TikTok

Hvordan tjene penger på TikTok i 2023? – 12 velprøvde måter

TikTok er en trendende sosial medieplattform, og den gir muligheter for å tjene penger. Så hvorfor vente? Dykk inn og sjekk ut måtene å tjene penger på TikTok som innholdsskaper.

Manien etter kortformat, svært viralt innhold på TikTok har vært trending og snøball de siste årene. I tillegg til å la merkevarer og skapere få kontakt med publikummet deres, har det også tillatt skapere å tjene penger på innholdet på plattformen.

Med over 1 milliard månedlige brukere har plattformen begynt å belønne skapere gjennom ulike metoder. Hvis du som skaper har rundt 10 000 følgere på plattformen eller til og med 1 00 000 videovisninger i løpet av en måned, er det en utmerket sjanse for deg til å utnytte TikTok-publikummet ditt og hoppe til neste nivå.

Slike som Khaby Lame (142 millioner følgere), Addison Rae (88,7 millioner følgere) og Zach King (77,5 millioner følgere) har brukt TikTok-kontoene sine godt, og samlet multimillion-dollar-avtaler med merkevarer og muligheter gjennom plattformen.

Før du fokuserer på måtene å tjene penger på ved å bruke TikTok, må du vite om «Creator Next»-initiativet til TikTok i detalj.

Et program for inntektsgenerering fokusert på å promotere skapere; her er alt du trenger å vite om det.

Hva er «Creator Next»-programmet av TikTok?

I henhold til TikTok har «Creator Next»-initiativet blitt designet for å hjelpe TikTok-skapere med å vokse og tjene penger på publikum. Portalen gjør det mulig for skapere å få tilgang til alle funksjoner for inntektsgenerering på TikTok, hvorav noen inkluderer:

 • TikTok Creator Fund
 • TikTok Creator Marketplace
 • Live- og videogaver
 • Tips

For å bli med i programmet må du oppfylle følgende kvalifikasjonskriterier:

 • Du bør ha et visst antall følgere (vanligvis 1000+)
 • Du bør ha postet minst tre ganger i løpet av de siste 30 dagene.
 • Du bør være 18 år eller eldre (19 år i Sør-Korea og 20 år i Japan)
 • Må ha en god anseelse i henhold til «TikTok-retningslinjene for fellesskapet og» vilkårene for bruk.

Nå som du er klar over muligheten det gir deg, her er en rask, men omfattende guide som inneholder forskjellige metoder for å tjene penger på TikTok:

  Hvordan komme seg rundt et TikTok-forbud

TikTok Creator Fund

Brukere som har samlet en betydelig tilhengerskare på TikTok kan vurdere å bli med i «TikTok Creator Fund» – et initiativ fra selskapet for å hjelpe skapere med å tjene penger på plattformen.

Fondet, verdt 200 millioner dollar, ble lansert i 2020 for å gi skapere en sjanse til å bruke stemmen sin og kreativiteten til å vokse i karrieren.

Inntekter fra Skaperfondet kan variere fra en bruker til en annen og beregnes ofte med hensyn til følgende faktorer:

 • Publikumsstørrelse
 • Innleggsfrekvens
 • Type engasjement generert på brukerens innlegg

Kvalifikasjonsprosessen er ganske streng, og det tar mye tid og konsistens å lage innhold og utvide kontoen.

TikTok Creator Marketplace

Skapere på plattformen kan utnytte «Creator Marketplace» for å samarbeide med merkevarer på tvers av ulike kategorier. I likhet med Creator Fund har markedsplassen også spesifikke kvalifikasjonskriterier for å bruke funksjonen.

Den nåværende databasen har over 8 millioner aktive skapere i 24 land og regioner på TikTok. Som skaper mottar du vanligvis invitasjoner fra merker på appen, og du kan deretter velge hvilket merke du vil jobbe med.

Du må imidlertid forstå at kontraktene og utbetalingene er forskjellige for hver kampanje og merkevare.

TikTok-videogaver

TikTok belønner også skapere for å lage innhold av høy kvalitet på plattformen regelmessig. Følgere kan reagere på videoene og sette pris på skaperen for innsatsen. TikTok-videogaver har blitt en ekstremt populær metode for nye TikTokers for å vokse og tjene penger på et publikum.

Du får også tilgang til «diamanter» – TikToks virtuelle valuta; hver gang en bruker sender en virtuell gave, tjener du en diamant. Når du har nok diamanter, kan du løse dem inn mot kontantbelønninger.

TikTok-tips

En annen god måte å tjene penger på som skaper er gjennom tipsfunksjonen på TikTok. Seere kan sende tips direkte til skaperens konto hvis de liker innholdet og ønsker å støtte skaperen.

Funksjonen ble lansert i slutten av 2021 og tillot brukere å tipse hvor som helst mellom 5 og 15 dollar til favorittskaperen. Dessuten kan de også legge inn et egendefinert beløp hvis de vil, noe som øker sjansene for at skapere kan tjene gode penger som tips.

I likhet med Creator Fund, krever disse tipsene at du har minst 100 000 følgere, bortsett fra at du har en jevn engasjementsrate på klippene dine.

TikTok Tips-funksjonen gjelder imidlertid bare for skapere over 18 år.

TikTok Live Gifting

I likhet med «Videogaver»-funksjonen er TikTok Live Gifting-alternativet en annen flott metode for å tjene penger på TikTok. Brukere kan vise takknemlighet gjennom dette alternativet ved å klikke på «Gave»-alternativet under live-øktene dine. Det må bemerkes at du må aktivere funksjonen for å begynne å motta gaver.

  Hvordan justere lyden på TikTok

For skapere i Storbritannia, Sveits eller EU, erstatter TikTok «Virtual Items Policy» med en «Mynter og belønninger»-policy. Brukere som kjøper mynter kan deretter bruke dem til å kjøpe virtuelle gjenstander til favorittskaperen.

Selges på TikTok Shop

En av de mest populære metodene for å tjene penger på TikTok er å selge varer. Det er fordi folk kan resonere med merkevaren din og føle seg komfortable med å gjøre det til en del av garderoben deres. Du kan også bruke dette alternativet til å diversifisere inntekten din og bygge et engasjert publikum på nettet.

Som skaper kan du også koble TikTok Business-kontoen din til e-handelsplattformer som Shopify, Bigcommerce og Ecwid for å begynne å selge online.

I tillegg er «TikTok Shop»-funksjonen en annen utmerket måte å selge produkter på TikTok. Du kan vise frem produktene dine på følgende steder:

 • In-feed-videoer
 • Produktutstillingsfane
 • I live-videostrømmen.

Affiliate markedsføring

Selv om det å selge varer er et flott alternativ, trenger du ikke alltid å eie produktene. Å bli med i et Tiktok-tilknyttet program i en nisje kan være en utmerket strategi for å tjene penger på TikTok.

Du kan publisere innhold med lenker til produkter fra andre virksomheter. Når en person kjøper affiliate-lenken, får du en prosentandel som provisjon.

En god måte å omdirigere trafikk til disse tilknyttede lenkene er ved å lage organisk innhold, bortsett fra å legge det inn i profilen din. TikTok Affiliate er et godt program for både skapere og bedrifter.

Sangkampanjer

Får du betalt for å legge til sanger i videoene dine? Høres utrolig ut? Men tusenvis av skapere får nå betalt for å bruke populære sanger i klippene sine.

Hvis du har mange følgere og engasjement, betaler musikere villig for å markedsføre sangene sine i videoene dine.

Dessuten kan du også publisere beats og sanger på TikTok-plattformen.

Kjør TikTok-annonser

Omtrent 43 % av TikTok-brukere er i aldersgruppen 18 til 24 år. Derfor er TikTok en flott plattform for merkevarer og bedrifter som markedsfører produktene sine for Gen Z. TikTok-annonseplattformen har flere kraftige verktøy for å hjelpe annonsene dine med å nå et bredere publikum.

Du kan velge mellom ulike annonseformater, målrette mot folk etter alder, sted, interesser og andre faktorer. Som skaper kan du velge det som fungerer best for deg.

I tillegg kan du også generere profilvisninger og øke følgerne deres ved å kjøre målrettede annonser på plattformen.

Her er noen av de populære annonseformatene som brukes på TikTok:

 • In-feed-videoer: Denne typen videoannonser vises på «For deg»-siden til brukere som er en del av målgruppen din.
 • Merkeovertakelser: Dette annonseformatet lar annonsen din utvides til bredden på hele skjermen i noen sekunder før den til slutt går tilbake til å være en feed-video.
  Hvordan skjule følgere på TikTok

Det er flere andre annonseformater på TikTok, som du kan bruke til å selge digitale og fysiske produkter på plattformen.

Merkevarer samarbeider ofte med skapere for ulike produkt- og merkeaktiveringskampanjer. Som et resultat kan de sponse innlegg direkte på skaperens profil. Disse kampanjene lar merkevarer betale skaperen for å markedsføre produktene deres organisk gjennom en rekke innlegg.

Hvis innleggene får gjennomslag, kan du øke dem ytterligere for mer engasjement og organisk rekkevidde, noe som øker prisene og inntektene dine eksponentielt.

Donasjoner og Crowdfunding

Crowdfunding er et annet populært alternativ for å lage nytt innhold av høy kvalitet uten å gå på akkord med det økonomiske aspektet. Som skaper kan du godta små beløp som donasjoner under TikTok LIVE-øktene dine.

I tillegg kan du også sette opp en Patreon-konto for å få økonomisk støtte i bytte mot bak-kulissene og premium-innhold.

Anta at du vil starte din egen bedrift; hva vil du gjøre for å teste markedet? Som skaper kan du også bruke crowdfunding-metoder for å teste levedyktigheten til ideen din.

Dessuten kan du også kjøre kampanjer på TikTok-kontoene dine for å bygge et publikum for den samme ideen.

Utvid og selg TikTok-kontoer

I tillegg til de ovennevnte metodene, kan du tjene penger på TikTok ved å vokse og selge nisjebaserte TikTok-kontoer. Det er en god vei videre hvis du har sans for publikumsbygging og kan vokse kontoer organisk.

For å lykkes med å selge TikTok-kontoer, må du fokusere på nisje-emner som er bærekraftige for kjøperen siden dette gjør det lettere for kontokjøperen å fortsette å legge ut innhold og opprettholde engasjementet.

Merker som tenker på å kjøpe TikTok-temasider følger streng due diligence. Det er mulig at en konto med tusenvis av følgere, men svært lavt engasjement, ikke vil gi resultater for dem.

Med det i bakhodet, hvis du ønsker å selge TikTok-temasider, må du bare gjøre det med merker som stemmer overens med sidens mål og målgruppe.

Forfatterens notat: En oversikt

TikTok er en raskt voksende plattform med milliarder av brukere. Med flere skapere som nå forfølger plattformen seriøst og en økende forkjærlighet for viralt innhold i kort form, gir den en flott mulighet til å tjene penger på kreativitet.

Takket være alle disse metodene har det blitt enklere å tjene penger på TikTok. Siden plattformen også presser på for et dypere forhold mellom skaper og forbruker, ser fremtiden for innholdsskapere som deg lovende ut.

Hvis du er en innholdsskaper seriøs med å tjene penger på TikTok, er «TikTok Creator Fund» det beste alternativet. Det krever bare at du vokser tilhengerskare og legger ut flott innhold. I motsetning til dette innebærer de andre alternativene et element av økonomisk risiko, spesielt når det er tidlig i innholdsskapingskarrieren din.

Vi håper denne innsikten var nyttig og at du kan begynne å diversifisere inntekten din som skaper ved å bruke dem og tjene penger på TikTok.

Du utforsker også noen av de beste TikTok-videoredigererne for å vise frem visuelle elementer.

x