tipsbilk.net

Ikke perfekt, men et utmerket Kindle-alternativ

Viktige takeaways

  • Kobo Libra 2 har et unikt design med fysiske sidevendingsknapper og et teksturert grep, noe som gjør den behagelig å holde og lese med én hånd.
  • Den 7-tommers E-Ink Carta 1200-skjermen til Libra 2 gir en skarp og lett lesbar skjerm, med justerbar belysning og en papirlignende følelse.
  • Mens lydbokstøtten på Libra 2 ikke er så fleksibel som forventet, utmerker den seg fortsatt ved å støtte flere e-bokformater, inkludert kompatibilitet med OverDrive for gratis bibliotek-ebøker.

I løpet av de første dagene av eReaders var det noens spill, men i det minste ved et forbigående øyekast ser det nå ut til at Amazons Kindle-linje vant konkurrentene. Når det er sagt, har Kobos e-lesere alltid vært med i kampen, og debuterte mange funksjoner før Amazons modeller hevdet dem som sine egne.

Kobo Libra 2 bringer ingen førstegangs til produktkategorien, men den bringer en ny funksjon til Kobo eReaders i form av lydbokstøtte. Denne funksjonen er ikke perfekt, men sammen med de godt distribuerte oppdateringene gjennom Libra 2, har Kobo vist hvorfor den forblir i spillet.

Kobo Libra 2

$170 $190 Spar $20

Kobo Libra 2 er en topp e-leser som er praktisk for bruk i mange situasjoner, fra travle pendler til å slappe av ved bassenget. Dens sidevendingsknapper, liggende modus og vanntette vurdering sikrer en sømløs og komfortabel leseopplevelse. I tillegg tillater dens blålysreduksjonsteknologi og skarpe skjermtekst for utvidet lesing uten å anstrenge øynene. Det er et utmerket valg for enhver bokelsker som søker en allsidig og brukervennlig e-leser.

Merke Kobo

7-tommers skjerm, E-Ink Carta 1200

Oppløsning 1264×1680, 300ppi

Lagring 32 GB

Tilkobling Wi-Fi, Bluetooth, USB-C

Frontlys nr

OS Kobo firmware

Batteri 1420mAh

Knapper Strøm, sidevending

Vekt 8,8 oz

Dimensjoner 7 x 7,6 x 1,2 tommer

CPU Freescale i.MX6 SLL, 1 GHz

RAM 512 MB

Fordeler

  • Lett og lett å håndtere
  • Flott skjerm med skarp tekst
  • IPX8 vanntett
  • Støtter mange e-bokformater

Ulemper

  • Begrenset støtte for lydbøker
  • Batteriet er ikke fullt så bra som en Kindle

Design: Kjent, men fortsatt unik

Hannah Stryker / MakeUseOf

Mange e-lesere i disse dager har flyttet til en symmetrisk design i nettbrettstil, og unngår de fysiske side-knappene som finnes på tidligere modeller. For eksempel, av alle Amazons Kindle-tilbud, er det bare Kindle Oasis som tilbyr en asymmetrisk design med fysiske sideknapper.

Dette er ikke tilfelle med Kobo, siden ikke bare Libra 2, men de fleste av selskapets e-lesere bruker denne typen design.

  Slik sletter du apper på iPhone

Denne designen informerer de fleste av de fysiske aspektene ved resten av enheten. Én hånd – spesielt din høyre hånd – styrer alt her. I tillegg til de fysiske knappene på grepet som strekker seg fra høyre på enheten, hjelper et teksturert område på baksiden deg med å holde grepet om Libra 2. Dette er spesielt nyttig hvis du liker å lese i badekaret, for eksempel.

Ikke det at å slippe Libra 2 ned i badekaret ville påvirke det mye. Den er IPX8 vanntett, noe som betyr at du trygt kan senke den i opptil to meter vann i så lenge som en time uten å skade den. Det er imidlertid ingen støvmotstand, så pass på å holde den unna skitt.

Bortsett fra de to side-knappene, er den eneste andre knappen på Libra 2 dvale/vekke-knappen, praktisk plassert på baksiden av enheten. Det eneste litt vanskelige aspektet ved Libra 2s generelle design er plasseringen av USB-C-porten. Den sitter på høyre side av enheten, litt over sidevendingsknappene. Dette gjør det ikke umulig å lese mens du lader, men det er absolutt noe vanskelig.

Skjerm: skarp og lett lesbar

Hannah Stryker / MakeUseOf

Libra 2 har en syv-tommers skjerm, men det er ikke størrelsen som betyr noe her. Utstyrt med en E-Ink Carta 1200-skjerm, har den en relativt rask responstid og utmerket kontrast, med minimalt med ghosting sammenlignet med andre e-lesere jeg har prøvd tidligere.

Displayet er bakgrunnsbelyst, og belysningen er ganske jevn, uten noen spesielt lyse eller mørke områder, selv langs kantene på skjermen. I motsetning til enkelte Kindle-modeller, tilpasser den seg ikke automatisk til belysningen i rommet ditt, men du kan enkelt bytte mellom varme og kalde fargetemperaturer i innstillingene.

Lysstyrken er ikke automatisk på Libra 2, noe jeg ikke brydde meg om fordi dette ikke ofte er ønskelig på e-lesere. Dessuten, som enheten informerer deg når du først begynner å bruke den, lar en enkel bevegelse på venstre side av skjermen deg enkelt justere lysstyrken. Etter overraskende kort tid blir dette en annen natur til det punktet du sannsynligvis ikke engang vil legge merke til at du justerer lysstyrken.

Selv om bakgrunnsbelysningen er fin, er et siste aspekt ved skjermen verdt å nevne hvor godt den fungerer uten bakgrunnsbelysning. Den naturlige glansen på skjermen gir det bort noe, men dette er en veldig papirlignende skjerm. Det føles ganske likt å lese en bok under naturlig lys, delvis takket være 300DPI-oppløsningen, som er det samme som en skikkelig papirbok.

  Løs problemer med å godta en invitasjon til en Xbox-fest

Programvare: Åpen, til den ikke er det

Hannah Stryker / MakeUseOf

Som nevnt øverst i anmeldelsen er den store nye funksjonen i Kobo Libra 2 støtte for lydbøker. For det meste fungerer denne funksjonen som forventet, men hvordan du anskaffer disse lydbøkene virker ikke i tråd med hvordan Kobos eReaders har fungert tidligere.

Selv om du kan slippe nesten hvilken som helst e-bok på Kobo Libra 2 og lese den enkelt, fungerer ikke lydbøker på samme måte. Ikke forvent å slippe DRM-frie MP3-filer på enheten og begynne å spille dem. I det minste når dette skrives, er den eneste måten å legge til lydbøker på fra Kobo-butikken, noe som ikke passer med den generelt åpne naturen folk forbinder med Kobo.

Heldigvis har selskapet ikke fjernet e-bokkompatibiliteten. Libra 2 støtter 15 forskjellige formater, fra vanlige som EPUB og PDF til mindre vanlige e-bokformater som TXT, JPEG og GIF. Hvis du vil lese tegneserier på Libra 2, vil du være glad for å vite at denne modellen også støtter CBZ- og CBR-formater.

Som med andre Kobo-lesere tidligere, har denne modellen også støtte for OverDrive, en tjeneste som lar deg lese gratis e-bøker med et lånekort. Selv om du ikke allerede har et kort på ditt lokale bibliotek, er det verdt å registrere seg bare for å bruke denne hendige tjenesten.

Lese og lytte på Kobo Libra 2

Hannah Stryker / MakeUseOf

Som jeg nevnte tidligere, er de fysiske sidevendingsknappene en stor del av opplevelsen her. Når det er sagt, hvis du foretrekker å bla ved å trykke på skjermen, er det også aktivert som standard. I løpet av min tid med Libra 2 fant jeg meg selv å bytte mellom disse metodene avhengig av hva og hvordan jeg leste.

Enhåndslesing føles bra med Libra 2, og det er her knappene er nyttige. På den annen side, da jeg refererte til notater eller annen informasjon om Libra 2, syntes jeg muligheten til å navigere med trykk på skjermen var like nyttig.

Å administrere biblioteket ditt vil føles rart i begynnelsen hvis du er vant til å bruke en Kindle eller en annen e-leser. Når det er sagt, så snart jeg ble mer vant til hvordan Libra 2 fungerte, syntes jeg det var enklere å navigere i det beskjedne biblioteket med bøker jeg importerte til enheten enn på min gamle Kindle Paperwhite.

Bortsett fra tilgjengeligheten er det like enkelt å lytte til lydbøker på enheten som du forventer, og det samme er å pare Bluetooth-hodetelefoner. Det eneste problemet du kan støte på er at lydbøker fortsetter å spille når du trykker på enhetens dvaleknapp, men dette krever bare litt tilvenning.

  Slik får du tilgang til Microsoft Teams SharePoint-nettstedet for et team

Batterilevetid målt i uker

Hannah Stryker / MakeUseOf

Kobo Libra 2 har et 1500 mAh-batteri, som er større enn 1200mAh-batteriet som finnes i den dyrere Kobo Sage. I motsetning til Amazon, som spesifiserer et antall uker, viser Kobo ganske enkelt Libra 2s batterilevetid som «uker». Dette er ikke for spesifikt, men selskapet lyver ikke.

Hvor mange uker Libra 2 varer avhenger selvfølgelig av forskjellige faktorer, som hvor lys du holder skjermen, hvor ofte den oppdateres og hvor mange timer du bruker på å lese. Du bør enkelt klare deg rundt tre uker selv om du er en ganske ivrig leser og bruker skjermen med lysere innstillinger.

Kobo Libra 2 lader via USB-C og lader ganske raskt, i hvert fall for det meste. I navnet til batteriets levetid lader de siste 8 til 10 % av batteriet mye langsommere, så du kommer til rundt 90 % på under en time, og deretter lades den gjenværende kapasiteten sakte. Dette er imidlertid lett å venne seg til, og jeg kan ikke tenke meg at det er et problem for folk flest.

Pris og tilgjengelighet

Kobo Libra 2 selges for $189 og er tilgjengelig i begge svart eller hvit avsluttes. Libra 2 er tilgjengelig via Amazon og andre forhandlere, men på Rakuten Kobo-nettstedet kan du også pakke det sammen med Kobo Libra 2 sovetrekksom er tilgjengelig i valmuerød, skiferblå, lavendel og svart.

Når det gjelder konkurranse, er Libra 2 tyngre, men føles billigere laget enn Amazons flaggskip Kindle Oasis. Når det er sagt, er det 90 dollar billigere og mer funksjonsfylt enn Amazons Kindle Paperwhite.

Bør du kjøpe Kobo Libra 2?

Hvis du ønsker å lese flere e-bokformater på en enkelt enhet, Kobo Libra 2 er en nesten perfekt anbefaling. Den begrensede lydbokstøtten er skuffende, men denne e-leseren utmerker seg på nesten alle andre måter. Batterilevetiden passer kanskje ikke helt til en Kindle, men du vil fortsatt ikke finne deg selv i å lade den ofte.

Jada, du kan importere forskjellige andre formater på Kindle eReaders, og de er flotte på mange måter. Men hvis du foretrekker å være mindre låst til Amazonas økosystem, er Libra 2 et overlegent alternativ.

Kobo Libra 2

$170 $190 Spar $20

Kobo Libra 2 er en topp e-leser som er praktisk for bruk i mange situasjoner, fra travle pendler til å slappe av ved bassenget. Dens sidevendingsknapper, liggende modus og vanntette vurdering sikrer en sømløs og komfortabel leseopplevelse. I tillegg tillater dens blålysreduksjonsteknologi og skarpe skjermtekst for utvidet lesing uten å anstrenge øynene. Det er et utmerket valg for enhver bokelsker som søker en allsidig og brukervennlig e-leser.

x