ManageEngine OpManager gjør overvåking enkel og effektiv

Å bruke en nettverksovervåkingsløsning som ManageEngine OpManager er avgjørende for moderne internettbrukere som hele tiden er på nettet for å drive sine virksomheter og andre aktiviteter.

Årsaken er nettsikkerhetsproblemer som datalekkasjer, hacks, løsepengeprogramvare, virus osv. som plager verden. I tillegg møter brukere nedetider, forsinkelser, nettverksbrudd, overbelastninger og ytelsesproblemer.

Alle disse er farlige for organisasjonen din og kan forårsake tap av data, økonomisk og omdømme.

Så det er avgjørende å kontinuerlig utføre server- og nettverksovervåking ved hjelp av en dedikert programvareløsning som OpManager.

En server og nettverksutførende programvare kan hjelpe deg med å overvåke hver aktivitet i nettverkene, serverne og forskjellige typer systemer du bruker. Den kan oppdage årsaken til et problem og varsle deg umiddelbart slik at du kan iverksette tiltak for å løse det.

La oss snakke om OpManager og finne ut hvordan det kan hjelpe deg.

Hva er ManageEngine OpManager?

ManageEngine OpManager er et robust nettverksovervåkingsverktøy som bedrifter og fagfolk kan bruke til å overvåke rutere, brannmurer, trafikk, svitsjer, IP-er, konfigurasjoner, applikasjoner, VM-er, servere, trådløse LAN-kontrollere, lastbalansere, lagringsenheter og skrivere for ytelse og feil.

Denne omfattende, ende-til-ende overvåkingsprogramvaren lar deg få dypere innsikt i disse enhetene, slik at du kan oppdage problemer og fikse dem og også forbedre ytelsen. Det er en rimelig og brukervennlig nettverksovervåkingsløsning som bedrifter av forskjellige former og størrelser kan bruke for å være årvåkne og opprettholde servicevennlighet.

ManageEngine OpManager har levert server- og nettverksovervåking i mer enn 15 år nå og er en pålitelig løsning i bransjen.

Nøkkelfunksjoner i ManageEngine OpManager

Noen av hovedfunksjonene til OpManager er:

#1. Nettverksovervåking

Nettverk er som ryggraden i en bedrift, enten det er en bedrift eller liten. Et nettverksbrudd har potensial til å hemme produktiviteten og forårsake skade.

Ved å bruke en nettverksovervåkingsløsning som OpManager kan du forutse nettverksbrudd raskt og løse problemene proaktivt. OpManager vil overvåke alle nettverkstjenestene dine for ytelse, slik at du kan oppdage ytelsesproblemer raskere og gjenopprette ytelsen.

Ved å få dyptgående innsikt i din IP-baserte enhets helse, ytelse og tilgjengelighet i sanntid. Du kan også overvåke trafikkflyt, rutere, brytere og båndbreddeutnyttelse. Dette vil hjelpe deg med å forbedre ytelsen og opprettholde et overbelastningsfritt organisasjonsnettverk for å holde driften i gang.

 • OpManager kan kontinuerlig overvåke nettverkets oppetider og nedetider og pinge de overvåkede enhetene etter de angitte intervallene. Hvis den oppdager pakketap eller nedetider, vil den varsle deg raskt.
 • Den kan overvåke enheter som bruker SSH, VMware native API, Telnet, WMI og SNMP for beregninger som hastighet, ressursutnyttelse, prosessortid, inaktiv tid osv. Det vil hjelpe deg med å feilsøke minne og CPU-flaskehalser.
 • Den kan overvåke trafikkmønstrene til en enhet for innsikt som grensesnitttrafikk og siste undersøkelsesverdi og filtrere nettverkstrafikk etter periode. NetFlow-modulen fra OpManager gir dypere nettverkssynlighet med støtte for sFlow. NetFlow, IPFIX, jFlow, etc.
 • OpManager kan overvåke pakketap på grunn av kasseringer og feil og redusere sannsynligheten for dem.
 • Den utnytter IP-SLA fra Cisco for å overvåke WAN, og WAN Round Trip Time Monitor av OpManager forteller informasjon om WAN-koblingsforsinkelse, rundturstid, båndbreddeutnyttelse og andre aspekter ved ytelse for å oppdage og fikse WAN-ytelse.

#2. Fysisk og virtuell serverovervåking

La OpManager overvåke dine fysiske og virtuelle servere for å sikre at de kjører med maksimal ytelse døgnet rundt. Den kan overvåke VMware-, Hyper-V-, Xen-, Nutanix HCI- og Citrix-servere.

  Internett-datasøkemotor for sikkerhetsforskere

OpManager kan kontinuerlig overvåke en servers komponenter som minneforbruk, CPU-bruk, diskbruk, I/O, nettverk, prosesser, URL-er, skript, hendelseslogger, etc., via WMI- og SNMP-protokoller.

 • Den kan overvåke Windows-tjenester som FTP, Alerter, Net Logon, Print Spooler, IAS, DHCP Server, etc. Hvis noen av dem mislykkes, kan du konfigurere OpManager til å starte tjenestene og serveren på nytt automatisk.
 • OpManager kan oppdage hver prosess som kjører på serverne med sine detaljer som prosessnavn, prosess-ID, prosessargument og prosessbane.
 • Du kan oppdage påloggingsfeil på grunn av kontosperringer, dårlige passord, loggmanipulering, mislykkede påloggingsforsøk osv.
 • Verktøyet lar deg overvåke URL-er og se etter tekst på nettsiden. Det vil hjelpe deg med å finne den manglende teksten og bli varslet hvis nettstedet ditt er kompromittert.

#3. Trådløst nettverksovervåking

Få omfattende trådløs nettverksstatistikk for tilgangspunkter, brytere, rutere, Wi-Fi-systemer og mer. OpManager vil også hjelpe deg med å overvåke trådløs nettverkstrafikk og Wi-Fi-styrke og gir detaljert innsikt i helsen og tilgjengeligheten til det trådløse nettverket ditt.

 • OpManager kan automatisere regelmessig vedlikehold og overvåkingsoppgaver, noe som reduserer manuell innsats og tid.
 • De kraftige verktøyene for nettverksvisualisering lar deg forstå det trådløse nettverkets topologi og effektivt administrere dem.
 • Du kan spore kritiske beregninger angående nettverksbruk, inkludert byte som overføres, CPU, minne, diskutnyttelse, antall brukere, tilgangspunkter, etc.

#4. WAN-overvåking

OpManager bruker Ciscos IPSLA-teknologi for å tillate deg å overvåke og visualisere WAN-koblingers tilgjengelighet, trafikkdetaljer og rundreisetid (RTT). Det kan også hjelpe deg med å feilsøke WAN-koblingers ytelses- og utfallsproblemer ved å se på detaljerte rapporter og dashboards.

Som et resultat kan du ligge i forkant av konkurrentene dine, og sikre at de virksomhetskritiske appene dine alltid er tilgjengelige og oppfyller SLAer.

 • OpManager bruker SNMP for å hente lenkenes ytelsesstatistikk ved å sende en spørring til Ciscos rutere.
 • Konfigurasjonsveiviseren kan også konfigurere IPSLA-parametere for å overvåke WAN-helsen.

#5. Cisco ACI-overvåking

Få en detaljert oversikt over hele Cisco ACI-infrastrukturen sammen med kontrolleren din for å overvåke aspekter som leietakere, endepunktgrupper og struktursvitsjer ved hjelp av OpManager. Det vil gi en enhetlig plattform for administratorer for å spore effektiviteten og helsen til ACI-miljøet sammen med tilhørende komponenter.

OpManager bruker API-tilgangslegitimasjonen til Cisco for å samhandle med organisasjonens SDN-miljø for å overvåke ACI-enheten og komponentene. Fra sammendragssiden til ACI får du de nødvendige dataene om den oppdagede ACI-modellen og annen informasjon, som:

 • Kontrollørens tilgjengelighetstidslinje
 • Nylige feil i ACI
 • APIC-sammendragstabell for helse- og tilgjengelighetspoeng

Videre kan OpManager automatisk plotte ACI-miljøets topologikart slik at du kan se APIC-kontrolleren, bladene og ryggradene i nettverket og sammenkoblingen mellom dem.

 • Med Fabric-fanen får du en layout av alle programvarekomponentene og nettverkene i ACI-miljøet i form av en 3-lags arkitektur. Når du starter oppdagelsen, blir komponenter som blader, pigger, superrygger, helsepoeng, node-ID og pod-ID automatisk lagt til OpManager.
 • Med OpManager kan du gå ned til hver leietaker og dens sammendragsside med data om tilkoblede applikasjonsprofiler, VRF-er, brodomener, endepunktgrupper og helsepoeng for leietakere.
 • Ved å bruke et dedikert SDN-dashbord med personlig tilpassede widgets som SDN-inventar, alarmer osv. får du raskt nødvendig informasjon om ACI-miljøet.

#6. Lagringsovervåking

Du kan overvåke lagringsenheter som båndbiblioteker, lagringsarrayer og fiberkanalsvitsjer ved å bruke OpManagers funksjoner som monitorer for kapasitetsutnyttelse og trendgrafer for lagringsvekst.

Den integrerte lagringsovervåkingsfunksjonen fra OpManager vil gi deg friheten til å administrere hele nettverkslagringsenhetene dine i bare én rute. Den tilbyr også sofistikert ytelsesovervåking og rapportering sammen med funksjoner som diskskriving/lesestatistikk.

 • Du kan konfigurere terskler og tilordne en alvorlighetsgrad for alarmer og hendelser
 • Ved å utnytte SNMP, SMI-S, CLI eller leverandørspesifikke APIer, kan du oppdage og overvåke RAID-er i nettverket.
 • OpManager tilbyr asset management og gir detaljer om logiske og fysiske eiendeler. Den lar deg også se tilgjengelighet, helse og bruk av lagrings-RAIDer og motta varsler om programvare- og maskinvareproblemer, sensorfeil og stasjonsfeil.
  Fiks Premiere Pro Det oppstod en feil under dekomprimering av lyd eller video

#7. Distribuert nettverksovervåking

OpManager har en sterk Probe-Central-arkitektur, som gjør det mulig å enkelt skalere den basert på bedriftens ekspansjon og vekst uten å påvirke påliteligheten.

Sonden er konfigurert på eksterne nettverksovervåkingsnettsteder med den sentrale serveren designet for å tilby nødvendig nettverkssynlighet overalt. Den rapporterer ytelsesstatistikk og nettverkshelse over flere eksterne prober. Slik gjør OpManager distribuert overvåking enkel.

 • Den har en funksjon – Smart Upgrade for å forenkle og optimalisere bedriftsutgavens oppgraderingsprosess slik at du kan dra nytte av de nyeste funksjonene og egenskapene.
 • Du kan se en enhets øyeblikksbildeside som tilhører et gitt problem fra OpManagers sentrale serverwebklient. Du kan også se probenes CPU, minne brukt, diskplass og tilgjengelighet.
 • En sonde på hvert sted utfører skaleringsoppgaver som kartlegging, feilovervåking, oppdagelse og interaksjon med den sentrale serveren.
 • Du kan eliminere språkbarrierer ved hjelp av statistikk på tvers av Central og Probe på språket du velger.

#8. Nettverksvisualisering

Visualiser nettverksinfrastrukturen din enkelt med OpManager og reduser kompleksiteten på grunn av virksomhetens økende krav. Det gir administratorer mulighet til raskt å lage virtuelle kopier av datasentre og nettverkstopologier med en dra-og-slipp-diagrambygger.

Med et nettverksvisualiseringsverktøy som OpManager kan du se forretningskritiske data og sikre 24/7 servicekvalitet. Du kan visualisere nettverk i flere formater som:

 • Lag 2-kart for å se lag 2-enheter i nettverket ditt sammen med hvert grensesnitt, node, port-til-port-tilkobling og sammenkoblede lag.
 • VM-topografidiagrammer for å se relasjonene mellom VM-er, datalagre og verter.
 • Forretningsvisninger viser frem enheter i form av grafer basert på de leverte tjenestene. Det forenkler rask nettverksfeilsøking og sikrer at oppdragskritiske programmer alltid er tilgjengelige.
 • Google Maps og Zoho Maps brukes til å se nettverket ved å organisere enheter på disse kartene basert på hvilken geografisk plassering de er.
 • Hyper-Converged Infrastructure (HCI)-visninger lar deg forstå hyper-konvergens. Du vil oppdage Nutanix-klynger for VM-er og verter og deres relasjoner og legge til Nutanixs Prism Central for å finne klynger som en HCI-enhet har kartlagt. Dette vil gi deg et detaljert kart over hver VM og antall noder under HCI.
 • SDN-infrastrukturvisninger lar deg oppdage alle ryggradene, bladene og APIC-kontrollerne i ditt organisasjonsnettverk og sammenkoblingene mellom dem.
 • SD-WAN-topologivisning gir en kartlignende presentasjon av nettverksenheter til den oppdagede kontrolleren av Cisco Meraki, med et innebygd SD-WAN-system.
 • 3D rack- og gulvvisninger kan opprettes med OpManager for å hjelpe administratorer med å spore serverstatus og tilgjengelighet.

#9. Overvåking og administrasjon av nettverksfeil

Det er utfordrende å utføre nettverksfeilovervåking og -administrasjon, spesielt hvis teamet ditt er lite eller du trenger å administrere et nettsted eksternt og sende en tekniker for å oppdage problemet, noe du kunne ha gjort eksternt. Dette tar lengre tid å identifisere årsaken og løse problemet.

OpManager kan hele tiden overvåke problemer i nettverksenhetene dine og forenkler varslingsadministrasjonsprosessen ved å implementere sofistikert varslingsovervåking. Den utfører overvåking effektivt slik at du enkelt kan finne årsaken til problemene og raskt fikse dem slik at sluttbrukere ikke trenger å lide.

 • Med intuitiv hendelsesbehandling ved mottak av varsler, kan OpManager korrelere nettverkshendelser, oppdage og fjerne uønskede hendelser og vise bare relevante alarmer
 • Den har brukervennlige fargekodede alarmer
 • Den lar administratorer se en alarms hendelseshistorikk og slette eller slette alarmer manuelt
 • Du kan aktivere enheten til å sende SNMP-feller hvis det oppstår et problem og gi nyttig informasjon til nettverksoperatører
  10 beste Vim-jukseark for utviklere og sysadmin

#10. Intuitive Dashboards og rapporter

OpManager tilbyr intuitive dashbord der du kan visualisere alle de tilkoblede enhetene i nettverket ditt, ytelsesmålinger, ressursutnyttelse og annen statistikk med større klarhet. Du vil finne ulike alternativer for visualisering, som kart, grafer, etc., og kan tilpasse dashbordet for å gjøre det mer egnet for ditt bruk.

I tillegg kommer disse dashbordene med widgets, fargekoding, dra-og-slipp-alternativer og andre nyttige funksjoner for å forbedre brukeropplevelsen. Bortsett fra det vil du få periodiske rapporter om nettverkets ytelse, serverberegninger, enhetshelse, responstid, inventarrapporter og andre data for å gjøre en dypere analyse av problemer og finne måter å løse dem på. OpManagers enkle brukergrensesnitt har 100+ innebygde rapporteringsprofiler og 125+ ut-av-boksen rapporter.

#11. Konfigurering av terskler

Med OpManager vil du kunne konfigurere terskler for tjenester og ressurser som kjører på nettverksenhetene og serverne dine når de når kritiske forhold.

Den støtter terskler på flere nivåer for å bryte ned og klassifisere feil som oppstår og for å gi varsler når enhetene når terskler. Du kan reagere proaktivt med en korrigerende handling basert på alvorlighetsgraden.

#12. Varsler og alarmer

Hvis OpManager oppdager noen risiko eller nettverks- eller serverbrudd, varsler den deg via e-post eller SMS. Det gjør det også mulig for administratorer å konfigurere programvaren og automatisk kjøre hjemmelagde skript eller eksterne programmer når alarmer utløses.

OpManager utfører smart hendelsesbehandling, korrelerer nettverkshendelser, presenterer meningsfulle alarmer og filtrerer uønskede hendelser. I tillegg bruker den fargekodede alarmer i et brukervennlig format.

#1. 3. Datasenteradministrasjon

Den integrerte datasenteradministrasjonen og overvåkingen lar deg overvåke servere, båndbredde og applikasjoner fra én enkelt konsoll. I tillegg kan du overvåke trafikkflyten med NetFlow-plugin-modulen og datasentermiljøovervåking.

OpManager lar deg visualisere ulike elementer som finnes i datasenterinfrastrukturen din, noe som hjelper deg med å administrere den effektivt og bestemme ytelsen på datasenter- og rackgulvnivå.

Med OpManager kan du lage en kopi av datasenteret og rackgulvet i 3-dimensjoner. Den lar deg også bygge den inn på NOC-skjermene for kontinuerlig helseovervåking. Det er enkelt å lage en 3D-replika med dra-og-slipp-alternativet. OpManager gir også enhetsstatus i sanntid.

#14. Kundeservice

Du kan nå ut til OpManagers kundeteam via e-post og ring. OpManager er enkel å installere. Bare last ned og installer programvaren, legg til systemene dine og sett opp tersklene og dashbordene for overvåking. Du kan også laste ned mobilapplikasjonene deres som er tilgjengelige for Android, iPad og iPhone.

ManageEngine OpManager Alternativer

Til tross for at den tilbyr en lang liste med nyttige funksjoner og verktøy, er det kanskje ikke egnet for alle. Så hvis du ser etter OpManager-alternativer, er her noen alternativer for deg:

#1. Auvik

Hvis du ser etter en effektiv, skybasert nettverksovervåkingsløsning, Auvik er et godt alternativ. Auvik lar deg oppdage problemer umiddelbart med enhetslogger og varsler deg proaktivt med varsler og forhåndskonfigurert overvåking. Du kan se alle systemene i nettverket ditt, hvor de er plassert og endringer i dem.

#2. Paessler PRTG

Overvåk din komplette IT-infrastruktur med Paesslers PRTG monitorer. Den tilbyr skybaserte og lokale verktøy for mellomstore, store og bedriftsbedrifter.

PRTG tilbyr mange funksjoner som kart og dashbord, varsler og varsler, brukergrensesnitt, SLA-rapportering, tilpassbar rapportering, automatisk nettverksoppdagelse og mer.

#3. SolarWinds

Solvind tilbyr en multi-leverandør overvåkingsløsning som kan utvide og skalere nettverkets behov. Den tilbyr flere verdifulle funksjoner som kritisk banevisualisering, intelligente kartlegginger, ytelsesanalyse, avansert endring og mer.

Prisen starter på $1.785.

Siste ord

ManageEngine OpManager er utvilsomt en av de beste nettverks- og serverovervåkingsplattformene. Den tilbyr avanserte overvåkingsfunksjoner til alle dine nettverk, servere, enheter og andre systemer.

Derfor, hvis du ønsker å holde deg beskyttet og holde virksomheten i gang hele tiden, kan du vurdere nettverks- og serverovervåking av OpManager. Benytte av sin gratis prøveperiode i dag.

Deretter kan du sjekke ut Data Center Infrastructure Management (DCIM) programvare for å overvåke IT-ressurser.