Kartlegg medarbeiderreisen: 3 verktøy for bedre arbeidsgivermerke

Er du usikker på om det finnes verktøy som kan hjelpe deg å kartlegge dine ansattes opplevelser og reise gjennom bedriften? Her er noen ressurser som kan være svært nyttige.

I en bedriftskontekst er arbeidsgivermerket tett knyttet til selskapets verdier, kultur, posisjon i markedet og bransjen det opererer i. Likevel har medarbeideropplevelsen en unik evne til å utgjøre en betydelig forskjell i konkurranselandskapet.

Ansatte som er overarbeidet, undervurdert eller misfornøyde kan negativt påvirke bedriftens verdi og omdømme. Dette skaper en dominoeffekt som kan ramme alle deler av virksomheten. Den høye personalomsetningen har gjort det avgjørende for bedrifter å prioritere et godt og sunt arbeidsmiljø.

Hvordan kan man fremme en positiv medarbeideropplevelse som bidrar til å bygge et sterkt arbeidsgivermerke?

Målet er å skape en helhetlig, konsistent og positiv opplevelse for de ansatte i hvert eneste kontaktpunkt. Dette starter med utsendelse av tilbudsbrev til potensielle kandidater og fortsetter gjennom hele intervjuprosessen. Hvert øyeblikk med en potensiell eller eksisterende ansatt er viktig i opplevelses- og reisesyklusen.

En visuell fremstilling av en medarbeiders reise gjennom ulike trinn kan være et nyttig verktøy for å tiltrekke seg nye talenter, beholde nåværende ansatte og styrke arbeidsgivermerket.

Med dette i tankene, la oss se på noen viktige verktøy som kan hjelpe deg å kartlegge ansattes opplevelser og reise.

Creately

Analyser, observer, forbedre og dokumenter ansattes reise og erfaringer ved hjelp av Creately. Verktøyet tilbyr et bredt spekter av funksjoner for å segmentere og lage personas, profesjonelle maler for engasjement og samhandling, og mulighet for samarbeid i team.

Creately tilbyr malbiblioteker som gjør det enkelt å visualisere hvert trinn i prosessen. Du kan dra og slippe elementer inn i kartet for å vise karriereprogresjon, startpunkt og hvert trinn frem til eventuell oppsigelse. Det er enkelt å designe unike personas ved hjelp av ulike former, tabeller, fargepaletter, koblinger og bilder.

Verktøyet har integrert videokonferanse (kommentarer i sanntid) som gjør det enkelt å samarbeide med teamet og bruke en tavle for å legge til flere markører. Målet er å strukturere data ved hjelp av diagrammer (tabeller) for å vise tidslinjer, stillingsbetegnelser og avdelinger.

Creately hjelper deg med å forbedre medarbeiderreisen ved hjelp av datamodeller og organisasjonskart. I tillegg tilbyr verktøyet strømlinjeformet deling på tvers av ulike rollenivåer, tilgangskontroll, kontekstbevisste former, tillegg og integrasjon.

Verktøy for tjenestedesign

Identifiser alle kontaktpunktene og de viktige samhandlingene mellom ansatte og selskapet ved hjelp av verktøy for tjenestedesign. Dette verktøyet beskriver steg-for-steg-interaksjonene mellom ansatte for å kartlegge hva som skjer i hvert trinn. Flere lag er integrert for å oppnå ønsket resultat, og for å visualisere både positive og negative opplevelser.

Målet er å skildre hele medarbeideropplevelsen, fra emosjonell flyt til potensielle problemer, og å dekke både kjerneopplevelsen og samhandlingen med andre avdelinger eller enkeltpersoner. Det gir innsikt i ulike opplevelser basert på stilling, ansvar, krav og atferd.

I tillegg kan du kartlegge den emosjonelle reisen til hver enkelt ansatt for å analysere endringer i oppfatning. Dette visualiseres ofte som en kurve som viser endringer i følelser som glede, tilfredshet, frustrasjon og mer. Reisekartlegging har som mål å forbedre driften og bidra til at bedriften lykkes i markedet.

Service Design Tools (SDT) tilbyr flere maler, inkludert reisekartlegging i helsesektoren og for et globalt japansk elektronikkselskap. Det kan bidra til å visualisere ansattes erfaringer ved hjelp av historiefortelling for å fordype deg i narrative og eksemplifiserende modeller. Du kan legge til et visuelt lag til strukturen i spesifikke situasjoner eller fortellinger.

MURAL

Kombiner kunde- og medarbeideropplevelsen for å ta velinformerte beslutninger som forbedrer virksomheten. MURAL lar deg bruke innebygde maler for å kartlegge reisen og vurdere ansattes ekspertise, identifisere muligheter og potensielle problemer. Dette kan bidra til å øke markedsandeler, lønnsomhet og omsetning.

Ved å kombinere disse to perspektivene i MURAL får du et helhetsbilde som hjelper deg med å prioritere og identifisere viktige fokusområder. Kundeopplevelsen er direkte proporsjonal med ansattes tilfredshet. Derfor kan en felles tilnærming skape en bedre opplevelse for de ansatte, som igjen fører til mer fornøyde kunder.

Ansattes opplevelse inkluderer potensielle problemer, systemer, verktøy, team, støttefunksjoner og interne forretningsprosesser. Samtidig inkluderer kundeopplevelse berøringspunkter, øyeblikk av engasjement, følelser og holdninger. Dette hjelper organisasjonen med å forstå markedet og betjene ansatte (og kunder) basert på deres atferd, for å forbedre deres opplevelser.

Du kan evaluere ineffektivitet for å forstå årsaken til kundenes problemer og identifisere kritiske øyeblikk. MURAL tilbyr flere maler, inkludert verktøy for å samle innsikt og analysere brukerflyt, som kan hjelpe deg med å oppnå presise resultater.

Konklusjon

Hvis du fortsatt er usikker på hvor du skal begynne, er her noen viktige trinn:

  • Identifiser ansattes personas basert på stilling og ansvarsområder.
  • Bruk maler for å gå gjennom hver fase av medarbeideropplevelsen.
  • Analyser hvert trinn (bevissthet, vurdering, beslutning, beholdning og etter ansettelse) for å identifisere styrker og svakheter.
  • Iverksett nødvendige tiltak basert på analytiske data, for eksempel nøkkelmeldinger og verdier.

Det er viktig å gjennomføre jevnlige undersøkelser for å måle medarbeiderengasjement. Dette åpner for nye diskusjoner og gir innsikt i hva som skjer på den ansattes side. I likhet med verktøy for kundeopplevelseskartlegging, bør du også kartlegge medarbeidernes reise for å skape en førsteklasses opplevelse.

Kanskje du vil se en videoversjon av denne artikkelen.
Abonner på tipsbilk.net sin Youtube-kanal.