tipsbilk.net

Lenovo ThinkBook Plus Gen 4 anmeldelse: Marred by E-ink

Viktige takeaways

  • Lenovos ThinkBook Plus Gen 4 er en førsteklasses bærbar PC med en vridbar OLED-skjerm og en sekundær e-blekkskjerm.
  • OLED-skjermen er levende og imponerende, men e-blekkpanelet er underveldende og vanskelig å bruke.
  • ThinkBook Plus Gen 4s høye pris, trange tastatur og mangel på utvidelsesmuligheter gjør den til et tvilsomt kjøp sammenlignet med andre 2-i-1 bærbare datamaskiner.

Tar hjem prisen «Best of CES 2023», Lenovos ThinkBook Plus Gen 4 (introdusert som «ThinkBook Plus Twist»), er en førsteklasses forretningsnotatbok som passer for halvanstrengende arbeid, videomøter og tilfeldig surfing. Den har et suverent høyttaleroppsett, en livlig og vridbar hoved-OLED-skjerm, og, unikt, en sekundær e-blekk-skjerm.

Mens den fargerike 12-tommers e-blekkskjermen lindrer litt belastning på øynene, slutter fordelene stort sett der. Legg til et trangt tastatur, et astronomisk prispunkt og liten mulighet til å utvide eller oppgradere, og ThinkBook Plus Gen 4 faller på vei til fordel for overlegne (og rimeligere) 2-i-1 bærbare datamaskiner.

Lenovo ThinkBook Plus Gen 4

$1368 $1550 Spar $182

Mens Lenovo ThinkBook Plus Gen 4 2-i-1 bærbar PC har noen forløsende kvaliteter, kommer den til slutt til kort med å levere funksjoner som matcher prispunktet på $3000. Nyt hoved OLED-skjermen; unngå e-blekkpanelet for enhver pris.

Operativsystem Windows 11

CPU 13. generasjons Intel Core i7-1355U

GPU integrert Intel Iris Xe

RAM 16 GB DDR5

Lagring 512 GB

Batteri 56Wh

Skjerm (størrelse, oppløsning) 13,3 tommer, 2880 x 1800

Kamera FHD 1080p

Porter 2x Thunderbolt 4, 1x 3,5 mm hodetelefon- og mikrofonkontakt

Vekt 2,98 lbs (1,35 kg)

Merke Lenovo

Fordeler

  • Utmerket hoved OLED-skjerm
  • Fantastiske høyttalere
  • Roterende hengseldesign

Ulemper

  • Forferdelig e-blekkpanel
  • Ukomfortabelt tastatur og styreflate
  • Utrolig pris

Design: Neat Concept, Feilaktig utførelse

Sergio Rodriguez / MakeUseOf

Uten tvil det viktigste aspektet ved ThinkBook Plus Gen 4, det vridbare hengslet og de doble skjermene er flotte på papiret – men kommer til kort der det teller.

Den roterbare skjermdesignen er fantastisk for å presentere for et publikum eller vise en rask grafikk til en kollega som sitter ved siden av deg. Som en ekstra bonus er OLED-skjermen fantastisk – det er e-blekkpanelet som får meg til å klø meg i hodet. Mer om det senere, men. På det generelle utseendet og følelsen.

Med et kult grått chassis og en helmetalldesign er dette en elegant og polert bærbar design – det er ingen tvil om det. Spørsmålet er om du liker utseendet til e-blekkpanelet eller ikke, som er på full visning for verden med mindre du har rotert OLED-panelet vendt bort fra tastaturet.

Til tross for ThinkBook Plus Gen 4s MIL-STD 810H pålitelighetsstandard, stiller dette spørsmålstegn i holdbarhetskolonnen. Der den bærbare datamaskinen vanligvis har et metalldeksel som beskytter skjermen inni, har denne glasset vendt mot himmelen eller bakken uansett hvordan du snur den. En kvalitetskoffert og litt planlegging kan gå langt i å beskytte investeringen din på flere tusen dollar.

  Hvordan bruke VLOOKUP med flere kriterier

Med en vekt på 1,35 kg er ikke dette den letteste bærbare datamaskinen i verden, men det er en respektabel vekt som gir en førsteklasses følelse i hånden.

OLED-skjerm: Full av liv

Sergio Rodriguez / MakeUseOf

Den viktigste 13,3-tommers OLED-skjermen er der denne 2-i-1 virkelig skinner. Enten du jobber hardt eller slapper av for å nyte noen episoder, vil den livlige og respektabelt lyse (ved 400 nits) skjermen ikke skuffe deg.

Denne skjermen gir en sterk kontrast til det middelmådige e-blekkpanelet og er en skjerm jeg faktisk liker å jobbe på. Fargene kommer godt frem, oppdateringsfrekvensen på 60 Hz er ikke ekstremt jevn, men den er heller ikke for shabby, og 13,3 tommer er en fin størrelse for de fleste oppgaver.

E-Ink Display: Hvem skal du ringe til?

Sergio Rodriguez / MakeUseOf

Ett ord kommer til tankene når jeg tenker på ThinkBook Plus Gen 4s 12-tommers e-blekkskjerm: ghosting.

Seriøst, denne tingen er nesten umulig å bruke for produktivitet. Leser du ett avsnitt? Sikker. Rull ned for å lese avsnittet etter det? Jeg håper du er klar for lange oppdateringstider og svimlende spøkelseseffekter mens du blar.

Og er ikke e-blekk ment å spare betydelig batterilevetid? Som jeg diskuterer senere i anmeldelsen, er det rett og slett ikke tilfelle. Det virker som det gjør det motsatte, tygge seg gjennom produktivitetstiden din i et misforstått forsøk på å skille seg ut fra mengden.

Ytelse: Håndterer det meste fungerer bra

Sergio Rodriguez / MakeUseOf

Et område ThinkBook Plus Gen 4 ikke skuffer er ytelsen. Fullpakket med avansert Intel-maskinvare (og det burde vært til denne prisen), det er nok prosessorkraft her til å håndtere de fleste daglige oppgaver med letthet. Å sjekke e-posten din, ta notater, surfe på nettet og litt lett til moderat bilde- og videoredigering er ikke noe problem for 13. generasjons Intel Core i7-1355U og 16 GB DDR5X RAM som finnes i denne bærbare datamaskinen.

Du kan til og med kjøre noen lettere spill som Minecraft eller Rocket League, men som et resultat av den integrerte Intel Iris Xe-grafikken, bør du ikke forvente å skru opp innstillingene i favoritttitlene dine og opprettholde 60FPS (eller til og med 30FPS i mange tilfeller ).

Jeg kjørte ThinkBook Plus Gen 4 gjennom både PCMark og Geekbench, og som du kan se fra resultatene, er den generelle ytelsen definitivt respektabel, men slår ikke helt høyere systemer.

2022 MacBook Air, en annen vanlig bærbar PC for produktivitet, fikk en enkeltkjernescore på 2575 på Geekbench sammenlignet med ThinkBooks 1838. Multicore-poengsummen mellom de to bærbare datamaskinene er på samme måte uoverensstemmende, med Air som tilbyr 9.649 til ThinkBooks 6.799.

OpenCL GPU-poengsummen er den store differensiatoren her (til ingen overraskelse), med MacBook Airs 25 256 mer enn en dobling av ThinkBook Plus Gen 4s 12 660 rating.

  10 beste tablåalternativer for bedre beslutningstaking

Gjennomsnittlig PCMark-poengsum er rundt 5 100, så ThinkBook overgår den gjennomsnittlige bærbare datamaskinen med en vurdering på 5 662.

Åpne så mange Chrome-faner du trenger; bare ikke forvent å gni albuene med NASAs superdatamaskin.

Høyttalere: Ikke behov for oppgraderinger

Da jeg kastet på meg den klassiske julefilmen The Polar Express, ble fokuset mitt først trukket til de livlige fargene på hoveddisplayet. Det ble raskt overskygget av klar, stansende lyd som brølte ut og fanget oppmerksomheten min.

«Wow,» tenkte jeg for meg selv, «man får vanligvis ikke høyttalere som dette på en bærbar bedrift.» Jeg hadde ikke forventet at det skulle komme skarp, blomstrende lyd fra ThinkBook Plus Gen 4, men jeg ble positivt overrasket. Ved maksimalt volum er det definitivt for høyt til å nyte komfortabelt med mindre den bærbare datamaskinen sitter et betydelig stykke unna. Dette gjør det til et flott alternativ for ambient musikk under ferier eller familiesammenkomster.

Dolby Atmos er å takke for den rike, fulle lydkvaliteten som er tilgjengelig på ThinkBook Plus Gen 4. Dette er et stort pluss for 2-i-1, selv om jeg vil tenke to ganger på å skyte ut pengene dine for en fancy sløyfe på en kjeledress skuffende pakke.

Webkamera og mikrofoner: gjørmete, men gode nok

FHD 1080p-webkameraene er ikke noe å skrive hjem om. De gjør jobben med den vanlige uskarpheten og kornetheten du finner på de fleste integrerte bærbare webkameraer.

Du vil ikke ta den neste spillefilmen med Lenovos ThinkBook. Men du kan absolutt komme deg gjennom et videomøte med en gruppe kolleger.

Når det gjelder dual-mic-arrayet, vil du se en merkbar forbedring i forhold til webkamerakvaliteten. Under en testsamtale sa mottakeren at de klart kunne forstå meg uten behov for justeringer i posisjonering eller innstillinger.

Tastatur og styreflate: Stiv og trang

Sergio Rodriguez / MakeUseOf

Når det gjelder bærbare bedrifter, er skriving nøkkelen. Det er nettopp derfor jeg skulle ønske at tastaturet til ThinkBook Plus Gen 4 ikke var så trangt.

Selv om den bare har en 13-tommers ramme å jobbe med, vil jeg mye heller velge å få gjort notater på en MacBook Air enn denne versjonen av Lenovos ThinkBook. Skrivefeil etterfulgt av frustrerte backspaces var en vanlig hendelse. Enda verre, skrivefølelsen på tastaturet etterlater noe å være ønsket. Jeg har anmeldt (og likte) Lenovos ThinkPad E14 Gen 2, slik at jeg kan respektere et fjærende, flytende ThinkPad-tastatur når fingrene mine kommer over et. Plus Gen 4, på den annen side, føles stiv og robotaktig; Jeg kan ikke la være å tenke «jeg vil mye heller bruke et eksternt tastatur» når jeg legger hendene på det kalde grå eksteriøret.

Dessverre for styreflaten overføres mange av de samme klagene. Det er en anstendig størrelse, og jeg hadde ingen problemer med å rulle og bruke trykkbevegelsen til å venstreklikke. Å trykke styreflaten ned er imidlertid der irritasjonen begynner. Det er ikke klart hvor venstreklikket slutter og høyreklikkområdet begynner, noe som fører til vanlige tilbakemeldinger etter å ha prøvd å åpne en lenke i en ny fane. De haptiske tilbakemeldingene fra klikkene føles også stive og ubehagelige, noe som får meg til å ønske meg en vanlig gammel mus til å følge med på nettlesingen.

  Hva er XDR Security? De 7 beste løsningene for bedriften din

Penn: Kult, men unødvendig

En smart inkludering, Lenovo Base Pen 4.0 kan hjelpe med improviserte notater eller skisser, men på slutten av dagen er det nesten alltid lettere å åpne opp en tom tekstfil og la fingrene gjøre skrivingen.

E-blekkskjermen ville gi Base Pen et større formål, men siden det nesten alltid er en smerte å bruke, endte jeg opp med å skrive av penntilbehøret som en nyhet. Kombinert med OLED-skjermen utgjør den et anstendig digitalt kunstnettbrett, så det er et glimt av forløsning i den forstand.

Det er heller ikke noe sted å oppbevare pennen på selve den bærbare datamaskinen, noe som betyr at du enten må se etter et etui som har en lomme for å holde den, eller så må du holde styr på en flytende pekepenn ved siden av laderen og ThinkBook Plus. Gen 4 selv.

Batteri: Ikke gå langt fra en stikkontakt

Batteriet på 56 Wh som finnes i ThinkBook Plus Gen 4, konkurrerer ikke med det beste av det beste, og det kommer heller ikke i nærheten. I gjennomsnitt klarte jeg å bruke mellom fem og seks timers batterilevetid på en enkelt lading, avhengig av oppgaven.

Det er ikke engang en hel dag med jobb, enn si nok batteri for litt avslapning etter jobb. Hvis du vil være produktiv, hold laderen i nærheten. Det er noen gode nyheter: 65W-ladeadapteren er ganske rask, og lader opp batteriet til min vurderingsenhet på rundt 45 minutter.

Så hvis du kan holde deg bundet til en stikkontakt (som ikke er noe du vanligvis vil ha ut av en bærbar datamaskin) eller ta med deg en batteribank, kan hurtiglademulighetene spare deg for en hodepine med lavt batterinivå i midten.

Tilkobling: Begrenset, men utvidbar

Sergio Rodriguez / MakeUseOf

Når du ser på kantene til Lenovo ThinkBook Plus Gen 4, er det en god sjanse for at du ikke vil bli imponert over det tilgjengelige portutvalget.

Du finner totalt to Thunderbolt 4-porter (en på hver side), og en enkelt 3,5 mm hodetelefon- og mikrofonkontakt. Det er det.

Heldigvis er det enkelt nok å utvide dette tilkoblingsutvalget. Koble til en rimelig USB-C-hub, og du har tilgang til alt du måtte trenge for arbeid og avslapning.

Bør du kjøpe Lenovo ThinkBook Plus Gen 4?

Med mindre du er i desperat behov for en 2-i-1 bærbar PC som har både en OLED-skjerm og en fargeskjerm med e-blekk, kan jeg ikke anbefale Lenovo ThinkBook Plus Gen 4.

Prisen på $3000+ er rett og slett for høy til å rettferdiggjøre myriade av ulemper i flere viktige aspekter av den bærbare datamaskinen. Det er bedre å ofre det uhyggelige e-blekkpanelet og spare litt seriøs deig ved å velge en annen 2-i-1 som Microsoft Surface Pro 9 eller Lenovos egen Yoga 9i.

Lenovo ThinkBook Plus Gen 4

$1368 $1550 Spar $182

Mens Lenovo ThinkBook Plus Gen 4 2-i-1 bærbar PC har noen forløsende kvaliteter, kommer den til slutt til kort med å levere funksjoner som matcher prispunktet på $3000. Nyt hoved OLED-skjermen; unngå e-blekkpanelet for enhver pris.

x