Komplett veiledning og gratis maler

Et teamcharter er en av de mest effektive måtene å øke samarbeid og teamarbeid i et prosjekt, en bedrift eller en bedrift. Når du oppretter et slikt dokument på riktig måte, kan du motivere og oppmuntre teammedlemmene dine til å jobbe som én enhet.

Dokumentering av roller og ansvar for prosjektteamet og regelmessig gjennomgang har blitt tidens behov. Det er fordi bransjer og virksomheter endrer seg i en enestående hastighet. Bedrifter har begynt å implementere teamcharter og deres maler for å holde tritt med behovene i den digitale tidsalderen.

Vil du vite mer om teamcharter? Fortsett å lese denne artikkelen for å finne en grundig diskusjon om emnet, dets mål, fordeler, utkast og gratis maler for å veilede deg i virkelige situasjoner.

Hva er et lagcharter?

For å definere et prosjektteams eiendeler, hindringer og mål, bruker prosjekteiere eller ledere teamcharter-dokumentet. Noen ganger kan et slikt charter også skissere grensene og retningen til teamet. I et nøtteskall er det svært likt produkt- eller prosjektveikart, bortsett fra at charteret til et team bare er for et individuelt team.

Prosjektets teamcharter bør utvetydig definere ansvaret og rollene til hvert medlem av teamet. Den legger vekt på sitt fokus på teammedlemmenes leveranser og hvordan man kan lage en plan for leveranser over tid. Videre sikrer det et jevnt teamengasjement på lang sikt og under betydelige overganger i prosjektet eller virksomheten.

Den høyere ledelsen, deres underordnede, prosjektledere og prosjektteammedlemmer bør nå en konsensus før de setter opp teamcharteret. Det er ment å dempe forvirring om teamets rolle i forretningsprosessen eller prosjektet.

Mål med å lage et teamcharter

Prosjektteammedlemmers charter er en uunnværlig del av den bredere prosjektressursplanleggingsprosessen. Du bør utarbeide dokumentet med følgende mål i tankene:

 • Først definerer du prosjektets utfall som teamet skal jobbe med i form av resultater. Disse resultatene kan være tjenester, produkter eller enkle leveranser.
 • Deretter må du angi roller for teammedlemmene basert på individuelle prosjektresultater. For eksempel å tildele en front-end-utvikler, back-end-utvikler, designer, tester og markedsfører for et apputviklingsprosjekt.
 • Det tredje elementet er å definere ansvar basert på rollene. Inkluder passende klausuler for å sikre nødvendig ansvarsendring når prosjektet krever det.
 • Du må også sette opp en skikkelig relasjonskanal fra bunnnivået til toppnivået i prosjektet. Det vil sikre en passende kommandokjede for rapportering av oppgaver, feil og leveranser.
 • Til slutt bør det være et sett med spilleregler i tråd med virksomhetens retningslinjer for akseptabel atferd.
  Hvordan gå på en detox på sosiale medier

Fordeler med å bruke et teamcharter

Her er fordelene du kan forvente av et lagmedlems charter:

 • Hvis bedriftens ansatte er redde for nye transformasjoner, kan et teamcharter hjelpe dem med å komme ombord siden det fungerer som en veiledning.
 • Det hjelper også teamet eller prosjektlederen med å sette ansvarlighet på tvers av teamene for å sikre at ansatte automatisk velger oppgavene sine.
 • Teamcharter inkluderer detaljert ansvar og roller for alle teammedlemmene. Dermed kaster ikke ressurser bort tid på å gjette oppgavene sine innenfor prosjektet.
 • Bedriftsinteressenter og prosjekteiere vil kjenne til teamets formål. Det vil gjøre det mulig for den høyere ledelsen å ta strategiske beslutninger om å øke eller redusere teamstyrken.
 • Teamcharter hjelper også prosjektledere med å løse konflikter når flere team jobber aktivt med ett enkelt prosjekt.

Viktige attributter for et teamcharter

Attributter til teamcharter vil endres fra prosjekt til prosjekt. Men de følgende ti funksjonene er noe vanlige:

 • Teamets mål og oppdrag
 • Bakgrunn for prosjektet
 • Omtale av budsjett, opplæring og ressurser
 • En operativ struktur i teamet
 • Roller og ansvar for teammedlemmer
 • Beregninger for vurdering av teamprestasjoner
 • En oversikt over prosjektomfang og teamdeltakelse
 • En kommunikasjonsguide for å sette retningslinjer for teammøter
 • En liste over prosjektoppgaver og milepæler
 • Signaturer til alle teammedlemmene

Etter å ha inkludert egenskapene ovenfor, kan du bruke fantasien og kreativiteten din til å forbedre teamcharteret.

Opprette et teamcharter: trinn-for-trinn-veiledning

Det er morsomt og enkelt å forfatte teammedlemmers charter når du bruker en god mal. Du bør også foretrekke samarbeidsutforming av dokumentet i stedet for å la én person jobbe med det. Slik kan du lage en for ditt eget prosjekt eller virksomhet:

#1. Begynn med en kontekst av charteret som å identifisere interessentens forventninger, teammedlemmers bidragskapasitet, personlige forventninger og teamlederen.

#2. Send spørsmålene videre til alle medlemmene og få dem til å skrive sine egne svar.

#3. Nå er det på tide å utarbeide en misjonserklæring for teamcharteret. Du kan starte med å samle informasjon om suksessmål, mål som skal nås, verdiskapende arbeid for å støtte teamet, etc.

  Hvordan spille musikk på Amazon Echo

#4. Det neste trinnet er å lage milepæler, mål og tidsfrister knyttet til prosjektets målsetning. Her kan du forklare roller, ansvar og mentorer. I tillegg kan du nevne:

 • Hvem skal rapportere til hvem
 • Personen som skal vurdere individuelle prestasjoner
 • Hvem får plikt til å kommunisere med høyere myndighet

#5. Deretter må du lage en detaljert oversikt for ytelsesvurderingen. Du må sette opp beregninger, vurderingsintervaller, modus for evaluering og et format for poengsum.

#6. Når du har fullført innholdet ovenfor, gå videre til fysisk utskrift av dokumentet for deling. Du kan også sirkulere utkastet til charter digitalt. Uavhengig av modusen for deling, må du få en bekreftelse fra hvert teammedlem.

Her er noen av de beste gratis forslagene til lagchartermaler for å lage teamcharter av topp kvalitet for profesjonelle behov:

Veggmaleri

Veggmaleri er et populært tavleverktøy som gjør det mulig å lage teamcharter i samarbeid. Hvis du bruker teamchartermalen til dette samarbeidsverktøyet, kan du enkelt skissere de viktige elementene i teamforbindelse og kommunikasjon. Du bør også kunne spesifisere et sett med ferdigheter og konsepter som vil lede teamet ditt i fremtiden.

Det er to forskjellige versjoner av Mural team charter-malen. Ett er et eksempel på et fullført teamcharter, og et annet er den tomme utformingen av det samme dokumentet. Når du er ferdig med å lage dokumentet gjennom samarbeid, eksporter det i forskjellige former som PDF, PNG og zippet HTML med data.

Miro

Miro er nok et vellykket online samarbeidstavle for eksterne og hybride team. Den kommer også med flere gratis maler for teamcharter som du enkelt kan tilpasse. Videre kan du dele den elektroniske mallenken med hele teamet ditt for samarbeid om et selskap eller et prosjektteam.

Miro skisserer også fullstendige instruksjoner for å redigere sine gratis maler som teamcharter for et salgs- eller et akademisk team på malportalen. Du kan registrere deg gratis ved å bruke Google-kontoen din og komme i gang med å tilpasse eksempeldokumentet i henhold til prosjektet ditt. Hvis du trenger å eksportere dokumentet, kan du lagre det som et bilde, PDF eller Miro-mal.

Kreativt

Kreativt er et globalt anerkjent visuelt arbeidsområde for å lage flytskjemaer, diagrammer, infografikk og teamcharter. Den har et omfattende bibliotek med maler for ulike forretningsdokumenter, inkludert charter for prosjektteam. Dermed kan du velge den som oppfyller bedrifts- eller prosjektkravet og redigere den.

  Hvordan sette opp WordPress raskt på VPS og Cloud? [8 Solutions]

Creately tilbyr imidlertid et begrenset antall maler for teamcharter for gratisbrukere. Du kan enten velge et tre-av-tre- eller et to-til-tre-og-to-format. De tilgjengelige malene fra Creatly er egnet for lette og fokuserte teamcharterdokumenter. Når vi snakker om eksport, tilbyr den PDF-, JPEG-, CSV-, PNG- og SVG-formater.

DocFormats

DocFormats er en topprangert og pålitelig portal for forretningsdokumentmaler som arrangementsforslag, medarbeiderevalueringer, markedsføringsbrosjyrer, osv. Du vil også finne noen eksempler på dokumenter for profesjonelle team charter på denne nettsiden. Det er mer enn 10 team charter maler på DocFormats.

Biblioteket inkluderer prosjekt, helsetjenester, smidig utvikling, kolonnetype og visuelle teamcharter. Du kan laste ned RTF- og Word-filene fra portalen. Deretter kan du redigere dokumentet i henhold til dine krav.

Sample.net

Du har kanskje besøkt Sample.net for det høykvalitets og pålitelige innholdet i forretnings-, salgs- og markedsføringsdokumenter. Denne gangen oppfordrer vi deg til å besøke igjen slik at du kan få mer enn 50 bedriftsklare teamchartermaler.

Den tilbyr en rekke eksempler på dokumenter for teamoverenskomster om gruppeoppgaver, teamgrenser, teamarbeid, graderingsrubrikk, grafisk design, handlingsplan for ledelse, utøvende ledelse og mange flere.

Maldokumentene er i forskjellige filtyper. Du kan klikke på én mal for å få en sniktitt på den nedlastbare filtypen. De fleste nedlastingene er tilgjengelige i PDF-formater, så du trenger et PDF-redigeringsverktøy for å tilpasse malene.

Siste tanker

Denne artikkelen bør fungere som din referanse for teamcharter og deres maler når du trenger å lage en for prosjektet eller virksomheten din. Du kan også følge trinn-for-trinn-guiden for å lage et teamcharter nevnt ovenfor.

Dessuten introduserer artikkelen deg også for 5 populære og beste teamchartermaler som du kan bruke gratis i relevante prosjekter og forretningsdrift.

Bare det å skrive et handlingskraftig teamcharter er ikke slutten på ditt ansvar. Du må dele den på riktig måte med teamet og prosjekteierne. Du må også holde dokumentet trygt fra nysgjerrige øyne i cyberverdenen. Derfor bør du bruke hvilken som helst dokumentadministrasjonsprogramvare for enkel innholdsadministrasjon.

x