Last Light Redux på Linux

Metro Last Light Redux er en gjenutgivelse av den post-apokalyptiske FPS Metro Last Light. Spillet fungerer overraskende bra på Linux og ble utgitt på plattformen. I denne veiledningen viser vi deg hvordan du installerer den på Linux.

Få Metro: Last Light Redux som fungerer på Linux

Metro Last Light Redux er hjemmehørende i Linux, og utviklerne hos Deep Silver jobber veldig hardt for å støtte Linux. Imidlertid fungerer spillet bare ved hjelp av Linux Steam-klienten. Så vi må demonstrere hvordan du installerer Steam på Linux.

Ubuntu

Hvis du bruker Ubuntu, kan du installere Steam med følgende apt install-kommando.

sudo apt install steam

Debian

På Debian Linux er det mye bedre å installere Steam direkte fra Valve i stedet for å håndtere Debians «ikke-frie» programvarelager. For å laste ned, må du bruke følgende wget-kommando nedenfor.

Wget nedlastingskommandoen vil ta Steam DEB-pakken direkte til hjemmemappen din. Denne nedlastingsprosessen vil ikke ta lang tid, siden Steam DEB-pakken er relativt liten.

wget https://steamcdn-a.akamaihd.net/client/installer/steam.deb

Når nedlastingsprosessen er fullført, må du installere Steam DEB-pakken på datamaskinen din. Ved å bruke dpkg-kommandoen nedenfor, installer den nyeste versjonen av Steam på PC-en din.

sudo dpkg -i steam.deb

Med Steam installert fullt ut, er det siste trinnet å ta vare på alle bortkommen avhengigheter som mai må korrigeres. For å rette opp disse problemene, bruk følgende apt-get install -f-kommando nedenfor.

sudo apt-get install -f

Arch Linux

På Arch Linux er Steam tilgjengelig gjennom «multilib»-programvarelageret. For å komme i gang med det, må du aktivere «multilib»-repoen. For å gjøre det, åpne filen /etc/pacman.conf, finn «multilib» og fjern #-symbolet foran den, sammen med linjer rett under det.

  Hvordan skrive en fstab-fil på Linux

Når du har gjort endringene, lukker du tekstredigeringsprogrammet og synkroniserer på nytt med Pacman ved å bruke følgende kommando.

sudo pacman -Syy

Til slutt, installer den nyeste versjonen av Steam på din Arch Linux PC med pacman-kommandoen.

sudo pacman -S steam

Fedora/OpenSUSE

På både Fedora så vel som OpenSUSE er Steam tilgjengelig for installasjon gjennom inkluderte programvarelager. Steam fra disse lagrene kjører spill fint. Flatpak-utgivelsen av Steam ser imidlertid ut til å fungere bedre på disse operativsystemene.

Flatpak

For å få Steam til å fungere via Flatpak, må du først sette opp Steam-kjøringen. Heldigvis er det veldig enkelt å sette opp Flatpak runtime. For å gjøre det, følg vår grundige veiledning om emnet.

  Hvordan chatte i Twitch-strømmer på Linux-skrivebordet med Chatterino

Etter å ha satt opp Flatpak-runtime på din Linux-PC, er neste trinn i prosessen å legge til Flathub-appbutikken. Flathub har Steam, så vel som mange andre apper. For å få det til å fungere, bruk flatpak remote-add-kommandoen nedenfor.

flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo

Når du har satt opp Flathub-appbutikken på din Linux-PC, er det siste trinnet i prosessen å installere Steam. Ved å bruke flatpak installeringskommandoen nedenfor, få Steam til å fungere.

flatpak install flathub com.valvesoftware.Steam

Spill Metro Last Light Redux på Linux

Nå som Steam er installert på din Linux-PC, start den fra appmenyen. Når den er åpen, logger du på med brukernavn og passord. Følg deretter trinn-for-trinn-instruksjonene nedenfor for å spille Metro Last Light Redux.

Trinn 1: Finn «Steam»-menyen i Steam, og klikk på den med musen. Når du klikker på den, velg «Innstillinger»-knappen for å få tilgang til Innstillinger-området. Klikk deretter på «Steam Play» for å få tilgang til Steam Play-området.

  Linux-filtidsstempler forklart: atime, mtime og ctime

Inne i Steam Play-området, sørg for at begge boksene er merket av. Disse boksene, når de er merket, aktiverer Valve Steam Play-teknologi på datamaskinen din og lar spill kjøre.

Trinn 2: Finn «BUTIKK»-knappen, og klikk på den med musen. Når du velger “BUTIKK”-knappen, får du tilgang til Steam Store.

Finn «Søk»-boksen, og skriv inn «Metro Last Light Redux» i tekstboksen. Trykk på Enter-tasten på tastaturet for å se søkeresultatene. Se deretter gjennom søkeresultatene og velg «Metro Last Light» for å få tilgang til spillets butikkside.

Trinn 3: På Metro Last Light Redux-butikksiden, finn den grønne «Legg til handlekurv»-knappen for å legge spillet til Steam-vognen din. Gå deretter gjennom prosessen med å kjøpe spillet med kontoen din.

Trinn 4: Finn «LIBRARY»-knappen, og klikk på den med musen for å få tilgang til Steam-biblioteket ditt. Derfra finner du «Metro Last Light Redux» og klikker på den. Velg den blå «INSTALL»-knappen for å laste ned og installere spillet til din Linux-PC.

Når nedlastingen er fullført, vil den blå «INSTALL»-knappen bli en grønn «PLAY»-knapp. Klikk «SPILL» for å starte spillet. Nyt, og god spilling!