonsveiledningen vår for hvordan du setter opp Retro Arch på Linux.

  Slik bruker du YouTube Music på Linux-skrivebordet

Ubuntu

sudo apt install retroarch

Debian

sudo apt-get install retroarch

Arch Linux

sudo pacman -S retroarch

Fedora

sudo dnf install retroarch

OpenSUSE

sudo zypper install retroarch

Snap-pakke

sudo snap install retroarch

Flatpak

flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo

sudo flatpak install org.libretro.RetroArch 

Etter å ha installert Retro Arch på Linux, anbefaler vi på det sterkeste å starte applikasjonen og gå til «Online Updater.» Når du er i Retro Arch online-oppdateringsprogrammet, bruker du det til å oppdatere Retro Arch-ressursene.

Hvis du ikke oppdaterer eiendeler, kan det hende at Retro Arch mangler fonter og ulike ikoner og vil ikke se riktig ut. Du kan også støte på svarte firkanter og andre ubehagelige brukergrensesnittproblemer.

Aktiver Core Downloader

Som standard, når du installerer Retro Arch på en hvilken som helst Linux-distribusjon, er «Core Downloader» slått av. Å ha denne funksjonen slått av som standard er irriterende, men den kan aktiveres på nytt ved å gjøre følgende trinn.

Trinn 1: Slett eksisterende Retro Arch-konfigurasjonsfiler på datamaskinen din via terminalen.

sudo rm /etc/retroarch.cfg

rm ~/.config/retroarch/retroarch.cfg

Trinn 2: Last ned den nye konfigurasjonsfilen med Core Downloader aktivert.

cd ~/Downloads
wget https://archive.org/download/retroarch_202104/retroarch.cfg

Trinn 3: Plasser konfigurasjonsfilen på din Linux-PC.

cd ~/Downloads

sudo cp retroarch.cfg /etc/

cp retroarch.cfg ~/.config/retroarch/

Hvis Core Downloader fortsatt ikke fungerer, prøv Flatpak- eller Snap-utgivelsen av Retro Arch i stedet.

  Hvordan bruke Buttercup passordbehandling på Linux

Installerer Sony PSP-kjernen i Retro Arch

Emulering i Retro Arch er mulig takket være «kjerner.» Kjerner er bibliotekfiler som gir all funksjonalitet som trengs for å spille spill på forskjellige systemer. Før vi kan spille PSP-spill i Retro Arch, må du laste ned og installere Sony PSP-kjernen.

Sony PSP-kjernen kan installeres via det elektroniske oppdateringsverktøyet. For å gjøre det, start Retro Arch-appen og følg trinn-for-trinn-instruksjonene nedenfor.

Trinn 1: Gå til Retro Arch-hovedmenyen i appen ved å bruke musen eller piltastene på tastaturet (med Enter for å velge). En gang i menyen, finn «Online Updater» og velg den med musen for å få tilgang til Retro Arch Online Updater.

Trinn 2: Finn delen «Core Downloader», og velg den med musen eller piltastene på tastaturet (og trykk Enter for å få tilgang til den).

Når du åpner «Core Downloader»-området, vil du se en lang liste over tilgjengelige spillkonsoller, samt spesialiserte videospill (DOOM, QUAKE, etc.) Bla gjennom listen til du finner «Sony – PlayStation Portable».

  Slik bruker du AuthPass passordbehandling på Linux

Trinn 3: Etter å ha holdt markøren over «Sony – PlayStation Portable», klikk eller trykk Enter på tastaturet for å få tilgang til kjernen i Retro Arch. Klikk deretter på (eller velg med tastaturet) og velg «Sony – PlayStation Portable (PPSSPP)» for å installere PSP-kjernen.

Hvordan spille Sony PSP-spill i Retro Arch på Linux

For å spille Sony PSP-spill i Retro Arch, gjør følgende. Først finner du «Importer innhold»-knappen i Retro Arch, og klikker på den. Ved å velge dette alternativet kan du legge til Sony PSP-ROMene til systemet.

Hvis du legger til PSP-ROM-ene dine i Retro Arch, vises de i appen under konsollnavnet den ble designet for å spille på. PSP-ROM-ene dine skal vises på sidefeltet under «Sony PlayStation Portable», «PSP» eller noe lignende.

Merk: Hvis ROM-filene dine ikke vises etter en skanning, ikke bekymre deg! Du kan gjøre en manuell skanning der du spesifiserer systemet, ROM-filtypen osv. Denne funksjonen er plassert under «Importer innhold.»

Gå til sidefeltet, velg Sony PlayStation Portable-alternativet, og klikk på ROM-en du ønsker å spille i Retro Arch. Etter å ha valgt ROM, se etter «Set Core Association.»

Under «Core Association», sett den til «Sony – PlayStation Portable (PPSSPP).» Deretter velger du «Kjør»-knappen for å starte opp PSP-spillet ditt i Retro Arch!