Mediastack API Review – Global News Data Insights til en overkommelig pris

Enten du er i nyhetsbransjen eller bedriften din er avhengig av nyhetsdata for å forbedre konkurransefortrinnet, er Mediastack API vel verdt å vurdere. Det er et rimelig alternativ til dyrere nyhetsdataaggregatorer, og er lett tilgjengelig for integrering innenfor praktisk talt alle plattformer. Selv om du ikke er en teknisk veiviser, er Mediastack enkel å bruke, men lover likevel robust funksjonalitet som benytter titusenvis av nyhetskilder over hele verden.

Så Apilayers nyeste produkt ser bra ut på papiret, men holder Mediastack stand i praksis? Vi ser nærmere på begge i dagens komplette Mediastack-gjennomgang.

Mediastacks heisplass

Mediastack gjør det enkelt å få nyhetsdataene bedriften din trenger for å trives. Med tilgang til over 75 000 nyhetskilder over 50 land på 13 språk, muliggjør Mediastack virkelig globale perspektiver med sin robuste API. Uendelig skalerbar skybasert infrastruktur gir nesten perfekt oppetid enten du er et enkeltpersonforetak eller i bedriftsskala. Prøv det helt gratis – det er ingen forpliktelse til å oppgradere, og du får full tilgang til Mediastacks ekspansive ressursnettverk. Hvis du noen gang har behov for hjelp, kan du sjekke ut deres ulike dokumentasjonssider, eller ta kontakt med Apilayers ekspertstøtteteam for å gjøre integrering til en lek.

Komme i gang med Mediastack (gjennomgang)

Apilayer er et av de selskapene som er avhengige av styrken til produkttilbudene sine for å tjene bedriften din, i stedet for lyssky høytrykkssalgstaktikker. Som sådan anbefaler vi at du kommer i gang med Mediastack gjennom dets gratis abonnementsnivå. På denne måten kan du få tak i API-nøkkelen din og umiddelbart begynne å rote rundt for å bestemme selv om det er verdt å oppgradere.

Klikk først på den store, blå REGISTRER DEG GRATIS -knappen øverst til høyre på en hvilken som helst side på Mediastack-nettstedet, og klikk deretter MELDE DEG PÅ under «Gratis»-produktet. Som med alt, må du opprette kontolegitimasjonen din, men du er ikke forpliktet til å gjøre noe mer enn det.

Når du har gjort det, er du med! Apilayer ber aldri om bank- eller kredittkortbetalingsinformasjon på gratisplaner for noen av produktene deres. Det betyr ingen prøveperioder å glemme, og heller ikke plutselige uønskede faktureringer. Du er alltid i førersetet, med full kontroll over når og hvordan du oppgraderer eller nedgraderer kontoen din.

Dashbord

Når du har gjort krav på Mediastack-kontoen din, ta deg tid til å gjøre deg kjent med dashbordet. Så lenge du er pålogget, vil du alltid finne lenken til dashbordet ditt øverst til høyre på Mediastacks nettside. Klikk på den for å navigere til hovedsiden Dashbord side. Her finner du kort og godt all den viktigste informasjonen knyttet til kontoen din.

Varsler som signaliserer endringer i kontoen din eller selve Mediastack vises øverst på siden. Umiddelbart nedenfor er to nyttige lenker til Mediastack 3-trinns hurtigstartveiledning, samt API Dokumentasjon.

Deretter finner du din API-tilgang key, som er den kritiske komponenten som trengs for å integrere Mediastack API i appen eller nettstedet ditt. Hvis du noen gang mistenker at sikkerheten til nøkkelen din har blitt kompromittert, kan du umiddelbart generere en ny nøkkel ved å klikke på «Nullstille» som vises her.

Til slutt er det en rask oversikt over viktige kontoinnstillinger. Her kan du overvåke de nåværende totale månedlige API-forespørslene dine mot kvoten som er tildelt av abonnementsnivået ditt. I tillegg kan du se betalingsmåtene dine, faktureringsperioden og det totale beløpet du skal betale.

Menyalternativer

I tillegg til hovedsiden, består dashbordet av flere menyalternativer på sidefeltet. For det meste representerer disse lignende informasjon som finnes på hovedsiden, men mer detaljert.

  Hva er en Finsta, og hvordan bruker du en?

Oppgradering/abonnementsplan – Disse to alternativene er i hovedsak det samme, som er å endre abonnementsnivået knyttet til kontoen din. Vi fordyper oss i prisskjemaet senere i denne anmeldelsen, men bare husk en ting for nå: Apilayer lar deg oppgradere eller nedgradere når du vil, absolutt ingen spørsmål.
Regnskap – Her kan du endre all din personlige og/eller forretningsinformasjon, inkludert kontaktinformasjon og passord. I tillegg er Konto-menyalternativet der du kan administrere innstillingene for varslinger og e-postfakturaer.
innbetaling – Det er her du kan administrere betalingsmetodene dine, som kan inkludere kredittkort, PayPal eller bankoverføring på høyere nivåer. Betalende brukere kan også se deres fakturaer nedenfor.
API-bruk – Nok en gang har vi et menyalternativ som i stor grad viser informasjon som ligner på standard Dashboard-siden. Men i tillegg til den månedlige API-forespørselskvoten din, kan du se forespørselsstatistikken din for å få større innsikt i Mediastack-bruken din.

Bruker Mediastack

Hvis Apilayer gjør én ting bra, er det å gi utviklere klar, konsis dokumentasjon med alt du trenger for å implementere og bruke Mediastack. Ikke ta vårt ord for det, sjekk ut deres Dokumentasjon side for deg selv.

Men hvis du bare leter etter de viktigste punktene på hva du kan gjøre med Mediastack, hold deg til oss mens vi går gjennom slag-for-slag nedenfor.

Husk at vi antar at du har en grunnleggende forståelse av hva en API er og gjør, pluss hvordan du håndterer autentisering og ringer. Hvis dette ikke er tilfelle, anbefaler vi sterkt at du sjekker ut Mediastacks 3-trinns hurtigstartveiledning.

Mediastack hovedfunksjoner

I et nøtteskall brukes Mediastack til å hente metadata på både nyhetssaker og kilder. Avhengig av abonnementsnivået ditt, kan du analysere aktuelle nyhetsdata i sanntid så vel som historiske poster. Når du sender en forespørsel til Mediastack API, benytter du deg av et stort nettverk av ressurser som spenner over hele verden for de mest uttømmende resultatene som er tilgjengelige.

Fra Mediastack-dokumentasjon, her er et eksempel på en API-forespørsel:

https://api.mediastack.com/v1/news
  ? access_key = YOUR_ACCESS_KEY
  & keywords = tennis
  & countries = us, gb, de

Og hvordan et av svarene kan se ut:

{
  "pagination": {
    "limit": 100,
    "offset": 0,
    "count": 100,
    "total": 293
  },
  "data": [
    {
      "author": "TMZ Staff",
      "title": "Rafael Nadal Pulls Out Of U.S. Open Over COVID-19 Concerns",
      "description": "Rafael Nadal is officially OUT of the U.S. Open ... the tennis legend said Tuesday it's just too damn unsafe for him to travel to America during the COVID-19 pandemic. "The situation is very complicated worldwide," Nadal wrote in a statement. "The…",
      "url": "https://www.tmz.com/2020/08/04/rafael-nadal-us-open-tennis-covid-19-concerns/",
      "source": "TMZ.com",
      "image": "https://imagez.tmz.com/image/fa/4by3/2020/08/04/fad55ee236fc4033ba324e941bb8c8b7_md.jpg",
      "category": "general",
      "language": "en",
      "country": "us",
      "published_at": "2020-08-05T05:47:24+00:00"
    },
    [...]
  ]
}

Ved å legge til /news-endepunktet til API-forespørselen din, har du umiddelbar tilgang til en veritabel skattekiste av nyhetsdata. Selvfølgelig vil du sannsynligvis begrense resultatene dine bare en smule. I så fall gjør Apilayer det enkelt med følgende parametere:

Kilder

Med denne parameteren kan du begrense resultatene dine utelukkende til nyheter kilder du spesifiserer. For eksempel vil du kanskje bare ha BBCs syn på dagens nyheter, i så fall vil du inkludere & kilder = bbc i forespørselen din. Alternativt, og i tillegg, kan du filtrere ut spesifikke kilder som slik: & kilder = -rev

Kategorier

Når du forsker på sportsdekning, trenger du egentlig ikke været, gjør du? Ved å bruke denne parameteren kan du filtrere nyhetene etter type. Kategorier inkludere: generelt, business, underholdning, helse, vitenskap, sport, teknologi. Og igjen, du kan spesifikt utelate noen av disse med en foran søkeordet.

Nøkkelord

Du kommer sannsynligvis til å bruke denne mye, siden den lar deg finpusse på aktuelle diskusjoner om spesifikke hendelser, personer og ideer. Det kan være lurt å samle inn data om ny vaksineforskning for andre sykdommer enn koronaviruset. I dette tilfellet er det bare å bruke & nøkkelord = vaksine,-koronvirus,-covid. Når den brukes sammen med andre parametere, kan du få svært spesifikke resultater.

  Slik sikrer du Synology NAS fra ransomware

Land

Mediastack er i stand til å analysere nyhetsdata fra over 50 land (se listen over landskoder her). For å se siste nyheter i Østerrike og Tyskland, men ikke Sveits, for eksempel, vil du legge til & land = at,de,-ch til din forespørsel.

Språk

Ved å bruke denne parameteren kan du inkludere eller ekskludere hvilken som helst av Mediastacks 13 støttede språk (arabisk, tysk, engelsk, spansk, fransk, hebraisk, italiensk, nederlandsk, norsk, portugisisk, russisk, svensk, kinesisk).

Organisere resultatene dine

Når du arbeider med potensielt massevis av data, trenger du en meningsfull måte å sortere resultatene dine på. Mediastack lar deg sortere etter stigende eller synkende publiseringsdatoer, samt etter popularitet. I tillegg kan du justere grense av resultater vist per side opptil 100 resultater. Endelig kan du offset resultatene dine for å utelate, for eksempel de første 50 resultatene som kommer opp.

Med disse tre parameterne har du utrolig mye kontroll over hvordan APIen returnerer resultater til deg. Dette kan utgjøre forskjellen mellom en ubrukelig overflod av data og en svært presis, relevant og umiddelbart brukbar informasjon.

Mediastack betalte funksjoner

Mens Mediastack tilbyr massevis av funksjonalitet til gratisbrukere, er det noen få kritiske funksjoner reservert for betalende kunder. Disse er selvfølgelig rettet mot kommersiell bruk, men er vel verdt investeringen uansett skala.

Kryptering

Hvis du samler inn nyhetsdata for kommersielle formål, må du absolutt huske på sikkerheten av hensyn til virksomheten din. Mediastack tilbyr sikre tilkoblinger til sitt API via 256-bits HTTPS-kryptering. Alt du trenger å gjøre er å endre http til https i din baseforespørsels-URL, og Mediastack tar seg av resten.

Live nyheter

I motsetning til gratisabonnementsnivået, der direkte nyhetsresultater er på en 30-minutters forsinkelse, har betalte brukere tilgang til minutt-for-minutt-dekning av alle siste nyheter. Det er ingen spesiell endepunkt eller parameter her; med en gang du oppgradere Mediastack-kontoen din, vil en forespørsel ved hjelp av /news-endepunktet automatisk gjengi resultater i sanntid. Enkelt, men effektivt!

Historiske nyheter

Hvis du trenger å grave tilbake i arkivene på Internett og sjekke historiske nyhetsdata, lar Mediastack deg også gjøre det. Bare gjør forespørselen din som vanlig, med alle parameterne som trengs for å spesifisere søkekravene dine, og legg til & dato = ÅÅÅÅ-MM-DD. I tillegg kan du spesifisere en datoperiode ved å legge til de andre dataene etter et komma.

Integrering av Mediastack

Apilayer designer produkter for alle, og er dermed så inkluderende som mulig når det gjelder kompatibilitet. Integrasjon gjøres derfor enkelt gjennom ditt favorittklient- eller serverspråk.

I dokumentasjonen deres finner du kodeeksempler for å komme i gang med PHP, Python, jQuery, Go og Ruby. Hvis du ikke er en kodeveiviser, kan du støtte deg på Mediastacks ekspertstøtte for å få hjulene til å gå rundt – forutsatt at du har et betalt abonnement.

Opptreden

Så hvordan leverer Mediastack løftene sine? Tross alt er det én ting å ha et globalt ekspansivt ressursnettverk, og noe helt annet å ha en faktisk stabil, brukbar app.

Når det gjelder stabilitet først, er Apilayer ekstremt gjennomsiktig med oppetiden for alle API-produktene deres. Faktisk har de en nettapp som konstant overvåker Mediastack kl status.mediastack.com. Gå videre og klikk på linken, hva ser du? I skrivende stund har Mediastack hatt 100 % oppetid siden lanseringen i slutten av 3. kvartal 2020. Slik er det over hele linjen for deres produktlinje, først og fremst fordi de alle er bygget på den samme skybaserte infrastrukturen.

Selvfølgelig tilbyr Apilayers økosystem en annen fordel utover oppetid: skalerbarhet. Mens det er den yngste av produktutvalget deres, behandler Mediastack allerede rutinemessig millioner av API-forespørsler per måned uten å se noen nedetid eller hull i tjenesten. Dette betyr at uansett omfanget av virksomheten din, vil du ha en kostnadseffektiv løsning som vokser med dine behov. Enten det er bare noen få tusen forespørsler per måned eller et tilpasset nummer dypt inn i sekssifret territorium, kan du stole på at Mediastack leverer.

  Slik bruker du grupperom i Google Meet

Som nevnt tidligere er Mediastack et relativt nytt produkttilbud, og har dermed fortsatt plass til å vokse. Ja, det har allerede et imponerende nettverk av nyhetskilder, men det kan bli enda større. For tiden er det noen bemerkelsesverdige hull i hvilke land som dekkes av Mediastack, men Apilayer har en god track record med å oppdatere og forbedre produktene sine.

Prissetting

Som vi har sagt før, er Mediastack en nyhetsdataløsning absolutt alle kan bruke. Dette snakker ikke bare om APIens brukervennlighet og implementering; Apilayer tilbyr et bredt utvalg av abonnementsnivåer slik at du bare betaler for det du trenger. I stedet for å låse deg inn i en dyr premium-konto i én størrelse, har du full kontroll over hvordan den månedlige forespørselskvoten din. Her er hvordan Mediastacks priser fordeler seg:

Gratis lag

Mediastacks Free-lag er en overraskende robust sandkasse hvor du virkelig kan bli kjent med API-et og dets muligheter. For den lave prisen på absolutt ingenting, kan du foreta opptil 500 API-anrop per måned, ved å trekke på Mediastacks hele spekteret av nyhetskilder og språk over hele verden. Du vil ikke helt få live data, siden det er en 30-minutters forsinkelse på plass, men det bør likevel vise seg nyttig for testing eller personlig bruk. Bare sørg for at du husker at gratisnivået ikke muliggjør kommersiell bruk av Mediastack-resultater.

Betalt nivåer

Når du har bestemt deg for at Mediastack er riktig for virksomheten din, vil du oppgradere til et betalt abonnementsnivå. Uansett hvilket nivå du velger, vil du få den samme ubegrensede tilgangen til Mediastacks 7500+ kilder, 50 land og 13 tilgjengelige språk. Nå er begrensningene for kommersiell bruk borte, og frigjør rettighetene til en mengde lønnsomme nyhetsdata. I tillegg blir livenyhetsdata fra minutt for minutt tilgjengelig, og det samme gjør en svimlende rekke lett sorterbare historiske data. Til slutt står Apilayers tekniske støtte i verdensklasse klar til å gjøre API-integrasjon og feilsøking til en lek, og sikrer maksimal oppetid for din nyhetsdataavhengige side eller app.

Den eneste meningsfulle forskjellen mellom de ulike betalte nivåene er antall samtaler per måned. Det bryter ned slik:

Standard – $24,99/m, $19,99/år
Profesjonell – $99,99/m, $79,99/år
Bedrift – $249,99/m, $199,99/år

Som du kan se, er det en ganske heftig rabatt hvis du betaler årlig, ta med 20% besparelse i forhold til månedlige betalinger. Du kan betale med følgende metoder:

Visum
MasterCard
American Express
Oppdage
Diner’s Club
PayPal

Egendefinert nivå

Hvis bedriftens behov for nyhetsdata overstiger omfanget av de betalte abonnementsnivåene, tilbyr Apilayer tilpasset rådgivning for å få Mediastack til å oppfylle dine krav. Med ubegrenset skybasert skalerbarhet, tilpassede integrasjoner og førsteklasses teknisk støtte, vil du ha en robust løsning for å nå målene dine med overbevisning. På dette nivået godtar Apilayer bankoverføringer som en ekstra betalingsmåte.

Konklusjon

Enten du nettopp har startet eller allerede opererer i bedriftsskala, kan du stole på at Mediastack leverer de raske nyhetsdataene du trenger. Med flere prisnivåer for å passe budsjettet og omfanget ditt, vil du finne Mediastack den rimeligste APIen i sitt slag. Selv om du bare ønsker å dyppe tærne i, kan du prøve ut den skydrevne ytelsen for å benytte deg av veritable skattekister av data fra nyhetskilder over hele verden – helt uten kostnader eller forpliktelser. Hvis du noen gang trenger hjelp underveis, er det bare å ta kontakt med Apilayers crack-team med støtteeksperter for å garantere jevn integrasjon og pålitelig bruk.

Hva synes du om Mediastack? Har du noen gang brukt et Apilayer-produkt? Hvordan kan du bruke en hel verdens verdi av nyhetsdata? Legg igjen en kommentar nedenfor!