(LØST) Skriver bare ut en halv side på Windows 10

Skrivere er en av de sjeldne maskinvareenhetene som kobles til via en USB-port, men som til tider er utrolig vanskelige å bruke. Når du får et problem med skriveren din, kan du ende opp med å bruke timer på å prøve å fikse det.

Fix Printer skriver bare ut halve siden

Hvis du prøver å skrive ut et dokument og skriveren din bare skriver ut en halv side, kan det være flere årsaker, og de er kanskje ikke alle relatert til skriveren.

  Slik bruker du virtuelle skrivebord på Windows 11

Prøv først å skrive ut en testside. Sjekk skriverens håndbok for å se hvordan den skriver ut en testside. Noen skrivere har en dedikert knapp eller et alternativ på skriverens kontrollpanel på enheten. Hvis testsiden skrives ut bra, kan du prøve reparasjonene nedenfor.

Hvis utskriftskvaliteten er kompromittert, dvs. at det ikke er nok blekk til å skrive ut alt, kontroller blekknivåene i patronene og fyll dem på igjen om nødvendig.

1. Sjekk skriverkonfigurasjonene

Skriveren kan være konfigurert til å skrive ut på et mindre papir mens dokumentet er opprettet på et større papir. Sørg for at du kjenner papirstørrelsen du har matet inn i skriveren.

Åpne Kontrollpanel.
Gå til Maskinvare og lyd>Enheter og skrivere.
Høyreklikk på skriveren og velg Skriverinnstillinger fra hurtigmenyen.
Gå til rullegardinmenyene Originalstørrelse og Utdatastørrelse.
Velg sidestørrelsen du har matet inn i skriveren i begge rullegardinmenyene.
Klikk på Bruk og prøv å skrive ut på nytt.

  Hvordan fabrikkinnstille Windows 10 og hvorfor du bør

2. Sjekk sidestørrelsen på dokumentet

Kontroller at sidestørrelsen for dokumentet samsvarer med størrelsen på papiret som mates inn i skriveren. Metoden for å endre sidestørrelsen på dokumentet vil variere basert på appen det er åpent i og som du skriver ut fra.

I Microsoft Word;

Åpne dokumentet.
Gå til fanen Layout.
Åpne rullegardinmenyen Størrelse og velg riktig størrelse.
Prøv å skrive ut dokumentet.

3. Avinstaller og installer skriveren på nytt

Skriveren kan ikke ha kalibrert riktig da du installerte den, eller kalibreringen kan ha blitt ødelagt. Den enkleste måten å fikse dette på er å avinstallere skriveren og installere den på nytt.

  Slik får du tilgang til MsConfig i Windows 10

Åpne Innstillinger-appen med Win+I-hurtigtasten.
Gå til Enheter.
Velg kategorien Skrivere og skannere.
Velg skriveren din og klikk Fjern enhet
Koble fra skriveren og start systemet på nytt.
Koble til skriveren igjen og den installeres automatisk.
Prøv å skrive ut dokumentet.

4. Bytt app

Problemet kan være med appen du prøver å skrive ut fra. Prøv å endre den. Alternativt kan du prøve å lagre dokumentet som en PDF og deretter skrive det ut.

Konklusjon

Siden du velger for skriveren og størrelsen den er konfigurert til å skrive ut på fra appen, skal alltid samsvare. Hvis det ikke gjør det, vil utskriftene dine bli feil. Hvis du ikke kan endre størrelsen på papiret et dokument er opprettet for, f.eks. en konvolutt eller brosjyre, endre størrelsen som skriveren er konfigurert til å skrive ut på.