Hvorfor du bør lære Ruby-programmering i 2023 og 5 beste læringsressurser

Hvis du lurer på: «Bør jeg lære Ruby-programmering?» Ikke bekymre deg. Du er ikke alene i din forvirring.

Selv om Ruby-programmeringsspråket får blandede anmeldelser, utviklet det mange kjente nettsteder som Twitter, Github, Shopify, Airbnb, Hulu, Basecamp og Twitch.

Listen lever absolutt opp til ordtaket: «Ruby er en programmerers beste venn.»

Ruby er perfekt hvis du vil ha et godt avrundet språk på høyt nivå for webservere, webapplikasjoner og andre former for DevOps og automatisering.

I denne artikkelen vil vi diskutere de mange fordelene ved å lære Ruby programmeringsspråk og noen av dets beste læringsressurser.

Hva er Ruby-programmeringsspråk?

Ruby er et tolket, overordnet, generellt, objektorientert programmeringsspråk med enkel og skriftlig engelsk syntaks. Den har et sterkt fokus på produktivitet.

Ruby kommer med et dynamisk typesystem, automatisk minnebehandling og en objektorientert design. Dermed blir det et verdifullt verktøy for banebrytende webutvikling, automatiseringsskript, dataanalyse, systemverktøy og lignende applikasjoner.

Den behandler grunnleggende datatyper som strenger og tall som objekter. Så, den objektorienterte strukturen gjør Ruby tilpasningsdyktig og omfattende, i stand til å lage klasser og objekter når det er nødvendig.

Ruby gir mange rammer. Ruby-rammeverk tilbyr en rekke pakker og forberedte koder for å akselerere utviklingen din. Av alle Ruby-rammeverket er Ruby on Rails (RoR) det mest populære.

Kodeeksempel:

def sum_eq_n?(arr, n)
 return true if arr.empty? && n == 0

 arr.product(arr).reject { |a,b| a == b }.any? { |a,b| a + b == n }
end

Kort historie om Ruby

Den japanske informatikeren Yukihiro «Matz» Matsumoto mente at Perl luktet som et lekespråk og Python var ikke genuint objektorientert.

Dermed utviklet Yukihiro sitt ideelle objektorienterte programmeringsspråk Ruby i 1993 og ga det ut 21. desember 1995.

Av de to foreslåtte navnene hans, «Coral» og «Ruby», valgte han Ruby fordi det var fødselssteinen til en av kollegene hans.

Ruby ble populær i Japan på slutten av 90-tallet. Ble deretter et ledende webutviklingsverktøy etter at Ruby on Rails-rammeverket ble utgitt i 2004.

Alternativ til Python: A True OOP Language

Med tanke på deres natur og arkitektur, kan Ruby og Python gå side om side hele dagen. Men i noen tilfeller tar de forskjellige veier og gir en smal margin for deg å velge den beste for dine behov.

La oss utforske noen av de viktigste forskjellene mellom Ruby og Python:

FunksjonerRubyPythonObject OrientationFullly Object OrientedMostly Object OrientedSyntaksFleksibel, allsidig og lesbar av mennesker EnkelMetaprogrammeringFleksibel, allsidig og lesbar for mennesker. , Ordbok og ListVast-bibliotek for utviklere, akademikere og datavitere BibliotekerBegrenset, men riktig fokusert på faglig utvikling Fokuserer på akademikere, datavitenskap, ML og webCommunity Fokuserer på webutvikling med et mangfoldig økosystem Fokuserer på akademikere, datavitenskap, ML og webUsersGithub , Apple, Twitter, AirbnbGoogle, Dropbox, Instagram, Youtube

  8 verktøy for å enkelt kombinere videoer på iPhone

Les også: Ruby on Rails vs. Django: The Right Framework for You

Hvorfor bør du lære Ruby-programmering?

Hvordan kan Ruby konkurrere med Python, GoLang og JavaScript?

Hvis du husker, ble Ruby opprinnelig utviklet for å fylle en nisje som Python ikke gjorde.

De viktigste grunnene til å lære Ruby-programmering:

Allsidig: I et objektorientert rammeverk kombinerer Ruby dynamiske og sterkt skrivede statiske språk. Så, Ruby on Rails lar deg oppnå de samme målene med betydelig mindre kode enn andre språk.

Cloud Computing: Cloud-apper er fremtiden. Ruby on Rails» raske ytelse og ytelse for applikasjonsutvikling vil sannsynligvis gjøre det verdt i skydatabehandling. Dermed vil lære Ruby-programmering gi deg mulighet til å utforske det potensielle arbeidsmarkedet.

Bruk i automatisering: Fremveksten av AI, maskinlæring og skyen viser at automatisering er fremtiden. Rubys array-baserte språk yter bedre med ordnede datasett, noe som gjør det til et unikt verktøy for automatisering. Derfor vil markedet for Ruby-utviklere sannsynligvis øke.

Flott arbeidsmarked: Det er et robust arbeidsmarked for Ruby-utviklere. Siden teknologien kommer med futuristiske og kostnadseffektive funksjoner, øker den verdien av Ruby og Ruby on Rails-utviklere. Så du kan få en lukrativ lønn for Ruby Engineer-jobber.

Fordelene ved å bruke Ruby programmeringsspråk

Rubys enkle syntaks og omfattende bibliotekstøtte gjør det til en hendig nettteknologi for rask utvikling. Derfor er byggeapplikasjoner en lek hvis du bruker Ruby on Rails.

Noen kjernefordeler med å bruke Ruby programmeringsspråk:

 • Intuitive syntakser: Rubys syntaks er både enkel og fleksibel. Den bruker enkel engelsk. Ruby tillater flere uttrykk enn Python som funksjonelle språk som Lisp og Scheme.
 • Ruby on Rails: Ruby on Rails er ansvarlig for Rubys popularitetsboom. Den er bygget på modell-visningskontroller (MVC) rammeverket og Convention over Configuration (CoC) synspunkt som forenkler utviklingen. Enkelt sagt, Ruby on Rails legger ekstraordinære fordeler til webutvikling, og overgår lignende rammeverk i hastighet og enkelhet.
 • Metaprogrammering: Rubys kraftige metaprogrammering og dynamiske kodegenereringsmuligheter lar den definere metoder og klasser under kjøring. På samme måte har den funksjoner som define_method som automatisk oppdager og genererer potensiell kode basert på kjøretidsinformasjon eller logikk. Så koden din blir ren og gjentas ikke.
 • Brukstilfeller: Ruby er mest brukt i webutvikling, DevOps, webservere, API-utvikling, databehandling og cloud computing. Du kan imidlertid også bruke den i e-handel, innholdsstyringssystemer, sosiale og forretningsapplikasjoner og andre relevante områder.
  .
 • Rask prototyping: Ruby har en fleksibel syntaks og dynamisk natur. Med sin massive bibliotekstøtte kan du begynne å utvikle hva som helst raskt. Dessuten lar dens metaprogrammeringsevne deg fremme prototypen din og foreta raske tilpasninger. Så du sparer både tid og krefter på prototyping.
 • Testing: Rubys atferdsdrevne utvikling (BDD) med RSpec og Cucumber sammenligner kodebasen din med en liste over utviklerskapte krav. Derfor lar den deg være vitne til testen og motta klare, lesbare retningslinjer for kodens forventede oppførsel.
 • Læringskurve: Å lære Ruby-programmering er enkelt da det optimerer programmerers lykke. Det gir deg flere måter å fullføre den samme oppgaven. Så du kan velge tilnærmingen som oppfyller dine kodingspreferanser. Du kan for eksempel gjøre looping med forskjellige looping-konstruksjoner som for, while, each og until.
  Send direkte video- og tekstmeldinger til alle

Les også: Beste Ruby IDE-er for utviklere

Når bør du bruke Ruby programmeringsspråk?

Ruby har mange applikasjoner som et generellt språk. På samme måte kan du bruke Ruby-programmering for alle utviklingsstadier, fra nettet til skyen til DevOps og til og med utvikling av mobilapper.

La oss se på noen scenarier der du kan bruke Ruby-programmering for de mest effektive resultatene:

 • Rask prototyping: Bruk Ruby for webutvikling på grunn av dens raske prototyping og utvikling.
 • E-handelsvennlig: Ruby on Rails er betydelig effektiv for utvikling av e-handelsplattformer for å administrere salg, varelager og kunder.
 • CMS-utvikling: Ruby on Rails glitrer ved å bygge innholdsstyringssystemer (CMS).
 • Server-side scripting: Bruk Ruby for server-side scripting og serverkonfigurasjon.
 • Mobilapputvikling: Rubymotion tillater utvikling av mobilapper på tvers av plattformer.

Tekniske giganter som bruker rubin

Topp globale selskaper som bruker Ruby og Ruby on Rails.

 • GitHub: GitHub er helt bygget med Rails-rammeverk og kjører sterkt.
 • Shopify: E-handelsmotor Shopify driver millioner av virksomheter over hele verden, driver seg selv med Ruby on Rails.
 • Dribble: Ruby on Rails har drevet designnettverket Titans backend siden 2009. Over 20 millioner brukere bruker den uten problemer.
 • Coinbase: Kryptovalutaplattformen begynte som en Ruby on Rails-applikasjon. Coinbase driver Ruby on Rails Monolith til tross for at de har byttet til Goland som hovedspråk.
 • Twitter: Opprinnelig bygget på Ruby on Rails, migrerte Twitter kjernen til Scala på grunn av rask ekspansjon. Men den bruker fortsatt Ruby on Rails for mange aspekter.
 • Airbnb: Airbnb-stakken er sterkt avhengig av Ruby on Rails. Plattformen håndterer tusenvis av forespørsler samtidig, og viser Rails skalerbarhet.
 • Basecamp: De samme utviklerne opprettet Ruby on Rails-rammeverket og bygde deretter Basecamp. Basecamp fortsetter å betjene millioner av utviklere som bruker Rails i kjernen.
 • Twitch: Twitch brukte Rails-rammeverk for å lage en monolitisk kodebase.

Voksende karrieremuligheter for Ruby-utviklere

Toppbedrifter prototyper raskt nye produktideer, og oppstartsbedrifter streber etter å utvikle produkter raskt for å tiltrekke oppmerksomhet fra markedet.

Ruby on Rails er utmerket i smidig utvikling, og holder fast i begge brukstilfellene. Dermed vokser behovet for Ruby on Rails-utviklere i denne raskt skiftende teknologiverdenen.

Rubys arbeidsmarked og lønn vokser stadig til tross for rykter fra teknologibransjen.

I følge Glassdoor varierer gjennomsnittslønnen for Ruby og Ruby on Rails-utviklere fra $81k til $135k i USA.

Et annet toppnettsted, ZipRecruiter, rapporterer en tilsvarende nasjonal gjennomsnittslønn på $119k årlig for Ruby og Ruby on Rails-utviklere i USA.

  9 beste selskaper for fjernpasientovervåking

Les også: Ofte stilte Ruby on Rails-intervjuspørsmål og -svar [2023]

De beste kildene for å lære Ruby

La oss se på de beste nettbaserte ressursene og kursene for å lære Ruby-programmeringsspråket.

#1. Lær å kode med Ruby

Udemys Learn to Code with Ruby Course er en av de mest dyptgående Ruby-læringsressursene. Dette kurset passer for både nybegynnere og viderekomne programmerere.

Kurset begynner med å lære deg det grunnleggende om Ruby, som strenger, matriser, metoder og variabler. Til slutt vil du løse problemer og dykke dypt inn i objektorientert programmering i den virkelige verden.

Du vil ha tilgang til 30+ timer med videotimer og 300+ forelesninger for å hjelpe deg med å lære Ruby programmeringsspråk.

#2. Omfattende Ruby-programmering

Hvis du er en programmeringsentusiast som ønsker å legge til Ruby i ditt kodearsenal, passer Udemys omfattende Ruby-programmeringskurs din interesse.

Den vil lære Ruby-syntaks, programkonstruksjon, algoritmedesign, dataanalyse, metaprogrammering og Ruby-prosjektledelse. Dessuten avsluttes hver del med en quiz for å teste læringen din.

Viktigst av alt, kurset lærer rask webutvikling og prototyping ved bruk av Ruby on Rails og Sinatra.

Spesielt kan både nybegynnere og avanserte programmerere ta kurset.

#3. Det komplette Ruby on Rails-utviklerkurset

The Complete Ruby on Rails Developer Course er en omfattende ressurs for de som ønsker å lære Ruby-programmering. Siden den lærer Ruby fra grunnleggende, kan hvem som helst melde seg på.

Den dekker alt du trenger for å bli en profesjonell Ruby on Rails-utvikler, fra rask prototyping til design og utvikling av en nettapp.

430+ forelesningskurset inkluderer 45+ timer med opplæringsvideoer for å hjelpe deg å bygge webapplikasjonsideene dine med Ruby on Rails.

#4. Ruby-programmeringsspråket: Alt du trenger å vite

The Ruby Programming Language: Everything You Need to Know er en omfattende bok for eksisterende Ruby-programmerere som ønsker å dykke dypt. Boken begynner med en hurtigstartveiledning og forklarer språket i detalj.

Yukihiro Matsumoto, skaperen av Ruby, skrev boken sammen med David Flanagan. Dermed inneholder den Rubys skapers perspektiv på syntaks, datatyper, blokker, metoder, klasser og andre Ruby-språkelementer.

Boken er din guide hvis du ønsker å lære Ruby programmeringsspråk på neste nivå.

#5. Polert Ruby-programmering

Boken Polished Ruby Programming dekker vanlige programmeringssituasjoner, avveininger, iboende tilnærminger og andre egenskaper som kreves for å bli en avansert Ruby-programmerer.

Det er en avansert programmeringsbok som endrer Ruby grunnleggende, dekker programmeringsprinsipper på høyere nivå og lærer deg hvordan du bruker den avanserte databasen, nettrammeverket og sikkerhetsfunksjonene.

Så hvis du er en Ruby-utvikler som ønsker å forbedre ferdighetene og karrieren din, kan denne boken være din venn.

#6. Ruby-programmering for nybegynnere

Som tittelen antyder, er Ruby Programming for Beginners en nybegynnervennlig Ruby-læringsbok med enkle trinnvise instruksjoner for å skrive dine første Ruby-manus.

Boken inneholder omfattende retningslinjer for å hjelpe deg med å lære Ruby programmeringsspråk, og starter med grunnleggende konsepter, utsagn, kodeblokker, metoder og andre elementer.

Så hvis du starter fra roten, er det et passende valg.

Konklusjon

I en verden der skybaserte applikasjoner dukker opp daglig, forventes markedet for Ruby-utviklere å utvide seg om kort tid.

Den beste tiden å begynne å lære Ruby programmeringsspråk er i dag, ikke i morgen.

Utdan deg selv i dag. Gå videre i morgen.

Du kan også være interessert i disse Ruby online kompilatorene for å kode mens du er på farten.