Lag en effektfull video-CV med disse 11 verktøyene

Vet du at det i gjennomsnitt sendes inn 250 søknader til en ledig stilling?

Du må skille deg ut fra resten i en konkurranse som denne for å få jobben. En av måtene å gjøre det på er ved å sende inn en video-CV. Denne artikkelen vil diskutere fordelene, tipsene og trinnene for å lage en video-CV.

Hva er video-CV?

En video-CV er en kort beskrivelse av dine kvalifikasjoner, arbeidserfaring og ferdigheter. Å sende inn en video-CV og følgebrev vil få deg til å skille deg ut fra resten og gjøre et godt inntrykk på rekrutterere.

Det viser din personlighet og hvor egnet du er for selskapet. Video-CV-er er ikke en erstatning for tradisjonelle CV-er, så sørg for at du har godt forberedte CV-er.

Fordeler med video-CV

  • Legger til troverdighet: En video-CV hjelper rekrutterere til å se den faktiske personen bak jobbsøknaden. Det gir troverdighet til profilen din, slik at du kan legge til prestasjoner, attester og mer.
  • Demonstrerer kommunikasjonsferdigheter: Kommunikasjon er en av de viktigste ferdighetene for enhver jobb. Video-CV-en viser en rekrutterer hvor interaktiv du er og hvor gode kommunikasjonsevner du har.
  • Viser kreativitet: Den lar deg vise kreativiteten din ved hjelp av en imponerende video-CV. Det vil fremheve bokstenkningen din hvis rollen ikke er designfokusert.
  • Viser entusiasme og proaktivitet: Video-CV-en er en fin måte å vise din interesse for jobbrollen.

Hvordan lage en god video-CV?

Skriv et manus

Ja, video-CV-er er vanligvis korte, og du vet kanskje allerede hva du skal si i videoen. Men å skrive et videoskript gir en sømløs flyt til videoen din. Planlegg hva du vil si, hvilke ferdigheter og prestasjoner du vil inkludere, slik at du ikke føler deg tullete senere mens du skyter den.

Forbered posisjonen din

Rekrutterere forventer stort sett ikke at du skal være en proff, men å forberede et godt opptakssted med god belysning og bakgrunn vil få deg til å se profesjonell ut. Du kan først fange og sjekke om alt er etter din smak og om det blir bra på kameraet.

  Hvordan måle arbeids-hjemmefra-produktiviteten til eksterne arbeidere

Sett opp kameraet ditt

Sett opp kameraet eller opptaksenheten i riktig vinkel og plass. Enten du bruker mobilen, telefonen, kameraet eller den bærbare datamaskinen, sørg for at kvaliteten er god.

Start opptak

Du må sannsynligvis ta noen få ganger før du får den endelige perfekte videoen. Sørg for at du tar videoer og tar tilbakemeldinger om hva som mangler og hvordan du kan forbedre det med mindre du er sikker på å finne den.

Rediger videoen

Etter at du har filmet den siste videoen, er det på tide å redigere den som en proff. Du kan ta hjelp av videoredigeringsprogramvaren og gjøre den kreativ og profesjonell.

Video CV-tips

Video-CV-er blir veldig populære blant jobbrekrutterere, og du bør ikke gå glipp av sjansen til å sende dem inn, selv om det er valgfritt. Her er noen tips for å få video-CV-en din til å skille seg ut:

  • Hold det kort: Video-CV bør være rundt 1-2 minutter, ideelt sett, med mindre du får instruksjoner fra rekruttereren din om å legge til noe og gjøre det langt.
  • Kle deg godt: Vurder video-CV-en mens du gjør et offline-intervju som du må kle deg godt for og gjøre grunnleggende sminke. Det ville hjelpe hvis du så bra og presentabel ut for videoen.
  • Snakk tydelig og sakte: Ikke føl deg nervøs siden det bare er en video, og du tar opp deg selv. Du kan øve flere ganger før du tar opp den endelige videoen, hvor du er trygg på å snakke tydelig og med en gjennomsnittlig hastighet.
  • Vær kreativ: Du bør bruke video-CV-verktøy som vi vil diskutere senere i artikkelen for å gjøre videoene dine kreative og imponerende.
  • Forbered et godt manus: Før du filmer videoen, sørg for at du skriver et detaljert video-CV-manus; du kan også få tilbakemelding på manuset for å sikre at det er perfekt.
  • Sjekk tekniske detaljer: Det vil være veldig frustrerende å se en video som ikke fungerer på nettleseren eller har en defekt. Bruk god video-CV-programvare for å sikre at du lager en video av høy kvalitet.

Her er noen populære og virkningsfulle video-CV-verktøy:

Veed.io

Veed hjelper deg med å lage en profesjonell kort video-CV for jobbsøknadene dine. Den lar deg redigere videoen og legge til kantlinjer, høydepunkter, shout-outs, undertekster, etc. Den tillater også å legge til musikk og bakgrunnslyd og har et bibliotek med opphavsrettsfri musikk.

  Løs problemet med at Forza Horizon 3 ikke starter

Den brukervennlige og brukervennlige videoredigeringsfunksjonen vil gjøre video-CV-en din proff ved å legge til filtre, beskjæring, trimming, endre størrelse osv. Veeds kreative verktøykasse har funksjoner for å legge til detaljer om tidligere arbeid og til og med legge til tidligere bedriftslogo .

Fastreel

Fastreel er en online plattform for å lage og redigere videoer. Denne programvaren har et intuitivt grensesnitt som vil hjelpe deg å lage en video-CV raskt og enkelt.

Den gir forskjellige maler som er klare til bruk, tillater fremheving av relevante ferdigheter, og legger til prestasjonene og bakgrunnsmusikken.

Plattformen har verktøy som Video Editor, Slideshow Maker, Video Trimmer, Video Merger, Crop a Video, Change Video Speed ​​og Compress a Video.

Vimeo

Vimeo er en av de populære plattformene for å lage video-CV. Den har klare til bruk, profesjonelt utformede maler for å tilpasse og lage videoen din på sekunder. Plattformen gjør det mulig å bruke bilder fra biblioteket deres for å legge til visuelle elementer.

Tilpass videoene dine ved å legge til musikk, overganger og tekst til videoen. Vimeo lar deg laste ned den ferdige videoen, sende den via e-post eller laste den opp direkte til jobbsøknaden din.

Bitedyktig

Biteable er den beste plattformen for å redigere video-CV-en din. Den lar deg legge til bakgrunnsmusikk, tekst, overlegg og titler til videoen din.

Plattformen har et bibliotek med ferdige maler for å tilpasse video-CV-en din. Gratisversjonen er tilgjengelig, men du må gå for premiumplanen for den vannmerkefrie malen.

Animaker

Animaker er enkel å bruke video-CV-maker med ulike maler for designere, markedsførere og utviklere. Plattformen har animasjon og musikk tilgjengelig for å gjøre video-CV-er mer kreative.

Applikasjonen har en gratisversjon tilgjengelig, men med betalte planer kan du lage lengre videoer og laste opp flere videoer. En av de flotte funksjonene til Animaker er at den drives av HTML 5, som vil få videoen til å spille av uten ytelsesforsinkelse i noen nettleser.

Hippo video

Hippo Video er en skybasert programvare som hjelper deg med å lage, ta opp, redigere og dele videoer. Plattformen lar deg lage video-CV via en nettstarter og Google Chrome-utvidelse og tilbyr alternativer for lyd, webkamera og skjermopptak.

Noen viktige programvarefunksjoner er video-e-post, malbygger, videotilpasning, integrasjoner og mer.

  Hva er klokkeavbrudd?

Clipchamp

Clipchamp er en programvare for videoredigering og CV. Plattformen tillater sømløs opptak av skjerm og lyd fra nettleseren din. Dra-og-slipp-funksjonen gir redigering innen minutter. Du kan legge til tekst, undertekster, merknader og minimale overganger.

Renderskog

Renderforest er en skybasert plattform for å lage videoer i løpet av minutter. Plattformen har et bibliotek med ulike maler som moderne grafisk design, modell, kreativ video-CV, Animates Video CV, Minimal Video-CV, og mer.

Det lar deg også bytte farger, fonter, stiler og musikk, ved hjelp av dette kan du lage personlige og unike video-CV.

Wideo

Wideo er en nettbasert videoopprettingsplattform som lar brukere lage videoer fra bunnen av eller bruke ferdige maler. Det vil gjøre det mulig å lage enkelt animerte video-CV. Du kan lage kreative video-CV bare ved å bruke dra-og-slipp-funksjonen på plattformen.

Typito

Typito hjelper deg med å lage fantastiske video-CV-er og lar deg legge til overleggstitler, bevegelig grafikk, klippe- og syklipp og mer. Plattformen har forhåndslagde maler for å lage tilpassede og kreative video-CV-er.

Typito tilbyr en brukervennlig videoredigerer som du kan bruke til å lage fantastiske video-CV i løpet av sekunder og imponere rekruttererne dine.

Vmaker

Vmaker er en av de beste video-CV-produsentene som lar deg lage en personlig og høykvalitets video i løpet av sekunder.

Plattformen muliggjør omkoding av video av høy kvalitet ved 4K HD, som gir utmerket klarhet. Det lar deg legge til tilpassede filtre og bakgrunner. Vmaker er tilgjengelig for Windows, Mac, iOS og en chrome-utvidelse.

Innpakning

Video-CV-er tar definitivt ikke plassen til CV-er eller CV-er, men populariteten deres øker daglig for jobbsøknader.

Det er effektivt på en måte som gjør at kandidater kan snakke med rekruttererne sine direkte. Det skaper et positivt førsteinntrykk. Jeg håper du bruker tipsene og trinnene nevnt i artikkelen for å lage din imponerende video-CV for jobbsøknadene dine.

Du kan også utforske noen beste videointervjuplattformer for raskere ansettelser.

x