MacBook-lyd som knitrer? Her er de 8 beste måtene å fikse det på

Selv om MacBooks har flotte innebygde høyttalere, er de fortsatt utsatt for lydproblemer. Noen brukere rapporterer knitrende lyder mens de lytter til lyd på MacBook-ene sine, og hvis du er en av dem, her er alt du kan gjøre for å løse det.

1. Start Mac-en i sikkermodus

Vi foreslår at du bruker sikker modus som det første trinnet for å diagnostisere lydproblemene på Mac-en. Den grunnleggende ideen bak oppstart av MacBook i sikker modus er at den kjører datamaskinen med et minimum av apper og spesifikke optimaliseringer, slik at du raskt kan finne ut av problemene med appen din.

Så hvis du starter datamaskinen i sikker modus og problemet er løst, er det høyst sannsynlig at noen apper forårsaket det. På denne måten kan du avinstallere apper du mistenker å stå bak denne feilen individuelt og se om MacBook-en din spiller av lyd uten å sprekke etterpå.

2. Oppdater Mac og apper

Å oppdatere Mac-en og dens apper er kanskje det mest populære rådet for å fikse MacBook-feilene dine. Det er fordi programvareoppdateringer vanligvis gir feilrettinger som kan løse de fleste problemer du møter på en Mac.

I ditt tilfelle kan en macOS-oppdatering fikse eventuelle lydknatringsproblemer forårsaket av utdatert programvare eller mulige feil på MacBook. For å oppdatere macOS, gå til Systeminnstillinger > Generelt og velg Programvareoppdatering til høyre. Så snart du gjør dette, vil Mac-en automatisk se etter tilgjengelige oppdateringer.

På samme måte, hvis du har problemer med lydknirking i en bestemt app, kan du prøve å se om en nyere versjon av appen er tilgjengelig og oppdatere den. Med mindre du lastet ned appen fra nettet, åpner du App Store-appen og klikker på Oppdateringer i venstre sidefelt for å se etter tilgjengelige oppdateringer.

3. Sørg for ingen konflikter i lydenheter

Hvis du har installert flere lydenheter på MacBook-en din – USB, mikrofoner eller til og med hodetelefoner – er det best å fjerne dem alle én etter én.

Det er noen ganger mulig å ende opp med problemer på grunn av enkle konflikter mellom ekstra programvare eller maskinvare på en datamaskin. Faktisk kan det være tilfellet her med lyden knitrende problemet på din MacBook også.

4. Kjør Apple Diagnostics

Apple Diagnostics er et gratis verktøy fra Apple som kan se etter maskinvareproblemer. Så i dette tilfellet vil bruk av Apple Diagnostics være svært nyttig for å hjelpe deg med å finne ut hvilken komponent som er feil her.

Nå, avhengig av om Mac-en din er drevet av Intel eller Apple-silisium, har du forskjellige måter å gjøre dette på.

På en Apple Silicon Mac, følg disse trinnene for å kjøre Apple Diagnostics:

 • Start opp Mac-en og hold inne strømknappen mens den starter opp.
 • Når oppstartsalternativene vises, trykk og hold nede Kommando + D på tastaturet til skjermen blir svart.
 • Du vil bli bedt om å velge et språk. Deretter, når du blir bedt om bekreftelse for å kjøre diagnostikk, velger du Jeg godtar.
 • På en Intel Mac, her er hva du må gjøre for å kjøre Apple Diagnostics:

 • Start Mac-en og hold inne D-tasten mens Mac-en starter opp.
 • Slipp tasten når du ser en fremdriftslinje.
 • Når Apple Diagnostics starter, vil den sjekke Mac-en din for maskinvareproblemer som påvirker systemet og foreslå løsninger med referansekoder og beskrivelser.

  5. Sjekk lydinnstillingene dine

  Har du nylig endret MacBook-lydinnstillingene? Selv om du ikke gjorde noen endringer, ville du bli sjokkert over å finne ut at noen tredjepartsprogrammer kan fikle med lydinnstillingene dine – så pass på dem!

  For å sjekke lydinnstillingene dine på macOS, gå til Systeminnstillinger > Lyd og se om noe har endret seg. Rull ned og senk utgangsvolum-glidebryteren og se om det lindrer MacBook-en din med lyd-knitring.

  Du kan også justere Balanse-glidebryteren rett under hvis en av MacBook-høyttalerne er høyere enn den andre.

  6. Endre samplingsfrekvensen for lyd

  Selv om dette definitivt ikke er en løsning som passer for alle, kan tilpasning av samplingsfrekvenslyden noen ganger løse MacBooks lydproblemer. Så følg disse trinnene:

 • Gå til Launchpad.
 • Skriv «audio midi setup» i søkefeltet og klikk på det første resultatet.
 • Velg MacBook-høyttalerne fra det nylig lanserte Audio Devices-vinduet.
 • Klikk nå på boksen ved siden av Format for å få opp en rullegardinmeny.
 • Velg en annen frekvens enn standardfrekvensen.
 • Det er det. Hvis lyden knitrende problemet på Mac-en dukket opp på grunn av en samplingsfrekvens som ikke støttes, bør det løses nå. Etter at du har gjort endringene, spill det du spilte før og se om du fortsatt møter lyden på MacBook-en din.

  7. Se etter CPU-overbelastning

  Hvis CPU-en til Mac-en din er overbelastet, kan det føre til en haug med problemer som lav batterilevetid (i seg selv forårsaket av overdreven oppvarming), dårlig ytelse på grunn av generell ressursmisbruk og, i noen tilfeller, til og med problemer med lyden.

  Dette er grunnen til at det er viktig å sjekke for CPU-overbelastning fra tid til annen (og avslutte overdrevne oppgaver hvis det virker hensiktsmessig). Slik gjør du det:

 • Trykk på Kommando + Mellomrom for å få frem Spotlight-søk.
 • Skriv inn «Activity Monitor» og klikk på det første resultatet.
 • Gå til CPU-fanen.
 • Så snart du gjør dette, vil du umiddelbart få et klart bilde av alle prosessene som kjører på datamaskinen din, sammen med minneverdien de spiser opp. Nå, hvis du oppdager at for mange ubrukelige prosesser spiser opp ressursene dine, vil det være best å fjerne dem.

  For å gjøre det, dobbeltklikk ganske enkelt på en app og velg Avslutt. Appen vil bli avsluttet umiddelbart.

  Gjenta denne prosessen hvis du har andre unødvendige prosesser og se om dette har en effekt på å fikse lydens knitrende lyder i MacBook-en din.

  8. Tilbakestill Macens NVRAM

  Vi foreslår å tilbakestille Macens NVRAM, siden den lagrer viktige systeminnstillinger, inkludert voluminnstillinger, alternativer for oppstartsdisker og mer. Å tilbakestille den kan hjelpe deg med å fikse eventuelle problemer forårsaket av programvarefeil, brå nedleggelser, etc., og starte på nytt.

  Hvis du eier en Apple Silicon Mac (M1, M2 og M3), vil NVRAM automatisk tilbakestilles når du starter systemet på nytt. Men hvis du eier en Intel Mac, følg disse trinnene:

 • Trykk på strømknappen og trykk og hold umiddelbart nede Kommando + Tilvalg + P + R på tastaturet.
 • Hold tastene nede i ca. 20 sekunder til Mac-en starter på nytt. Du kan høre Mac-ens oppstartslyd en gang til eller se Apple-logoen mer enn én gang.
 • NVRAM-en vil bli tilbakestilt ved neste oppstart, og du bør nå være fri for problemer med lyd-knitring på Mac-en.

  Løse lydproblemer på MacBook

  Vi håper feilsøkingstrinnene som er oppført ovenfor, hjalp til med å løse problemer med lydknatring på MacBook-en din. Men hvis ingen av de potensielle løsningene fungerte i din favør, anbefaler vi at du besøker din nærmeste Apple Store. Tross alt kan det være et maskinvareproblem med høyttalerne, så å få testet MacBook-en din av en profesjonell ville være det riktige grepet.