Møt Vedant Singh Thakur: Gründertips og livsvisdom

For noen få dager siden hadde jeg gleden av å treffe og intervjue Vedant Singh Thakur. Møtet gav meg verdifull innsikt i entreprenørskap, tankesettet til en gründer og noen viktige livsprinsipper.

Etter møtet med Vedant, kan jeg med sikkerhet si at drømmer og ambisjoner ikke er begrenset av kvalifikasjoner eller opprinnelsessted. Selv de som kommer fra mindre steder kan ha store drømmer. Livet er fullt av muligheter, og det eneste du trenger er en visjon for å se dem, kombinert med hardt arbeid og en dyp lidenskap for å realisere dem.

I denne artikkelen vil jeg dele mine erfaringer fra intervjuet med Vedant og hva jeg lærte av ham. Jeg er overbevist om at mange av dere også vil finne mye lærdom her. Men før vi går i gang, la oss se nærmere på hvem han er.

Hvem er Vedant Singh Thakur?

Vedant Singh Thakur er en maskiningeniør, indisk entreprenør, og grunnlegger og administrerende direktør for Min Innholdskafé (MCC). MCC er et markedsføringsbyrå som fokuserer på innhold, og betjener for tiden mer enn 50 kunder i over 8 land. De tilbyr tjenester som vekstmarkedsføring, søkemotoroptimalisering, vekst på sosiale medier og konsulenttjenester innen vekststrategier.

Gjennom denne reisen har Vedant vist seg som en sterk leder og veileder for sitt profesjonelle og proaktive team. Møtet med Vedant var preget av en sterk følelse av kunnskap og innsikt.

Jeg vet at dere sikkert er nysgjerrige på hvilke spørsmål jeg stilte og hvilke svar Vedant gav. Uten videre om og men, la oss dykke ned i spørsmål- og svar-sesjonen.

Jeg presenterer for dere: Bak kulissene med Vedant Singh Thakur.

Spørsmål: Hva var det viktigste øyeblikket som gav deg ideen til oppstarten din?

Svar: Dette var mitt første spørsmål, og Vedant fortalte meg at hans reise startet i Mumbai, også kjent som drømmenes by, mens han jobbet i et ledende medie- og underholdningsselskap.

Under pandemien hadde Vedant lite å gjøre i en periode på seks måneder. Etter en periode med refleksjon og veiledning fra venner, ble ideen om MCC født.

Før han etablerte byrået sitt, jobbet Vedant som frilanser med manusforfatting, noe han anser som en av sine sterkeste sider. Resten er, som man sier, historie. La oss gå videre til neste spørsmål.

Spørsmål: Hva ville du endret med fortiden din hvis du kunne reise tilbake i tid?

Svar: Uten å nøle svarte Vedant: «Jeg ville startet tidligere!» Jeg ble litt overrasket, men etter hvert som Vedant fortsatte å utdype svaret, forstod jeg mer. Spørsmålet som dukket opp i tankene mine var: «Hvordan kan noen starte tidlig uten tidligere erfaring?»

Da forklarte Vedant at man kan ta noen små oppdrag eller prosjekter gratis for å teste ut sine ferdigheter. Dette kan bidra til å skape tillit hos kundene, og man bygger samtidig en portefølje som fremtidige kunder kan vurdere.

Et spørsmål til dukket opp: «Er erfaring obligatorisk?». Vedants svar var: «Hvis du trenger finansiering til virksomheten din, ja». Det betyr at man enten trenger relevant bransjeerfaring eller en god portefølje for å vise frem sin kompetanse. Dette vil bidra til å skape tillit.

Spørsmål: Som leder, hva var den mest utfordrende beslutningen du har tatt?

Svar: Ifølge Vedant var det mest utfordrende å endre arbeidskulturen etter pandemien. Det handlet hovedsakelig om å balansere fjernarbeid med medarbeidere på kontoret. Med implementeringen av KPIer (Key Performance Indicators) ble prosessen imidlertid enklere. Nå er han i stand til å få mest mulig ut av teamet sitt. Jeg spurte ham også: «Fjernarbeid kontra kontorarbeid: Er det noen forskjell i produktivitet?»

Han svarte: «Det kommer an på personen, og viktigst av alt, hvordan lederen styrer teamet!». Han mener at empati og kommunikasjon er undervurderte egenskaper som enhver gründer bør ha.

Spørsmål: Hva er den største feilen du har gjort, som viste seg å være en lykke i forkledning?

Svar: Vedant fortalte en historie om en kunde med stor kontraktsverdi, over 10 000 dollar. Vedant og selskapet hans måtte takke nei til denne kontrakten fordi de ikke delte de samme verdiene. Verdien det var snakk om var at kunden ønsket å bruke Vedant og selskapet hans som en forlengelse av sitt eget team.

Dette ville ikke være gunstig for de eksisterende kundene, og det ville definitivt ikke være bra for selskapets omdømme. Ifølge Vedant kan man ikke yte 100 % hvis man ikke deler de samme verdiene.

Spørsmål: Hvis du ikke var gründer, hva ville du jobbet med?

Svar: Vedant smilte og sa at han ville jobbet i mediebransjen, noe som minner meg om starten av hans reise. Det mange ikke vet om Vedant er at han også er utdannet skuespiller, så han kunne også ha satset på en karriere som det.

Spørsmål: Hva gjør du for å stresse ned?

Svar: Som gründer er det helt naturlig at stress er en følgesvenn. Vedant delte sine metoder for å slappe av og håndtere stress. Han prøver å bruke tid uten digitale enheter og liker å dra på korte turer med venner.

Når vennene hans ikke er tilgjengelige, liker han å se dokumentarer. Livspartneren hans synes han er kjedelig av den grunn 🤣😂. Da jeg spurte om hans favorittfilm/dokumentar/serie, svarte han «Ford vs Ferrari»

Spørsmål: Hva er den dyreste turen du har vært på?

Svar: Vedant fortalte at det var turen til Dubai. Han sa at han «slo seg løs» mens han var der. Med det mente han at han brukte så mye penger at en normal person kunne ha tatt tre turer til Dubai for samme beløp.

I Dubai glemte han et øyeblikk at han var gründer, og som 25-åring levde han livet til det fulle. Han shoppet og spiste på de dyreste restaurantene. Han ser likevel på det som en investering, men for å forstå hvorfor, må man se podcasten.

Spørsmål: Hva er de beste og verste sidene ved å være en gründer?

Svar: Dette var et av de mest interessante spørsmålene i podcasten. Den beste delen, ifølge Vedant, er å forstå hvordan bransjen fungerer og holde seg oppdatert. Det vil være tider der man må satse alt. Spenningen og ansvaret er det som gjør gründerrollen så unik.

Det verste er at man noen ganger må ta vanskelige beslutninger, enten det gjelder teamet eller kunder. Disse avgjørelsene kan være tøffe, men noen må ta dem.

Spørsmål: Hva er ditt råd til den unge generasjonen/studentene?

Svar: Svaret kan oppsummeres i ett ord: «Utforsk.» Han anbefaler å ikke la seg påvirke for mye av tenåringsgründere. Utforsk så mye som mulig, stol på deg selv, og gjør noe utover studiene for å få praktisk erfaring.

Kanskje du finner det du virkelig brenner for, og som du kan gjøre om til en karriere. Skriv ned dine interesser, filtrer dem ut, og fortsett å utforske. Det var slik Vedant fant sin lidenskap, og det kan du også.

Spørsmål: Hvor ser du deg selv og bedriften din om fem år?

Svar: Dette er et ganske vanlig intervjuspørsmål. Vedant svarte at han ønsker å se seg selv og selskapet samarbeide med oppstartsbedrifter og Fortune 500-selskaper.

Spørsmål: Hvilken teknologi/programvare kan du ikke leve uten?

Svar: Svaret kom raskt: ChatGPT, og deretter kunne man høre latter i rommet. Det er et faktum at vi har tatt i bruk kunstig intelligens, og at den nå er en del av vår hverdag.

Spørsmål: Hvordan ser fremtiden ut med kunstig intelligens?

Svar: Vi diskuterte dette lenge, men for å oppsummere sa Vedant at vi må tilpasse oss den teknologiske utviklingen. Alt handler om hvordan vi velger å bruke den.

Vi bør ikke bruke AI til 100 % av arbeidet vårt. Vi må bruke vår egen hjerne og kreativitet for å produsere bedre resultater.

Spørsmål: Hvor mye tjener du?

Svar: Jeg vet at dette er et spennende spørsmål. Men jeg mener at det ikke er noe man bør skrive offentlig, siden det varierer fra år til år. Dette temaet ble diskutert i podcasten, så ta en titt hvis du er nysgjerrig.

Forfatterens dom

Møtet med Vedant var en lærerik opplevelse fylt med latter, men viktigst av alt, verdier. Jeg fikk personlig et godt innblikk i hvordan en gründer tenker, og jeg er sikker på at dette vil hjelpe dere til å forstå verden av entreprenørskap enda bedre.

Følg med, for vi kommer til å presentere flere gründere og dele deres verdifulle kunnskap og erfaringer i fremtiden.