Hvorfor vibrerer MacBook mens den lades?

Hvis du noen gang har rørt ved kabinettet på MacBook mens den lades, kan det hende du har følt en prikkende eller vibrerende følelse. Denne vibrasjonen er ikke en grunn til bekymring, og det er helt normalt. Les videre for å finne ut hvorfor det skjer og hva du kan gjøre for å motvirke denne følelsen.

Hvorfor vibrerer MacBook-er når de lader?

MacBook-en din kan vibrere under lading på grunn av mangel på jording. Enkelt sagt er jording prosessen med å koble en elektrisk enhet til jordens jord. Siden jorden har en massiv elektrisk ladning av seg selv, sprer den overflødig ladning fra en elektrisk enhet.

  Slik øker du WiFi-signalstyrken (9 tips) – 2023

Standard stikkontakter, som den MacBook-laderen din kobles til, er vanligvis jordet for å forhindre overlading. Feil eller svak jording kan imidlertid føre til at overflødig elektrisk ladning ledes gjennom aluminiumchassiset på den bærbare datamaskinen.

Så når du berører enheten, vil denne elektriske strømmen flyte gjennom kroppen din for å nå bakken. Som et resultat kan du merke en liten prikkende følelse eller vibrasjon.

Slik løser du en vibrerende MacBook under lading

Det er en rekke ting du kan gjøre for å forhindre at denne summende følelsen oppstår. For det første, sørg for at du bruker en tre-pinners lader. Denne tredje pinnen (ofte den øverste) er jordpinnen. Den kobles til jordingssystemet til hjemmets ledninger og sørger for at overflødig strøm når bakken trygt.

  15 beste Sonicare tannbørste for renere og hvitere tenner

Det sier seg selv at denne tre-pinners strømadapteren skal være ekte, siden det å unngå billige tredjepartsadaptere kan få MacBook-en til å vare så lenge som mulig. Den beste måten å unngå dette på er å kjøpe ladere som selges offisielt av Apple. Dette vil sikre at laderens jordingsfunksjon fungerer som den skal.

For det andre, sørg for at MacBook-en din hviler på en flat, ikke-ledende overflate. Dette kan være et skrivebord i tre eller en skinnmatte. På samme måte bør du ikke sitte på en overflate laget av ledende materialer mens du bruker en MacBook som lades.

  The Power of Medicine Kunstig intelligens: Revolutionizing Healthcare

Hvis du bruker den bærbare datamaskinen på et skrivebord med føttene hvilende på gulvet, bør du vurdere å bruke et par sko. Gummien eller skinnet i den vil fungere som en isolator og hindre ladningen i å strømme gjennom kroppen din og nå bakken. Du kan også legge til et teppe under skrivebordet for å bryte denne strømmen.

MacBook-vibrasjoner under lading er normale

Vibrasjoner fra en ladet MacBook er forårsaket av dårlig jording. En trekantet lader kan redusere denne strømlekkasjen ved å tilby en sikker rute for ladningen å nå bakken.

Du kan forhindre denne følelsen ytterligere ved å forhindre at de bare føttene berører bakken direkte når du bruker en MacBook som er koblet til veggen. Så vurder å bruke fottøy eller hvile bare føtter på et teppe.